Kasviskapina text logo
Kategoriat
artikkelit ( 28 )reseptit ( 508 )aamupalat ( 21 )alkuruoat ( 18 )jälkiruoat ( 14 )juomat ( 26 )kastikkeet ( 29 )keitot ( 42 )kokoelma ( 19 )kuukauden kasvikset ( 4 )leivät ( 15 )lisukkeet ( 41 )makeat leivonnaiset ( 37 )pääruoka ( 160 )pasta ( 50 )pienet herkut ( 6 )raaka-aineet ( 6 )säilöntä ( 11 )salaatit ( 41 )suolaiset leivonnaiset ( 22 )
Tägit
aamiainen ( 3 )aasialainen ( 66 )alle 20 min ( 23 )alle 30 min ( 62 )ananas ( 14 )appelsiini ( 8 )aquafaba ( 6 )arkiruoka ( 68 )aurinkokuivatut tomaatit ( 16 )avokado ( 13 )banaani ( 5 )basilika ( 40 )bataatti ( 10 )broccoliini, varsiparsakaali ( 3 )cashew ( 4 )chia-siemenet ( 9 )chili ( 38 )curry ( 7 )dippi ( 3 )drinkki ( 6 )fenkoli ( 3 )gini ( 3 )glögi ( 3 )gluteeniton ( 5 )gnocchit ( 4 )gochujang ( 7 )granaattiomena ( 11 )granola ( 3 )hapanjuuri ( 7 )harissa ( 5 )herkkusieni ( 10 )herne ( 8 )hummus ( 5 )hunajameloni ( 3 )idut ( 7 )inkivääri ( 59 )jalapeno ( 8 )joulu ( 53 )kaali ( 15 )kahvi ( 3 )kahvikakku ( 3 )kakku ( 11 )kantarelli ( 6 )kapris ( 8 )karpalo ( 5 )kasvisjauhis ( 16 )kasvisnakki ( 3 )kasvisruokavalio ( 5 )kaura ( 6 )keltajuuri ( 3 )kesäkurpitsa ( 12 )kevätsipuli ( 25 )kiinankaali ( 3 )kikherne ( 19 )kimchi ( 3 )kirsikkatomaatti ( 20 )kookosmaito ( 4 )korianteri ( 69 )kukkakaali ( 16 )kurkku ( 28 )kurpitsa ( 16 )kuukauden kasvis ( 9 )kyssäkaali ( 3 )lakritsi ( 3 )lanttu ( 12 )lasagne ( 3 )lehtikaali ( 12 )lehtiselleri ( 26 )leipä ( 4 )leivonta ( 26 )lime ( 56 )linssit ( 14 )lipstikka ( 7 )maapähkinävoi ( 14 )maissi ( 6 )mämmi ( 3 )mango ( 9 )mangoldi ( 4 )mansikka ( 5 )manteli ( 10 )merilevämäti ( 5 )minttu ( 21 )miso ( 8 )mocktail ( 4 )mökkiruoka ( 4 )munakoiso ( 11 )myskikurpitsa ( 11 )nippusipuli ( 20 )nokkonen ( 6 )nuudelit ( 20 )nyhtökaura ( 5 )ohra ( 3 )oliivit ( 5 )omena ( 15 )päärynä ( 3 )pääsiäinen ( 15 )pähkinät ( 30 )paksoi ( 3 )palsternakka ( 4 )paprika ( 45 )parsa ( 5 )parsakaali ( 9 )pasta ( 6 )pataruoka ( 3 )pavut ( 24 )perilla ( 3 )persilja ( 35 )persimon ( 8 )peruna ( 53 )pesto ( 9 )pinaatti ( 11 )piparjuuri ( 6 )pistaasi ( 6 )porkkala ( 3 )porkkana ( 75 )pulla ( 4 )punaherukka ( 7 )punajuuri ( 17 )punakaali ( 15 )punasipuli ( 57 )purjo ( 8 )puuro ( 4 )ranskalaiset ( 4 )raparperi ( 8 )ravintohiivahiutaleet ( 38 )retiisi ( 13 )riisi ( 18 )risotto ( 10 )rosmariini ( 8 )rucola ( 3 )ruohosipuli ( 9 )ruokalahjat ( 5 )rusinat ( 5 )salaatti ( 16 )salottisipuli ( 9 )sämpylät ( 4 )seesaminsiemenet ( 9 )seitan ( 12 )siemenet ( 12 )sienet ( 27 )sipuli ( 151 )sitruuna ( 118 )smoothie ( 4 )soijarouhe ( 23 )soijasuikaleet ( 18 )speltti ( 4 )suklaa ( 4 )sumakki ( 4 )suolakurkku ( 9 )suolapähkinät ( 10 )suppilovahvero ( 14 )taateli ( 4 )tahini ( 12 )tahnat ( 4 )tatti ( 7 )tee ( 3 )tempe ( 6 )texmex ( 8 )thaibasilika ( 4 )tilli ( 20 )timjami ( 15 )toast ( 4 )tofu ( 59 )tomaatti ( 23 )tortilla ( 8 )tuorepuuro ( 4 )valkosipuli ( 258 )vappu ( 11 )varhaiskaali ( 3 )vegaaninen tonnikala ( 4 )vegefeta ( 21 )vegekana ( 5 )vegekinkku ( 3 )vegepekoni ( 3 )veriappelsiini ( 8 )villivihannekset ( 15 )voikukka ( 4 )vuusto ( 3 )yrtit ( 25 )

