GOCHU­JANG-KURPITSA­KEITTO

Gochujang-kurpitsakeitto on lämmittävä ja mausteinen sosekeitto, jossa makea myskikurpitsa saa seurakseen korealaista gochujang-chilitahnaa ja kookosmaitoa. Täydellinen syys- ja talvikauden keitto, joka hurmaa maullaan ja värillään.

Annoskuva reseptille gochujang-kurpitsakeitto

GOCHU­JANG-KURPITSA­KEITTO

Lautanen ja aterimet ikoni
Neljälle
kello
40 min

Ainekset:

  • 1 iso myskikurpitsa tai pieni talvikurpitsa (n. 1,2 kg)
  • 1 sipuli (n. 100 g)
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl öljyä
  • 1–2 rkl gochujang-chilitahnaa
  • 5 dl vettä 
  • 1 kasvisliemikuutio 
  • 2 1/2 dl kookosmaitoa
  • suolaa ja mustapippuria

Gochujang-kikherneet:

  • 1 prk kikherneitä (230 g valutettuna)
  • 1 rkl gochujang-chilitahnaa
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 2 tl seesamiöljyä 
  • 2 tl sokeria 

Valmistus:

  1. Kuori kurpitsa, poista siemenet ja leikkaa kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  2. Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen.
  3. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää kurpitsat ja valkosipulit, paista vielä pari minuuttia. Sekoita joukkoon gochujang. Chilitahna on melko tulista, joten voit ensin laittaa 1 rkl ja myöhemmin tarpeen mukaan lisää.
  4. Lisää vesi kattilaan ja murustele joukkoon kasvisliemikuutio. Kuumenna keitto kiehuvaksi ja anna poreilla hiljakseen kannen alla n. 20 minuuttia, kunnes kurpitsat ovat pehmeitä.
  5. Valuta kikherneet ja laita ne leivinpaperin päälle uunipellille. Sekoita joukkoon gochujang, soijakastike, seesamiöljy ja sokeri. Paahda uunissa 20 minuuttia. Sekoita puolivälissä.
  6. Lisää kookosmaito kattilaan ja soseuta soppa. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarjoile gochujang-kikherneiden kanssa.
reseptitkeitot
gochujangkikhernekurpitsamyskikurpitsasipulivalkosipuli

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit