Guinness-pata on mehevä ja tuhti ruoka, joka sopii hyvin juhlapöytään. Juuresten, sienien ja Beanit-suikaleiden lisäksi padassa maistuu tumma olut.
Vegepadat ovat siitä mahtavia, että niitä ei tarvitse hauduttaa tuntikausia. Tämä vegaaninen guinness-pata on pöydässä alle tunnissa ja se sopii loistavaksi vaikkapa pääsiäisaterian tähdeksi. Olutliemi on hurjan maukas ja kaipaa kaverikseen rehtejä makuja. Niitä edustaa tässä ruuassa sipuli, selleri, juurekset ja sienet. Rosmariini tuo oman säväyksensä ja halutessaan pataan voi lorauttaa vielä tilkkasen savuaromia.
Guinness-padan kanssa sopii tarjottavaksi esimerkiksi piparjuuri-perunamuusi ja grillattu varhaiskaali.
Alkoholi haihtuu padasta keitellessä ja vain hyvä maltainen maku jää jäljelle. Ruokaa voi siis hyvillä mielin tarjoilla heillekin, kenelle alkoholi ei syystä tai toisesta sovellu. Guinnessia löytyy nykyään myös alkoholittomana, jos haluaa mieluummin käyttää sitä.