ALOO KEEMA

Aloo keema eli pakistanilainen peruna-lihacurry valmistuu vegaanisena käyttämällä soijarouhetta. Tässä reseptissä on pitkä maustelista, mutta ruoka on kuitenkin helppotekoinen ja superherkullinen.

aloo keema

ALOO KEEMA

Lautanen ja aterimet ikoni
4-6 annosta
kello
45 min

Ainekset:

  • 1 punasipuli (tai keltasipuli)
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 tl tuoretta inkivääriä hienona raasteena
  • 4 perunaa (n. 450 g)
  • 3 rkl öljyä
  • 2 dl soijarouhetta
  • 3 dl vettä
  • 2 tl korianteria jauhettuna
  • 2 tl juustokuminaa jauhettuna
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl kardemummaa jauhettuna
  • ½ tl kurkumaa jauhettuna
  • ½ tl chilijauhetta
  • ½ tl mustapippuria (myllystä tai rouheena)
  • 1/4 tl neilikkaa jauhettuna
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 1 tl garam masala -mausteseosta
  • 1 vihreä chili
  • tuoretta korianteria
  • lisukkeeksi esim. keitettyä kauraa tai riisiä
  • tarjoiluun vegaanista turkkilaista jogurttia

Valmistus:

  1. Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipulinkynnet. Pese tai kuori inkivääri ja raasta hienoksi raasteeksi. Pese perunat (ja kuori tarvittaessa), leikkaa paloiksi.
  2. Kuumenna öljy paistokasarissa tai isossa pannussa. Kuullota sipulia muutaman minuutin ajan. Lisää valkosipuli ja inkivääri, paista vielä hetki.
  3. Sekoita joukkoon soijarouhe ja paista parin minuutin ajan. Lisää yhteensä 3 dl vettä muutamassa erässä, anna aina edellisen vesimäärän imeytyä soijarouheeseen.
  4. Sekoita kaikki mausteet ja perunalohkot soijarouheen sekaan ja paista vielä hetken aikaa.
  5. Lisää tomaattimurska, huuhtele purkki vedellä ja lisää sekin pannulle. Kuumenna kiehuvaksi ja anna curryn hautua, kunnes peruna on kypsää, noin 20-25 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä, mutta kastikkeen on tarkoituskin olla paksua.
  6. Kun perunat ovat kypsiä, tarkista maku ja lisää vielä tarvittaessa suolaa.
  7. Ripottele valmiin aloo keeman päälle garam masalaa sekä tuoretta vihreää chiliä ja korianteria. Tarjoile esimerkiksi keitetyn kauran tai riisin sekä vegaanisen turkkilaisen jogurtin kanssa.

Vinkit!

Soijaton versio valmistuu helposti käyttämällä soijarouheen sijaan soijatonta kasvisjauhista. Tarvitset sitä noin 250 g.

reseptitpääruoka
aasialainenchiliinkiväärikorianteriperunapunasipulisoijarouhevalkosipuli

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit