Kasviskapina text logo
Kategoriat
artikkelit ( 29 )reseptit ( 502 )aamupalat ( 21 )alkuruoat ( 18 )jälkiruoat ( 14 )juomat ( 26 )kastikkeet ( 29 )keitot ( 42 )kokoelma ( 19 )kuukauden kasvikset ( 4 )leivät ( 15 )lisukkeet ( 41 )makeat leivonnaiset ( 35 )pääruoka ( 158 )pasta ( 50 )pienet herkut ( 6 )raaka-aineet ( 6 )säilöntä ( 11 )salaatit ( 40 )suolaiset leivonnaiset ( 22 )
Tägit
aamiainen ( 3 )aasialainen ( 64 )alle 20 min ( 23 )alle 30 min ( 60 )ananas ( 13 )appelsiini ( 8 )aquafaba ( 6 )arkiruoka ( 68 )aurinkokuivatut tomaatit ( 16 )avokado ( 12 )banaani ( 5 )basilika ( 40 )bataatti ( 10 )cashew ( 4 )chia-siemenet ( 9 )chili ( 38 )curry ( 7 )dippi ( 3 )drinkki ( 6 )fenkoli ( 3 )gini ( 3 )glögi ( 3 )gluteeniton ( 5 )gnocchit ( 4 )gochujang ( 7 )granaattiomena ( 11 )granola ( 3 )hapanjuuri ( 7 )harissa ( 5 )herkkusieni ( 10 )herne ( 8 )hummus ( 5 )hunajameloni ( 3 )idut ( 7 )inkivääri ( 57 )jalapeno ( 8 )joulu ( 53 )kaali ( 15 )kahvi ( 3 )kahvikakku ( 3 )kakku ( 11 )kantarelli ( 6 )kapris ( 8 )karpalo ( 5 )kasvisjauhis ( 16 )kasvisnakki ( 3 )kasvisruokavalio ( 5 )kaura ( 6 )keltajuuri ( 3 )kesäkurpitsa ( 12 )kevätsipuli ( 25 )kiinankaali ( 3 )kikherne ( 19 )kimchi ( 3 )kirsikkatomaatti ( 20 )kookosmaito ( 4 )korianteri ( 68 )kukkakaali ( 15 )kurkku ( 27 )kurpitsa ( 16 )kuukauden kasvis ( 9 )kyssäkaali ( 3 )lakritsi ( 3 )lanttu ( 12 )lasagne ( 3 )lehtikaali ( 12 )lehtiselleri ( 26 )leipä ( 4 )leivonta ( 24 )lime ( 55 )linssit ( 14 )lipstikka ( 7 )maapähkinävoi ( 13 )maissi ( 6 )mämmi ( 3 )mango ( 9 )mangoldi ( 4 )mansikka ( 5 )manteli ( 10 )merilevämäti ( 5 )minttu ( 21 )miso ( 8 )mocktail ( 4 )mökkiruoka ( 4 )munakoiso ( 11 )myskikurpitsa ( 11 )nippusipuli ( 20 )nokkonen ( 6 )nuudelit ( 20 )nyhtökaura ( 5 )ohra ( 3 )oliivit ( 5 )omena ( 15 )päärynä ( 3 )pääsiäinen ( 15 )pähkinät ( 29 )paksoi ( 3 )palsternakka ( 4 )paprika ( 45 )parsa ( 4 )parsakaali ( 9 )pasta ( 6 )pataruoka ( 3 )pavut ( 24 )perilla ( 3 )persilja ( 35 )persimon ( 8 )peruna ( 53 )pesto ( 9 )pinaatti ( 11 )piparjuuri ( 6 )pistaasi ( 6 )porkkala ( 3 )porkkana ( 74 )pulla ( 4 )punaherukka ( 7 )punajuuri ( 17 )punakaali ( 15 )punasipuli ( 57 )purjo ( 8 )puuro ( 4 )ranskalaiset ( 4 )raparperi ( 7 )ravintohiivahiutaleet ( 38 )retiisi ( 12 )riisi ( 17 )risotto ( 10 )rosmariini ( 8 )rucola ( 3 )ruohosipuli ( 8 )ruokalahjat ( 5 )rusinat ( 5 )salaatti ( 15 )salottisipuli ( 9 )sämpylät ( 4 )seesaminsiemenet ( 9 )seitan ( 12 )siemenet ( 12 )sienet ( 27 )sipuli ( 149 )sitruuna ( 118 )smoothie ( 4 )soijarouhe ( 22 )soijasuikaleet ( 18 )speltti ( 4 )suklaa ( 4 )sumakki ( 4 )suolakurkku ( 9 )suolapähkinät ( 9 )suppilovahvero ( 14 )taateli ( 4 )tahini ( 12 )tahnat ( 4 )tatti ( 7 )tee ( 3 )tempe ( 6 )texmex ( 8 )thaibasilika ( 4 )tilli ( 20 )timjami ( 15 )toast ( 4 )tofu ( 58 )tomaatti ( 23 )tortilla ( 8 )tuorepuuro ( 4 )valkosipuli ( 255 )vappu ( 10 )varhaiskaali ( 3 )vegaaninen tonnikala ( 4 )vegefeta ( 21 )vegekana ( 5 )vegekinkku ( 3 )vegepekoni ( 3 )veriappelsiini ( 8 )villivihannekset ( 15 )voikukka ( 4 )vuusto ( 3 )yrtit ( 25 )

