Kasviskapina text logo
Kategoriat
artikkelit ( 29 )reseptit ( 502 )aamupalat ( 21 )alkuruoat ( 18 )jälkiruoat ( 14 )juomat ( 26 )kastikkeet ( 29 )keitot ( 42 )kokoelma ( 19 )kuukauden kasvikset ( 4 )leivät ( 15 )lisukkeet ( 41 )makeat leivonnaiset ( 35 )pääruoka ( 158 )pasta ( 50 )pienet herkut ( 6 )raaka-aineet ( 6 )säilöntä ( 11 )salaatit ( 40 )suolaiset leivonnaiset ( 22 )
Tägit
aamiainen ( 3 )aasialainen ( 64 )alle 20 min ( 23 )alle 30 min ( 60 )ananas ( 13 )appelsiini ( 8 )aquafaba ( 6 )arkiruoka ( 68 )aurinkokuivatut tomaatit ( 16 )avokado ( 12 )banaani ( 5 )basilika ( 40 )bataatti ( 10 )cashew ( 4 )chia-siemenet ( 9 )chili ( 38 )curry ( 7 )dippi ( 3 )drinkki ( 6 )fenkoli ( 3 )gini ( 3 )glögi ( 3 )gluteeniton ( 5 )gnocchit ( 4 )gochujang ( 7 )granaattiomena ( 11 )granola ( 3 )hapanjuuri ( 7 )harissa ( 5 )herkkusieni ( 10 )herne ( 8 )hummus ( 5 )hunajameloni ( 3 )idut ( 7 )inkivääri ( 57 )jalapeno ( 8 )joulu ( 53 )kaali ( 15 )kahvi ( 3 )kahvikakku ( 3 )kakku ( 11 )kantarelli ( 6 )kapris ( 8 )karpalo ( 5 )kasvisjauhis ( 16 )kasvisnakki ( 3 )kasvisruokavalio ( 5 )kaura ( 6 )keltajuuri ( 3 )kesäkurpitsa ( 12 )kevätsipuli ( 25 )kiinankaali ( 3 )kikherne ( 19 )kimchi ( 3 )kirsikkatomaatti ( 20 )kookosmaito ( 4 )korianteri ( 68 )kukkakaali ( 15 )kurkku ( 27 )kurpitsa ( 16 )kuukauden kasvis ( 9 )kyssäkaali ( 3 )lakritsi ( 3 )lanttu ( 12 )lasagne ( 3 )lehtikaali ( 12 )lehtiselleri ( 26 )leipä ( 4 )leivonta ( 24 )lime ( 55 )linssit ( 14 )lipstikka ( 7 )maapähkinävoi ( 13 )maissi ( 6 )mämmi ( 3 )mango ( 9 )mangoldi ( 4 )mansikka ( 5 )manteli ( 10 )merilevämäti ( 5 )minttu ( 21 )miso ( 8 )mocktail ( 4 )mökkiruoka ( 4 )munakoiso ( 11 )myskikurpitsa ( 11 )nippusipuli ( 20 )nokkonen ( 6 )nuudelit ( 20 )nyhtökaura ( 5 )ohra ( 3 )oliivit ( 5 )omena ( 15 )päärynä ( 3 )pääsiäinen ( 15 )pähkinät ( 29 )paksoi ( 3 )palsternakka ( 4 )paprika ( 45 )parsa ( 4 )parsakaali ( 9 )pasta ( 6 )pataruoka ( 3 )pavut ( 24 )perilla ( 3 )persilja ( 35 )persimon ( 8 )peruna ( 53 )pesto ( 9 )pinaatti ( 11 )piparjuuri ( 6 )pistaasi ( 6 )porkkala ( 3 )porkkana ( 74 )pulla ( 4 )punaherukka ( 7 )punajuuri ( 17 )punakaali ( 15 )punasipuli ( 57 )purjo ( 8 )puuro ( 4 )ranskalaiset ( 4 )raparperi ( 7 )ravintohiivahiutaleet ( 38 )retiisi ( 12 )riisi ( 17 )risotto ( 10 )rosmariini ( 8 )rucola ( 3 )ruohosipuli ( 8 )ruokalahjat ( 5 )rusinat ( 5 )salaatti ( 15 )salottisipuli ( 9 )sämpylät ( 4 )seesaminsiemenet ( 9 )seitan ( 12 )siemenet ( 12 )sienet ( 27 )sipuli ( 149 )sitruuna ( 118 )smoothie ( 4 )soijarouhe ( 22 )soijasuikaleet ( 18 )speltti ( 4 )suklaa ( 4 )sumakki ( 4 )suolakurkku ( 9 )suolapähkinät ( 9 )suppilovahvero ( 14 )taateli ( 4 )tahini ( 12 )tahnat ( 4 )tatti ( 7 )tee ( 3 )tempe ( 6 )texmex ( 8 )thaibasilika ( 4 )tilli ( 20 )timjami ( 15 )toast ( 4 )tofu ( 58 )tomaatti ( 23 )tortilla ( 8 )tuorepuuro ( 4 )valkosipuli ( 255 )vappu ( 10 )varhaiskaali ( 3 )vegaaninen tonnikala ( 4 )vegefeta ( 21 )vegekana ( 5 )vegekinkku ( 3 )vegepekoni ( 3 )veriappelsiini ( 8 )villivihannekset ( 15 )voikukka ( 4 )vuusto ( 3 )yrtit ( 25 )

