PANNU­GRANOLA

Pannugranola on helppo ja nopea tapa saada herkullista itse tehtyä rapeaksi paahdettua mysliä. Mausteista granolaa on näppärä varioida kaappien sisällön mukaisesti ja se onkin täydellinen hävikinestoruoka, jonka sekaan voi heittää pussien pohjat erilaisista pähkinöistä, hiutaleista, siemenistä ja kuivatuista hedelmistä. Myös leseet sopivat granolan joukkoon loistavasti.

Perinteisesti granola tehdään uunissa. Pannulla paahtaminen on todella energiatehokasta uunin lämmittämiseen verrattuna, mutta lopputulos on vähintään yhtä hyvä.

pannugranola

PANNU­GRANOLA

Ainekset:

  • 2 dl pähkinöitä
  • 3 rkl öljyä
  • 2 rkl (kookos)sokeria
  • 1 tl kanelia
  • ½ tl kardemummaa
  • ½ tl vaniljajauhetta
  • ½ tl suolaa
  • 2 dl kaurahiutaleita tai muita hiutaleita
  • 1 dl siemeniä
  • 1 dl rusinoita tai muita kuivattuja hedelmiä/marjoja

Valmistus:

  1. Rouhi pähkinät pienemmiksi paloiksi veitsellä.
  2. Kuumenna öljy pannulla ja sekoita joukkoon sokeri ja mausteet. Lisää pähkinät, hiutaleet ja siemenet pannulle. Paista keskilämmöllä noin viiden minuutin ajan sekoitellen, kunnes granola muuttuu rapeaksi ja alkaa tuoksua ihanalta. Varo polttamasta.
  3. Siirrä granola pois pannulta ja anna jäähtyä.
  4. Sekoita rusinat jäähtyneen granolan joukkoon.
  5. Säilytä kannellisessa purkissa huoneenlämmössä.

Vinkit!

Gluteeniton granola onnistuu helposti käyttämällä gluteenittomia hiutaleita.

Jos pähkinät eivät sovi, voit korvata ne lisäämällä hiutaleiden ja siemenien määrää.

reseptitaamupalat
granolapähkinätrusinatsiemenet

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit