Tuna melt -leivät ovat amerikkalainen klassikko, jotka onnistuvat täydellisesti myös kasvipohjaisina. Näissä toasteissa on täytteenä maukas ja mehevä juustoinen vegetonnikalatäyte, nam!

VEGAANISET TUNA MELT -LEIVÄT


Ainekset:
- 1 prk kasvipohjaista tonnikalaa (esim. Coop soija- ja vehnäproteiinisäilyke tai F’sh Peas vegan flakes)
- 3-4 rkl kasvipohjaista tuorejuustoa
- 50 g kasvipohjaista juustoraastetta
- 2 rkl tilliä hienonnettuna
- 1 rkl kapriksia hienonnettuna
- 1 tl kapristen lientä
- 1 tl (kokojyvä) Dijon-sinappia
- suolaa ja mustapippuria
- 8 siivua leipää
- margariinia tai kasvipohjaista voita
Valmistus:
- Valmista tuna melt -täyte. Valuta vegetonnarista ylimääräiset öljyt pois ja siirrä kulhoon. Sekoita joukkoon tuorejuusto, juustoraaste, tilli ja kaprikset. Mausta kapristen liemellä, sinapilla, suolalla ja mustapippurilla.
- Voitele leivät margariinilla tai vegevoilla. Näistä voidelluista puolista tulee toastien ulkopuolet – aseta siis neljä leivistä voideltu puoli alaspäin eteesi ja levitä niille tuna melt -täyte. Asettele jäljelle jääneet leivät kansiksi margariinipuoli ulospäin.
- Paista leivät pannulla, voileipägrillissä tai vohveliraudassa. Halkaise kolmioiksi ja nauti heti.
reseptitleivät
alle 20 minkapristillitoastvegaaninen tonnikala