HÄRKÄ­PAPU­TAHNA

Härkäpaputahna tuoreista härkäpavuista on ihanaa! Helppotekoinen tahna sopii mainiosti leivän päälle ja se maistuu myös erilaisten ruokien lisukkeena.

Annoskuva reseptille härkäpaputahna

HÄRKÄ­PAPU­TAHNA

Ainekset:

  • 2 ½ dl tuoreita härkäpapuja riivittynä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ sitruunan mehu
  • ½ dl öljyä
  • 2 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna
  • suolaa

Valmistus:

  1. Riivi härkäpavut. Kuumenna vesi kattilassa ja keitä härkäpapuja noin 3-5 minuuttia. Jäähdytä siivilässä juoksevan kylmän veden alla tai kippaa pavut hetkeksi jääveteen. Valuta.
  2. Siirrä härkäpavut tehosekoittimeen.
  3. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi ja lisää tehosekoittimeen yhdessä sitruunan mehun, öljyn ja lehtipersiljan kanssa. Surauttele tahnaksi ja mausta suolalla. Lisää tarvittaessa hieman vettä tai öljyä, jotta saat sopivan rakenteen.
reseptitkastikkeet
härkäpapupersiljasitruunatahnatvalkosipuli

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit