VÖNER-PASTA­SALAATTI

Vöner-pastasalaatti on ruokaisa, mutta helppotekoinen tarjottava vaikkapa kesäisiin illanistujaisiin. Salaatti sisältää paljon kasviksia ja se viimeistellään maukkaalla kastikkeella.

Annoskuva reseptille vöner-pastasalaatti

VÖNER-PASTA­SALAATTI

Lautanen ja aterimet ikoni
4-6 annosta
kello
30 min

Ainekset:

  • 250 g pastaa
  • 200 g vegekebabia, esim. Vöner
  • öljyä paistamiseen
  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • 2 mauste- tai suolakurkkua
  • 1 iso paprika
  • 2 nippusipulia tai muutama kevätsipuli
  • 3 rkl tuoretta basilikaa hienonnettuna
  • (½ dl jalapenoja)
  • (ruohosipulin kukkia)

Kastike:

  • 2 dl kasvipohjaista fraichea
  • 1 dl kasvipohjaista majoneesia
  • 3 rkl sweet chili -kastiketta
  • 1 tl (kokojyvä) dijon-sinappia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistus:

  1. Keitä pastat al denteksi pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä, jotta kypsyminen pysähtyy.
  2. Paista vegekebab mukavan rapeaksi tilkassa öljyä. Anna jäähtyä.
  3. Halkaise kirsikkatomaatit, kuutioi maustekurkut, paloittele paprika ja hienonna sipulit ja basilika.
  4. Sekoita salaatin ainekset keskenään. Jätä jalapenot erikseen, mikäli kaikki eivät pidä niistä.
  5. Kastiketta varten sekoita keskenään fraiche, majoneesi, sweet chili -kastike ja sinappi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sekoita kastikkeen joukkoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  6. Sekoita kastike salaatin joukkoon ja tarjoile. Koristele halutessasi esimerkiksi ruohosipulin kukilla.
reseptitsalaatit
basilikakirsikkatomaattinippusipulipaprikapastasuolakurkkuvalkosipulivegekebab

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit
Tilaa uutis-kirje