VERI­APPELSIINI­RISOTTO

Veriappelsiinirisotto on moderni klassikko, joka onnistuu täydellisesti myös täysin kasvipohjaisena. Veriappelsiinit ovat sesongissa vain lyhyen aikaa alkuvuodesta, mutta muulloin voit kokkailla tätä risottoa tavallisista appelsiineista.

Annoskuva reseptille veriappelsiinirisotto

VERI­APPELSIINI­RISOTTO

Lautanen ja aterimet ikoni
Neljälle
kello
30 min

Ainekset:

  • 1 l kasvislientä (esim. vettä + 2 kasvisliemikuutiota)
  • 1 sipuli
  • 3 rkl öljyä
  • 3 ½ dl risottoriisiä
  • 1 ½ dl valkoviiniä
  • 2-3 veriappelsiinia
  • 2 rkl kasvipohjaista fraichea
  • 3/4 dl ravintohiivahiutaleita
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria
  • 3 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna
  • (pistaasipähkinöitä paahdettuna ja rouhittuna)

Valmistus:

  1. Lämmitä kasvisliemi kattila kiehumispisteeseen. Pidä lämpimänä.
  2. Kuori ja hienonna sipuli.
  3. Kuumenna öljy paistokasarissa tai isolla pannulla ja kuullota sipulia, kunnes se muuttuu läpikuultavaksi.
  4. Lisää risottoriisi ja kuullota minuutti-pari sekoitellen.
  5. Lisää valkoviini ja anna sen imeytyä riiseihin. Muista sekoitella.
  6. Ala sitten lisäämään kasvislientä kauhallinen kerrallaan. Anna edellisen kauhallisen imeytyä riiseihin ennen seuraavan lisäämistä. Sekoittele jatkuvasti.
  7. Pese yksi veriappelsiineista hyvin ja raasta siitä kuori hienoksi raasteeksi. Purista siitä myös mehu. Kuori ja paloittele lisäksi yksi tai kaksi veriappelsiinia.
  8. Kun riisi alkaa olla napakan kypsää, sekoita risoton joukkoon veriappelsiinien kuori ja mehu sekä fraiche. Anna kuumentua. Lisää vielä tarvittaessa hieman kasvislientä, risoton kuuluu olla löysää ja riisinjyvien irtonaisia.
  9. Lopuksi sekoita joukkoon ravintohiivahiutaleet, suola ja hieman pippuria. Viimeistele veriappelsiinin paloilla, hienonnetulla persiljalla ja halutessasi myös paahdetuilla ja rouhituilla pistaaseilla.
  10. Tarjoile risotto heti.
reseptitpääruoka
alle 30 minpersiljapistaasirisottosipuliveriappelsiini

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit