Sitruuna-unikonsiemenkakku on mehevä ja kaunis leivonnainen, joka sopii hyvin vaikkapa keväisiin juhlahetkiin. Kakku saa keltaisen sävyn kurkumasta, joka ei kuitenkaan maistu lopputuloksessa.
![Annoskuva reseptille sitruuna-unikonsiemenkakku](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fkasviskapinastor.blob.core.windows.net%2Fimages%2Fwp-content%2Fuploads%2F2024%2F03%2Fsitruuna-unikonsiemenkakku.jpg&w=3840&q=75)
SITRUUNA-UNIKONSIEMENKAKKU
![pala kakkua](https://kasviskapinastor.blob.core.windows.net/images/wp-content/uploads/2023/01/piece-of-cake-32.png)
![kello](https://kasviskapinastor.blob.core.windows.net/images/wp-content/uploads/2022/11/clock-32.png)
Ainekset:
- 2 ½ dl kauramaitoa tai muuta kasvijuomaa
- 3 dl sokeria
- 1 ½ dl rypsiöljyä
- 1 dl (vanilja)soijajogurttia
- 2 sitruunan kuori hienona raasteena
- ½ dl sitruunan mehua
- 4 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 dl kaurajauhoja
- 2 rkl unikonsiemeniä
- 1 rkl vaniljasokeria
- 1 rkl leivinjauhetta
- ½ tl jauhettua kurkumaa
- 1/4 tl suolaa
- margariinia tai kasvipohjaista voita sekä korppujauhoja vuoan jauhottamiseen
Kuorrutus:
- 150 g kasvipohjaista tuorejuustoa
- 1 dl tomusokeria
- ½ sitruunan kuori hienona raasteena
- 2 tl sitruunan mehua
- (koristeeksi kuivattuja syötävien kukkien terälehtiä tai nonparelleja)
Valmistus:
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
- Sekoita kauramaito, sokeri, rypsiöljy, jogurtti sekä sitruunan kuori ja mehu keskenään.
- Sekoita toisessa kulhossa keskenään vehnäjauhot, kaurajauhot, unikonsiemenet, vaniljasokeri, leivinjauhe, kurkuma ja suola.
- Kääntele kuivat aineet kosteiden sekaan.
- Voitele ja korppujauhota kakku- tai leipävuoka. Levitä taikina vuokaan.
- Paista kakkua 50-60 minuuttia, kunnes se on kypsää. Kokeile kypsyyttä hammastikulla: tökkää se kakkuun ja jos siihen tarttuu taikinaa, on kakku vielä raakaa.
- Anna kakun jäähtyä kokonaan. Siirrä tarjoiluvadille.
- Valmista kuorrutus sekoittamalla ainekset keskenään. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun päälle. Koristele haluamallasi tavalla.
reseptitmakeat leivonnaiset
leivontasitruuna