VR:N TOMAATTI-PESTO­PASTA

Haluatko tehdä kotona legendaarisen VR:n ravintolavaunun tomaatti–pestopastan? Tämä nopea ja herkullinen vegaaninen pestopasta valmistuu n. 20 minuutissa. Täyteläinen tuorejuusto-pestokastike, aurinkokuivatut tomaatit ja edamamepavut tekevät tästä copycat-reseptistä sekä ravitsevan että aivan järjettömän maukkaan.

Annoskuva reseptille tomaatti-pestopasta

VR:N TOMAATTI-PESTO­PASTA

Lautanen ja aterimet ikoni
4-5 annosta
kello
20 min

Ainekset:

  • 350 g pastaa, esim. spagettia
  • 1 punasipuli (n. 80 g)
  • 4 valkosipulinkynttä
  • n. 100 g aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 2 rkl öljyä (aurinkokuivattujen tomaattien purkista)
  • 1 prk kypsiä edamamepapuja (230 g valutettuna)
  • 2 dl kaurakermaa
  • n. 250 g kasvipohjaista tuorejuustoa
  • 1 dl kasvipohjaista pestoa
  • 1 rkl sitruunan mehua
  • 1 kasvisfondi tai kasvisliemikuutio murusteltuna
  • ½ tl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 1-2 dl pastan keitinvettä
  • 2 rkl ravintohiivahiutaleita
  • (koristeeksi persiljaa)

Valmistus:

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan reilusti suolatussa vedessä. Valuta pasta ja säästä 2 dl keitinvettä.
  2. Kuori ja hienonna punasipuli sekä valkosipulinkynnet. Leikkaa aurinkokuivatut tomaatit pieniksi suikaleiksi.
  3. Sekoita kastike valmiiksi kulhossa: yhdistä kaurakerma, tuorejuusto, pesto, sitruunamehu, kasvisfondi, sokeri, suola ja mustapippuri. Sekoita tasaiseksi.
  4. Kuullota sipulit: kuumenna iso paistinpannu ja lisää noin 2 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä. Kuullota punasipuli pehmeäksi, lisää valkosipuli ja paista hetki.
  5. Lisää aurinkokuivatut tomaatit ja edamamepavut. Paista pari minuuttia.
  6. Kaada kastike pannulle. Kuumenna miedolla lämmöllä 3–5 minuuttia, kunnes kastike on tasaista ja lämmintä. Lisää tarvittaessa tilkka pastan keitinvettä, jotta koostumus pysyy lusikoitavana mutta täyteläisenä.
  7. Sekoita pasta kastikkeeseen. Kääntele huolellisesti, jotta kastike tarttuu jokaiseen pastanauhaan. Lisää pastan keitinvettä, jos pasta näyttää sitä kaipaavan. Mausta ravintohiivahiutaleilla, tarkista maku ja säädä mausteita tarvittaessa.
  8. Tarjoa heti ja koristele halutessasi tuoreella persiljalla.
reseptitpasta
alle 20 minaurinkokuivatut tomaatitpavutpestopunasipuliravintohiivahiutaleetsitruunavalkosipuli

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit