DIJON-KERMASSA HAUDU­TETTU VARHAIS­KAALI

Dijon-kermassa haudutettu varhaiskaali on täydellinen lisä keväiseen ruokapöytään: siinä on vielä hieman kylmiin säihin sopivaa tuhdikkuutta, mutta kuitenkin jo lupaus tulevasta kesästä.

dijon-kermassa haudutettu varhaiskaali

DIJON-KERMASSA HAUDU­TETTU VARHAIS­KAALI

Lautanen ja aterimet ikoni
4-6 annosta
kello
40 min

Ainekset:

  • 1 varhaiskaali tai keräkaali (n. 700 g)
  • 2 rkl öljyä
  • 1 rkl siirappia
  • 1 tl suolaa
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 dl kaurakermaa 
  • 2 rkl (kokojyvä) dijon-sinappia
  • mustapippuria
  • lehtipersiljaa

Valmistus:

  1. Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen.
  2. Leikkaa varhaiskaali 6-8 lohkoon niin, että kanta pitää lehdet aloillaan. Laita lohkot uunivuokaan ja sudi pintaan öljyä ja siirappia. Mausta suolalla. Paahda uunissa 20 minuuttia.
  3. Kaalien paahtuessa kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita ne kaurakerman joukkoon yhdessä sinapin ja mustapippuriripauksen kanssa.
  4. Kaada kastike kaalien päälle ja jatka paistamista vielä 10 minuuttia.  Ripottele valmiiden kaalien päälle hienonnettua lehtipersiljaa ja tarjoile lämpiminä.
reseptitlisukkeet
persiljavalkosipulivarhaiskaali

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit