Gochujang-kurpitsakeitto on lämmittävä ja mausteinen sosekeitto, jossa makea myskikurpitsa saa seurakseen korealaista gochujang-chilitahnaa ja kookosmaitoa. Täydellinen syys- ja talvikauden keitto, joka hurmaa maullaan ja värillään.

GOCHUJANG-KURPITSAKEITTO


Ainekset:
- 1 iso myskikurpitsa tai pieni talvikurpitsa (n. 1,2 kg)
- 1 sipuli (n. 100 g)
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 rkl öljyä
- 1–2 rkl gochujang-chilitahnaa
- 5 dl vettä
- 1 kasvisliemikuutio
- 2 1/2 dl kookosmaitoa
- suolaa ja mustapippuria
Gochujang-kikherneet:
- 1 prk kikherneitä (230 g valutettuna)
- 1 rkl gochujang-chilitahnaa
- 1 rkl soijakastiketta
- 2 tl seesamiöljyä
- 2 tl sokeria
Valmistus:
- Kuori kurpitsa, poista siemenet ja leikkaa kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen.
- Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää kurpitsat ja valkosipulit, paista vielä pari minuuttia. Sekoita joukkoon gochujang. Chilitahna on melko tulista, joten voit ensin laittaa 1 rkl ja myöhemmin tarpeen mukaan lisää.
- Lisää vesi kattilaan ja murustele joukkoon kasvisliemikuutio. Kuumenna keitto kiehuvaksi ja anna poreilla hiljakseen kannen alla n. 20 minuuttia, kunnes kurpitsat ovat pehmeitä.
- Valuta kikherneet ja laita ne leivinpaperin päälle uunipellille. Sekoita joukkoon gochujang, soijakastike, seesamiöljy ja sokeri. Paahda uunissa 20 minuuttia. Sekoita puolivälissä.
- Lisää kookosmaito kattilaan ja soseuta soppa. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarjoile gochujang-kikherneiden kanssa.
reseptitkeitot
gochujangkikhernekurpitsamyskikurpitsasipulivalkosipuli











