Dijon-kermassa haudutettu varhaiskaali on täydellinen lisä keväiseen ruokapöytään: siinä on vielä hieman kylmiin säihin sopivaa tuhdikkuutta, mutta kuitenkin jo lupaus tulevasta kesästä.
![Annoskuva reseptille dijon-kermassa haudutettu varhaiskaali](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fkasviskapinastor.blob.core.windows.net%2Fimages%2Fwp-content%2Fuploads%2F2023%2F04%2Fdijon-kermassa-haudutettu-varhaiskaali-1.jpg&w=3840&q=75)
DIJON-KERMASSA HAUDUTETTU VARHAISKAALI
![Lautanen ja aterimet ikoni](https://kasviskapinastor.blob.core.windows.net/images/wp-content/uploads/2022/11/fork-plate-knife-32.png)
![kello](https://kasviskapinastor.blob.core.windows.net/images/wp-content/uploads/2022/11/clock-32.png)
Ainekset:
- 1 varhaiskaali tai keräkaali (n. 700 g)
- 2 rkl öljyä
- 1 rkl siirappia
- 1 tl suolaa
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 dl kaurakermaa
- 2 rkl (kokojyvä) dijon-sinappia
- mustapippuria
- lehtipersiljaa
Valmistus:
- Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen.
- Leikkaa varhaiskaali 6-8 lohkoon niin, että kanta pitää lehdet aloillaan. Laita lohkot uunivuokaan ja sudi pintaan öljyä ja siirappia. Mausta suolalla. Paahda uunissa 20 minuuttia.
- Kaalien paahtuessa kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita ne kaurakerman joukkoon yhdessä sinapin ja mustapippuriripauksen kanssa.
- Kaada kastike kaalien päälle ja jatka paistamista vielä 10 minuuttia. Ripottele valmiiden kaalien päälle hienonnettua lehtipersiljaa ja tarjoile lämpiminä.
reseptitlisukkeet
persiljavalkosipulivarhaiskaali