Punapesto-sienipasta on nopea, mutta sitäkin maukkaampi ruoka. Voit käyttää pastaan mitä tahansa syötäviä metsäsieniä, kunhan ensin käsittelet ne lajin vaatimalla tavalla.
PUNAPESTO-SIENIPASTA
Ainekset:
- 250 g pastaa
- 1 pieni sipuli (n. 50 g)
- 1 rkl öljyä
- 2-4 dl esikäsiteltyjä metsäsieniä – esim. tatteja, haperoita tai suppilovahveroita (n. 1 l tuoreita)
- suolaa ja mustapippuria
- 1 dl kasvipohjaista punaista pestoa
- n. 1 ½ dl pastan keitinvettä
- tarjoiluun esim. chilihiutaleita, ravintohiivahiutaleita tai kasvipohjaista parmesaania, oliiveja, tuoretta basilikaa
Valmistus:
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta, mutta säästä pari desiä keitinvettä. Huuhtele kylmällä vedellä, jotta pastan kypsyminen lakkaa, mikäli kastike ei ole pastan kanssa samaan aikaan valmista.
- Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy paistokasarissa tai isolla paistinpannulla. Kuullota sipulia, kunnes se muuttuu läpikuultavaksi.
- Lisää sienet pannulle ja paista hetki. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita joukkoon punainen pesto.
- Lisää pasta pannulle ja kaada sekaan sen verran pastan keitinvettä, että koostumus on mieleisesi. Anna pastan kuumentua.
- Tarjoile punapesto-sienipasta esimerkiksi chilihiutaleiden, ravintohiivahiutaleiden, oliivien ja tuoreen basilikan kanssa.
reseptitpasta
alle 20 minbasilikaoliivitpestoravintohiivahiutaleetsienetsipuli