SUGO DI POMO­DORO

Sugo di pomodoro eli tomaattikastike italialaisittain on simppeli raaka-aineiltaan ja helppo valmistaa. Soossi sopii hyvin esimerkiksi pastan kanssa tarjottavaksi, lasagneen upotettavaksi tai pizzalle levitettäväksi.

Sugo on italiaa ja tarkoittaa kastiketta.

sugo di pomodoro

SUGO DI POMO­DORO

Lautanen ja aterimet ikoni
Kuudelle
kello
40 min

Ainekset:

  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 prk säilöttyjä kuorittuja tomaatteja (á 400 g)
  • kourallinen basilikanlehtiä
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistus:

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia muutama minuutti, kunnes se muuttuu kuultavaksi. Lisää valkosipuli ja kuullota vielä hetki.
  3. Lisää kuoritut tomaatit mehuineen kattilaan. Huuhtele purkit pienellä määrällä vettä ja lisää kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta kevyesti poreillen noin 30 minuuttia. Sekoittele ja muussaa tomaatteja välillä kapustalla.
  4. Sekoita lopuksi kastikkeen joukkoon basilikanlehtiä. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  5. Halutessasi voit soseuttaa kastikkeen sauvasekoittimella.
reseptitkastikkeet
basilikasipulitomaattivalkosipuli

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit