Hummus aurinkokuivatuilla tomaateilla on kauniin värinen ja superherkullinen tahna esimerkiksi leivän päälliseksi, salaatin kaveriksi tai falafelien kanssa tarjottavaksi.
![Annoskuva reseptille hummus aurinkokuivatuilla tomaateilla](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fkasviskapinastor.blob.core.windows.net%2Fimages%2Fwp-content%2Fuploads%2F2024%2F03%2Fhummus-aurinkokuivatuilla-tomaateilla.jpg&w=3840&q=75)
HUMMUS AURINKOKUIVATUILLA TOMAATEILLA
Ainekset:
- 1 prk kypsiä kikherneitä (230 g)
- 100 g aurinkokuivattuja tomaatteja (n. 8 kpl)
- 1 pullea valkosipulinkynsi
- 2 rkl tahinia
- 2 rkl sitruunanmehua
- 1 rkl öljyä
- 1/2 tl savupaprikajauhetta
- 1/2 tl jauhettua juustokuminaa
- 1/2 tl suolaa
- (1-2 rkl vettä tai kikherneiden säilöntälientä)
Valmistus:
- Valuta kikherneet, mutta säästä pari ruokalusikallista vettä hummuksen ohentamista varten (voit ohentaa myös vedellä). Laita kikherneet tehosekoittimeen.
- Suikaloi aurinkokuivatut tomaatit, kuori ja hienonna valkosipulinkynsi.
- Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja surauttele suht sileäksi hummukseksi. Lisää hieman vettä tai kikherneiden säilöntälientä, jos hummus vaikuttaa liian tiiviiltä.
- Anna maustua jääkaapissa hetken aikaa ennen tarjoilua.
reseptitkastikkeet
aurinkokuivatut tomaatithummuskikhernesitruunatahinitahnatvalkosipuli