TOMAATTI-BATAATTI­PASTA

Tomaatti-bataattipasta on paitsi herkullista ruokaa, myös ovela tapa ujuttaa kasviksia ruokavalioon. Bataatti antaa pastakastikkeelle kermaisen rakenteen ja aromaattisen maun. Marinoidut kikherneet sopivat ihanasti pastan kanssa tarjottavaksi.

Annoskuva reseptille tomaatti-bataattipasta

TOMAATTI-BATAATTI­PASTA

Lautanen ja aterimet ikoni
Kuudelle
kello
1 h

Ainekset:

  • 1 keskikokoinen bataatti (n. 400 g)
  • 400 g pastaa
  • suolaa
  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl öljyä
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • ½ tl kanelia
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 400 g tomaattimurskaa (yrteillä maustettua tai maustamatonta)
  • n. 3 dl vettä
  • mustapippuria
  • tuoretta (lehti)persiljaa tai basilikaa
  • chiliä jossain muodossa
  • vegaanista parmesaania

Marinoidut kikherneet:

  • 1 prk kikherneitä (n. 230 g)
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl tuoretta (lehti)persiljaa hienonnettuna
  • 1 rkl sitruunan mehua
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • ½ tl suolaa
  • mustapippuria

Valmistus:

  1. Laita ensin kikherneet marinoitumaan. Valuta kikherneet ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Laita jääkaappiin ruoan valmistuksen ajaksi. Halutessasi voit tehdä kikherneet päivää-paria aikaisemmin (samoin kuin bataattisoseenkin).
  2. Kuori ja paloittele bataatti. Kypsennä se paahtamalla, keittämällä tai höyryttämällä. Soseuta kypsä bataatti.
  3. Keitä pasta al denteksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä, jos kastike ei ole valmista samaan aikaan.
  4. Valmista kastike pastan kiehuessa. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy paistokasarissa tai isossa pannussa. Kuullota sipulia muutaman minuutin ajan. Lisää valkosipuli, oregano, paprikajauhe ja kaneli, paista pari minuuttia. Sekoita joukkoon tomaattipyre.
  5. Lisää tomaattimurska, bataattisose ja vesi, kuumenna kiehuvaksi. Anna muhia noin 15 minuuttia. Tarkkaile koostumusta ja lisää tarvittaessa vettä pieniä määriä kerrallaan.
  6. Sekoita pasta kastikkeen joukkoon ja anna kuumentua. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  7. Tarjoile hienonnetun persiljan, chilin ja vegaanisen parmesaanin kanssa.

Vinkit!

Käytä tarvittaessa gluteenitonta pastaa.

reseptitpasta
arkiruokabataattikikhernepersiljasipulisitruunavalkosipuli