Sitruuna-unikonsiemenkakku on mehevä ja kaunis leivonnainen, joka sopii hyvin vaikkapa keväisiin juhlahetkiin. Kakku saa keltaisen sävyn kurkumasta, joka ei kuitenkaan maistu lopputuloksessa.
SITRUUNA-UNIKONSIEMENKAKKU
Ainekset:
2 ½ dl kauramaitoa tai muuta kasvijuomaa
3 dl sokeria
1 ½ dl rypsiöljyä
1 dl (vanilja)soijajogurttia
2 sitruunan kuori hienona raasteena
½ dl sitruunan mehua
4 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl kaurajauhoja
2 rkl unikonsiemeniä
1 rkl vaniljasokeria
1 rkl leivinjauhetta
½ tl jauhettua kurkumaa
1/4 tl suolaa
margariinia tai kasvipohjaista voita sekä korppujauhoja vuoan jauhottamiseen
Kuorrutus:
150 g kasvipohjaista tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
½ sitruunan kuori hienona raasteena
2 tl sitruunan mehua
(koristeeksi kuivattuja syötävien kukkien terälehtiä tai nonparelleja)
Valmistus:
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Sekoita kauramaito, sokeri, rypsiöljy, jogurtti sekä sitruunan kuori ja mehu keskenään.
Sekoita toisessa kulhossa keskenään vehnäjauhot, kaurajauhot, unikonsiemenet, vaniljasokeri, leivinjauhe, kurkuma ja suola.
Kääntele kuivat aineet kosteiden sekaan.
Voitele ja korppujauhota kakku- tai leipävuoka. Levitä taikina vuokaan.
Paista kakkua 50-60 minuuttia, kunnes se on kypsää. Kokeile kypsyyttä hammastikulla: tökkää se kakkuun ja jos siihen tarttuu taikinaa, on kakku vielä raakaa.
Anna kakun jäähtyä kokonaan. Siirrä tarjoiluvadille.
Valmista kuorrutus sekoittamalla ainekset keskenään. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun päälle. Koristele haluamallasi tavalla.