GOCHUJANG-NUUDELIT

Gochujang-nuudelit ovat pikaruokaa parhaimmillaan! Vartissa valmiit hurmaavan tuliset ja supersimppelit nuudelit toimivat sellaisenaan tai tofulla ja vihanneksilla ryyditettynä.

Nämä nuudelit maistuvat lounaaksi ihan vain yksinään, mutta mikäli kaipaat ruokaisampaa otetta, paista nuudeleiden sekaan tofua ja kasviksia. Kasviksista esimerkiksi kiinankaali ja porkkana passaavat ohuiksi suikaleiksi leikattuina gochujang-nuudeleiden joukkoon mainiosti.

Annoskuva reseptille gochujang-nuudelit

GOCHUJANG-NUUDELIT

Lautanen ja aterimet ikoni
Yhdelle
Kello ikoni
15 min

Ainekset:

  • 100 g riisinuudeleita
  • 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1-2 rkl gochujang-chilitahnaa
  • 3 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1-2 kevätsipulia
  • lime- tai sitruunalohkoja
  • (korianteria)

Valmistus:

  1. Keitä riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan lähes kypsiksi. Valuta.
  2. Kuori ja raasta inkivääri. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita ne gochujang-tahnan, soijakastikkeen, riisiviinietikan, seesamiöljyn ja oliiviöljyn kanssa kastikkeeksi.
  3. Yhdistä kastike ja nuudelit pannulla ja paista pari minuuttia, jotta kastike tarttuu nuudeleihin ja ruoka kuumenee. Tarkista nuudelien kypsyys.
  4. Viimeistele annos hienonnetulla kevätsipulilla ja purista päälle limen tai sitruunan mehua. Myös tuore korianteri sopii annoksen viimeistelyyn.

Mitä on gochujang?

Gochujang on korealainen fermentoitu chilitahna, jota nykyisin löytyy hyvinvarusteltujen markettien aasialaisten raaka-aineiden hyllystä. Sen maku on hyvin omalaatuinen: suolainen, makea, hapan ja miellyttävän tulinen. Käytä sitä ensi alkuun tähän reseptiin vain yksi lusikallinen ja lisää toinen, jos jäät kaipaamaan extrapotkua.

reseptitpääruoka
aasialainenalle 20 mingochujanginkiväärinuudelitvalkosipuli