Vöner-pastasalaatti on ruokaisa, mutta helppotekoinen tarjottava vaikkapa kesäisiin illanistujaisiin. Salaatti sisältää paljon kasviksia ja se viimeistellään maukkaalla kastikkeella.

VÖNER-PASTASALAATTI


Ainekset:
- 250 g pastaa
- 200 g vegekebabia, esim. Vöner
- öljyä paistamiseen
- 250 g kirsikkatomaatteja
- 2 mauste- tai suolakurkkua
- 1 iso paprika
- 2 nippusipulia tai muutama kevätsipuli
- 3 rkl tuoretta basilikaa hienonnettuna
- (½ dl jalapenoja)
- (ruohosipulin kukkia)
Kastike:
- 2 dl kasvipohjaista fraichea
- 1 dl kasvipohjaista majoneesia
- 3 rkl sweet chili -kastiketta
- 1 tl (kokojyvä) dijon-sinappia
- 2 valkosipulinkynttä
- suolaa ja mustapippuria
Valmistus:
- Keitä pastat al denteksi pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä, jotta kypsyminen pysähtyy.
- Paista vegekebab mukavan rapeaksi tilkassa öljyä. Anna jäähtyä.
- Halkaise kirsikkatomaatit, kuutioi maustekurkut, paloittele paprika ja hienonna sipulit ja basilika.
- Sekoita salaatin ainekset keskenään. Jätä jalapenot erikseen, mikäli kaikki eivät pidä niistä.
- Kastiketta varten sekoita keskenään fraiche, majoneesi, sweet chili -kastike ja sinappi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sekoita kastikkeen joukkoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Sekoita kastike salaatin joukkoon ja tarjoile. Koristele halutessasi esimerkiksi ruohosipulin kukilla.
reseptitsalaatit
basilikakirsikkatomaattinippusipulipaprikapastasuolakurkkuvalkosipulivegekebab