GUINNESS-PATA VEGAANI­SESTI

Guinness-pata on mehevä ja tuhti ruoka, joka sopii hyvin juhlapöytään. Juuresten, sienien ja Beanit-suikaleiden lisäksi padassa maistuu tumma olut.

Vegepadat ovat siitä mahtavia, että niitä ei tarvitse hauduttaa tuntikausia. Tämä vegaaninen guinness-pata on pöydässä alle tunnissa ja se sopii loistavaksi vaikkapa pääsiäisaterian tähdeksi. Olutliemi on hurjan maukas ja kaipaa kaverikseen rehtejä makuja. Niitä edustaa tässä ruuassa sipuli, selleri, juurekset ja sienet. Rosmariini tuo oman säväyksensä ja halutessaan pataan voi lorauttaa vielä tilkkasen savuaromia.

Guinness-padan kanssa sopii tarjottavaksi esimerkiksi piparjuuri-perunamuusi ja grillattu varhaiskaali.

guinness-pata vegaanisesti

GUINNESS-PATA VEGAANI­SESTI

Lautanen ja aterimet ikoni
Kuudelle
Kello ikoni
55 min

Ainekset:

  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 lehtisellerin vartta
  • 2 porkkanaa
  • 2 palsternakkaa
  • 2 rkl öljyä
  • 4 rkl tomaattipyrettä
  • 1 dl pakastettuja suppiksia (tai 30 g kuivattuja)
  • 1 tlk Guinnessia tai muuta stout-olutta (0,44 l)
  • 4-5 dl kasvislientä (vesi + kasvisliemikuutio toimii myös)
  • 2 laakerinlehteä
  • 2 rosmariinin oksaa
  • 1 rkl fariinisokeria
  • (1 tl liquid smoke -savuaromia )
  • 1 rkl maissitärkkelystä
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 pkt Beanit -härkäpapusuikaleita tai muuta kasviproteiinia (n. 250 g)
  • lisukkeeksi esim. piparjuurella maustettua perunamuusia

Valmistus:

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Hienonna sellerin varret. Kuori ja paloittele porkkanat ja palsternakat.
  2. Kuumenna öljy padassa ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää sitten valkosipulit, sellerit, porkkanat ja palsternakat. Kuullota pari minuuttia. Sekoita joukkoon tomaattipyre ja sienet. Paista vielä hetki.
  3. Kaada pataan olut ja kasvisliemi. Lisää laakerinlehdet. Hienonna rosmariini ja lisää pataan yhdessä sokerin ja savuaromin kanssa. Kuumenna kiehuvaksi ja annan padan porista hiljakseen puolen tunnin ajan.
  4. Sekoita maissitärkkelys vesitilkkaan ja sitten padan joukkoon. Seos suurustaa liemen.
  5. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  6. Paista Beanit-suikaleet pannulla tilkassa öljyä rapeiksi ja lisää ne padan joukkoon juuri ennen tarjoilua.
  7. Tarjoile lisukkeena esimerkiksi piparjuurella maustettua perunamuusia.

Vinkit!

Alkoholi haihtuu padasta keitellessä ja vain hyvä maltainen maku jää jäljelle. Ruokaa voi siis hyvillä mielin tarjoilla heillekin, kenelle alkoholi ei syystä tai toisesta sovellu. Guinnessia löytyy nykyään myös alkoholittomana, jos haluaa mieluummin käyttää sitä.

reseptitpääruoka
Beanitjuhlaruokalehtiselleriolutpääsiäinenpalsternakkapataruokaporkkanarosmariinisipulisuppilovahverovalkosipuli

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit