Kasviskapina text logo
Kategoriat
artikkelit ( 29 )reseptit ( 502 )aamupalat ( 21 )alkuruoat ( 18 )jälkiruoat ( 14 )juomat ( 26 )kastikkeet ( 29 )keitot ( 42 )kokoelma ( 19 )kuukauden kasvikset ( 4 )leivät ( 15 )lisukkeet ( 41 )makeat leivonnaiset ( 35 )pääruoka ( 158 )pasta ( 50 )pienet herkut ( 6 )raaka-aineet ( 6 )säilöntä ( 11 )salaatit ( 40 )suolaiset leivonnaiset ( 22 )
Tägit
aamiainen ( 3 )aasialainen ( 64 )alle 20 min ( 23 )alle 30 min ( 60 )ananas ( 13 )appelsiini ( 8 )aquafaba ( 6 )arkiruoka ( 68 )aurinkokuivatut tomaatit ( 16 )avokado ( 12 )banaani ( 5 )basilika ( 40 )bataatti ( 10 )cashew ( 4 )chia-siemenet ( 9 )chili ( 38 )curry ( 7 )dippi ( 3 )drinkki ( 6 )fenkoli ( 3 )gini ( 3 )glögi ( 3 )gluteeniton ( 5 )gnocchit ( 4 )gochujang ( 7 )granaattiomena ( 11 )granola ( 3 )hapanjuuri ( 7 )harissa ( 5 )herkkusieni ( 10 )herne ( 8 )hummus ( 5 )hunajameloni ( 3 )idut ( 7 )inkivääri ( 57 )jalapeno ( 8 )joulu ( 53 )kaali ( 15 )kahvi ( 3 )kahvikakku ( 3 )kakku ( 11 )kantarelli ( 6 )kapris ( 8 )karpalo ( 5 )kasvisjauhis ( 16 )kasvisnakki ( 3 )kasvisruokavalio ( 5 )kaura ( 6 )keltajuuri ( 3 )kesäkurpitsa ( 12 )kevätsipuli ( 25 )kiinankaali ( 3 )kikherne ( 19 )kimchi ( 3 )kirsikkatomaatti ( 20 )kookosmaito ( 4 )korianteri ( 68 )kukkakaali ( 15 )kurkku ( 27 )kurpitsa ( 16 )kuukauden kasvis ( 9 )kyssäkaali ( 3 )lakritsi ( 3 )lanttu ( 12 )lasagne ( 3 )lehtikaali ( 12 )lehtiselleri ( 26 )leipä ( 4 )leivonta ( 24 )lime ( 55 )linssit ( 14 )lipstikka ( 7 )maapähkinävoi ( 13 )maissi ( 6 )mämmi ( 3 )mango ( 9 )mangoldi ( 4 )mansikka ( 5 )manteli ( 10 )merilevämäti ( 5 )minttu ( 21 )miso ( 8 )mocktail ( 4 )mökkiruoka ( 4 )munakoiso ( 11 )myskikurpitsa ( 11 )nippusipuli ( 20 )nokkonen ( 6 )nuudelit ( 20 )nyhtökaura ( 5 )ohra ( 3 )oliivit ( 5 )omena ( 15 )päärynä ( 3 )pääsiäinen ( 15 )pähkinät ( 29 )paksoi ( 3 )palsternakka ( 4 )paprika ( 45 )parsa ( 4 )parsakaali ( 9 )pasta ( 6 )pataruoka ( 3 )pavut ( 24 )perilla ( 3 )persilja ( 35 )persimon ( 8 )peruna ( 53 )pesto ( 9 )pinaatti ( 11 )piparjuuri ( 6 )pistaasi ( 6 )porkkala ( 3 )porkkana ( 74 )pulla ( 4 )punaherukka ( 7 )punajuuri ( 17 )punakaali ( 15 )punasipuli ( 57 )purjo ( 8 )puuro ( 4 )ranskalaiset ( 4 )raparperi ( 7 )ravintohiivahiutaleet ( 38 )retiisi ( 12 )riisi ( 17 )risotto ( 10 )rosmariini ( 8 )rucola ( 3 )ruohosipuli ( 8 )ruokalahjat ( 5 )rusinat ( 5 )salaatti ( 15 )salottisipuli ( 9 )sämpylät ( 4 )seesaminsiemenet ( 9 )seitan ( 12 )siemenet ( 12 )sienet ( 27 )sipuli ( 149 )sitruuna ( 118 )smoothie ( 4 )soijarouhe ( 22 )soijasuikaleet ( 18 )speltti ( 4 )suklaa ( 4 )sumakki ( 4 )suolakurkku ( 9 )suolapähkinät ( 9 )suppilovahvero ( 14 )taateli ( 4 )tahini ( 12 )tahnat ( 4 )tatti ( 7 )tee ( 3 )tempe ( 6 )texmex ( 8 )thaibasilika ( 4 )tilli ( 20 )timjami ( 15 )toast ( 4 )tofu ( 58 )tomaatti ( 23 )tortilla ( 8 )tuorepuuro ( 4 )valkosipuli ( 255 )vappu ( 10 )varhaiskaali ( 3 )vegaaninen tonnikala ( 4 )vegefeta ( 21 )vegekana ( 5 )vegekinkku ( 3 )vegepekoni ( 3 )veriappelsiini ( 8 )villivihannekset ( 15 )voikukka ( 4 )vuusto ( 3 )yrtit ( 25 )

KURPITSA­RISOTTO

Kurpitsarisotto on syksyinen herkku! Tällä kertaa se saa makua misotahnasta ja tarjoillaan pekaanipähkinöiden ja vegesinihomejuuston kanssa.

Risoton tekeminen on melko nopeaa ja helppoa, kun sen tekemisen makuun pääsee. Tämä resepti on hieman juhlavampi pähkinöineen kaikkineen, mutta sopii silti myös arkiruuaksi.

Valmista kurpitsasose etukäteen kypsentämällä kurpitsa ja soseuttamalla se sauvasekoittimella tai haarukalla muussaamalla. Kurpitsasosetta voi käyttää moneen muuhunkin ruokaan, joten voit tehdä sitä kerralla enemmänkin. Tähän reseptiin sopii hyvin myski- tai hokkaidokurpitsa, tarvitset yhteensä yhden pienehkön kurpitsan.

Annoskuva reseptille kurpitsarisotto

KURPITSA­RISOTTO

Lautanen ja aterimet ikoni
Neljälle
Kello ikoni
30 min

Ainekset:

  • 3/4 dl pekaanipähkinöitä
  • n. 8 dl kasvislientä (esim. vettä ja 1 ½ kasvisliemikuutiota)
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 ½ dl risottoriisiä
  • 3 rkl vaaleaa misotahnaa
  • 2 dl kurpitsasosetta
  • 2 dl kuutioitua kurpitsaa (esim. myskikurpitsaa)
  • ½ sitruunan mehu
  • 1 rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
  • 1/4 tl jauhettua muskottipähkinää
  • suolaa & mustapippuria
  • ½ dl ravintohiivahiutaleita
  • lisäksi vegaanista sinihomejuustoa

Valmistus:

  1. Rouhi pekaanipähkinät ja paahda niitä kuumalla kuivalla pannulla muutama minuutti. Siirrä sivuun odottamaan.
  2. Laita kasvisliemi kuumentumaan. Voit tehdä sen esimerkiksi kasvisliemikuutiosta.
  3. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy paistokasarissa ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää kasariin valkosipuli ja risottoriisi ja jatka kuullottamista pari minuuttia.
  4. Lisää kasariin misotahna, kurpitsasose ja kuutioitu kurpitsa. Sekoita joukkoon myös pari desiä kasvislientä ja anna sen imeytyä riiseihin. Jatka liemen lisäämistä desi-pari kerrallaan, kunnes riisi on napakan kypsää. Muista sekoitella risottoa usein.
  5. Mausta risotto sitruunamehulla, rosmariinilla, muskottipähkinällä, suolalla ja mustapippurilla. Sekoita lopuksi joukkoon ravintohiivahiutaleet.
  6. Tarjoile risotto paahdettujen pekaanipähkinöiden ja murustellun vegaanisen sinihomejuuston kanssa.


reseptitpääruoka
alle 30 minkurpitsamisomyskikurpitsapähkinätriisirisottosipulivalkosipuli