Kasviskapina text logo
Kategoriat
artikkelit ( 29 )reseptit ( 500 )aamupalat ( 21 )alkuruoat ( 18 )jälkiruoat ( 14 )juomat ( 26 )kastikkeet ( 29 )keitot ( 41 )kokoelma ( 19 )kuukauden kasvikset ( 4 )leivät ( 15 )lisukkeet ( 41 )makeat leivonnaiset ( 35 )pääruoka ( 157 )pasta ( 50 )pienet herkut ( 6 )raaka-aineet ( 6 )säilöntä ( 11 )salaatit ( 40 )suolaiset leivonnaiset ( 22 )
Tägit
aamiainen ( 3 )aasialainen ( 64 )alle 20 min ( 23 )alle 30 min ( 60 )ananas ( 13 )appelsiini ( 8 )aquafaba ( 6 )arkiruoka ( 67 )aurinkokuivatut tomaatit ( 16 )avokado ( 12 )banaani ( 5 )basilika ( 40 )bataatti ( 10 )cashew ( 4 )chia-siemenet ( 9 )chili ( 38 )curry ( 7 )dippi ( 3 )drinkki ( 6 )fenkoli ( 3 )gini ( 3 )glögi ( 3 )gluteeniton ( 5 )gnocchit ( 4 )gochujang ( 7 )granaattiomena ( 11 )granola ( 3 )hapanjuuri ( 7 )harissa ( 5 )herkkusieni ( 10 )herne ( 8 )hummus ( 5 )hunajameloni ( 3 )idut ( 6 )inkivääri ( 57 )jalapeno ( 8 )joulu ( 53 )kaali ( 15 )kahvi ( 3 )kahvikakku ( 3 )kakku ( 11 )kantarelli ( 6 )kapris ( 8 )karpalo ( 5 )kasvisjauhis ( 16 )kasvisnakki ( 3 )kasvisruokavalio ( 5 )kaura ( 6 )keltajuuri ( 3 )kesäkurpitsa ( 12 )kevätsipuli ( 25 )kiinankaali ( 3 )kikherne ( 19 )kimchi ( 3 )kirsikkatomaatti ( 20 )kookosmaito ( 4 )korianteri ( 67 )kukkakaali ( 15 )kurkku ( 26 )kurpitsa ( 16 )kuukauden kasvis ( 9 )kyssäkaali ( 3 )lakritsi ( 3 )lanttu ( 11 )lasagne ( 3 )lehtikaali ( 12 )lehtiselleri ( 25 )leipä ( 4 )leivonta ( 24 )lime ( 54 )linssit ( 14 )lipstikka ( 7 )maapähkinävoi ( 13 )maissi ( 6 )mämmi ( 3 )mango ( 8 )mangoldi ( 4 )mansikka ( 5 )manteli ( 10 )merilevämäti ( 5 )minttu ( 21 )miso ( 8 )mocktail ( 4 )mökkiruoka ( 4 )munakoiso ( 11 )myskikurpitsa ( 11 )nippusipuli ( 20 )nokkonen ( 6 )nuudelit ( 20 )nyhtökaura ( 5 )ohra ( 3 )oliivit ( 5 )omena ( 15 )päärynä ( 3 )pääsiäinen ( 15 )pähkinät ( 29 )paksoi ( 3 )palsternakka ( 4 )paprika ( 45 )parsa ( 4 )parsakaali ( 9 )pasta ( 6 )pataruoka ( 3 )pavut ( 24 )perilla ( 3 )persilja ( 35 )persimon ( 8 )peruna ( 52 )pesto ( 9 )pinaatti ( 11 )piparjuuri ( 6 )pistaasi ( 6 )porkkala ( 3 )porkkana ( 73 )pulla ( 4 )punaherukka ( 7 )punajuuri ( 17 )punakaali ( 15 )punasipuli ( 56 )purjo ( 8 )puuro ( 4 )ranskalaiset ( 4 )raparperi ( 7 )ravintohiivahiutaleet ( 38 )retiisi ( 11 )riisi ( 16 )risotto ( 10 )rosmariini ( 8 )rucola ( 3 )ruohosipuli ( 8 )ruokalahjat ( 5 )rusinat ( 5 )salaatti ( 15 )salottisipuli ( 9 )sämpylät ( 4 )seesaminsiemenet ( 8 )seitan ( 12 )siemenet ( 12 )sienet ( 27 )sipuli ( 148 )sitruuna ( 118 )smoothie ( 4 )soijarouhe ( 21 )soijasuikaleet ( 18 )speltti ( 4 )suklaa ( 4 )sumakki ( 4 )suolakurkku ( 9 )suolapähkinät ( 9 )suppilovahvero ( 14 )taateli ( 4 )tahini ( 11 )tahnat ( 4 )tatti ( 7 )tee ( 3 )tempe ( 6 )texmex ( 8 )thaibasilika ( 4 )tilli ( 20 )timjami ( 15 )toast ( 4 )tofu ( 57 )tomaatti ( 23 )tortilla ( 8 )tuorepuuro ( 4 )valkosipuli ( 254 )vappu ( 10 )varhaiskaali ( 3 )vegaaninen tonnikala ( 4 )vegefeta ( 21 )vegekana ( 5 )vegekinkku ( 3 )vegepekoni ( 3 )veriappelsiini ( 8 )villivihannekset ( 15 )voikukka ( 4 )vuusto ( 3 )yrtit ( 25 )

AVOKADO­PESTO­PASTA

Avokadopestopasta on todellinen arjen herkkupasta, joka syntyy alle puolessa tunnissa. Tässä ruoassa kaksi ikisuosisikkia – avokadopasta ja pestopasta – yhdistyvät koko perheelle maistuvaksi arkiruuaksi.

Avokadopestoon tulee nimikkoaineksen lisäksi lehtikaalia ja korianteria sekä auringonkukansiemeniä ja ravintohiivahiutaleita. Pestoa on helppo muokata omien makumieltymysten ja kaapissa olevien raaka-aineiden mukaan: korianterin voi vaihtaa basilikaan tai johonkin muuhun yrttiin, auringonkukansiemenet pinjansiemeniin ja ravintohiivahiutaleet vegeparmesaaniin.

Jos haluat ruuasta proteiinipitoisemman, niin tarjoile sen kanssa esimerkiksi marinoituja papuja tai pannulla paistettua tofua.

Annoskuva reseptille avokadopestopasta

AVOKADO­PESTO­PASTA

Lautanen ja aterimet ikoni
Neljälle
kello
alle 30 min

Ainekset:

Avokadopesto:

  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • 1 kypsä avokado
  • 2 lehtikaalin lehteä
  • ½ ruukkua korianteria (tai basilikaa)
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ sitruunan mehu
  • 1 dl oliiviöljyä
  • ½ dl ravintohiivahiutaleita
  • 1 tl suolaa

Lisäksi:

  • 350 g pastaa
  • suolaa
  • 1-2 dl pastan keitinvettä
  • 1-2 kypsää avokadoa
  • korianterin lehtiä (tai basilikan)
  • mustapippuria
  • oliiviöljyä

Valmistus:

Avokadopesto:

  1. Paahda auringonkukansiemeniä kuumalla kuivalla pannulla muutama minuutti. Varo, etteivät pala. Siirrä pois pannulta ja anna jäähtyä.
  2. Kuori avokado ja poista siitä kivi. Riivi lehtikaalin ruoti irti ja leikkaa lehdet veitsellä pienemmiksi paloiksi. Hienonna hieman myös korianteria. Kuori ja hienonna  valkosipulinkynnet.
  3. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja surauttele tahnaksi. Pesto saa jäädä rouheaksi.

Avokadopestopasta:

  1. Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta, mutta säästä pari desiä keitinvettä.
  2. Kippaa kypsä pasta kulhoon ja sekoita joukkoon avokadopesto. Lisää pastan keitinvettä sen verran, että saat hyvän rakenteen.
  3. Jaa pasta lautasille ja viimeistele annokset avokadoviipaleilla, korianterilla ja mustapippurilla. Lorauta annoksen päälle vielä reilulla kädellä hyvää oliiviöljyä ja tarjoile heti.
reseptitpasta
avokadokorianterilehtikaaliravintohiivahiutaleetsiemenetsitruunavalkosipuli