JAPANI­­LAINEN CURRY SOIJA­SUIKALEIL­LA

Japanilainen curry soijasuikaleilla on helppo ja paljon kasviksia sisältävä lempeän mausteinen ruoka. Kastike maustetaan ja suurustetaan valmiilla curry roux -kuutioilla.

Tästä ei autenttisen makuisen japanilaisen curryn valmistus voi enää helpommaksi muuttua. Herkullisen maun ja täyteläisen paksun koostumuksen salaisuus on nimittäin valmiissa mauste-suurustekuutioissa, joita löytää Suomestakin aasialaisten markettien lisäksi hyvin varusteltujen ruokakauppojen hyllyiltä.

Kuvassa ruoan lisukkeena on pikapikkelöityä kyssäkaalia. Se on kuorittu ja pilkottu suikaleiksi, jonka jälkeen niihin on hierottu hieman sokeria, suolaa ja riisiviinietikkaa. Voit valmistaa samalla tavalla pikaisen lisukkeen myös retikasta.

japanilainen curry soijasuikaleilla

JAPANI­­LAINEN CURRY SOIJA­SUIKALEIL­LA

Lautanen ja aterimet ikoni
Neljälle
kello
45 min

Ainekset:

  • 60 g soijasuikaleita
  • 6 dl kasvislientä (esim. vettä ja 1 kasvisliemikuutio)
  • 3 rkl öljyä
  • 2 sipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 tl inkivääriä raastettuna
  • 150 g herkkusieniä
  • 2-3 perunaa (250 g)
  • 1 porkkana (100 g)
  • pala lanttua (100 g)
  • 1 pieni omena
  • 1 japanilainen curry roux -kuutio (110 g)
  • suolaa ja mustapippuria
  • (tuoretta persiljaa)
  • tarjoiluun esim. keitettyä kauraa tai riisiä

Valmistus:

  1. Laita soijasuikaleet kuumuutta kestävään astiaan. Kuumenna kasvisliemi ja kaada suikaleiden päälle. Anna hautua kannen alla 15 minuuttia. Siivilöi, mutta säästä liemi. Puristele soijasuikaleista enimmät nesteen pois.
  2. Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla ja paista soijasuikaleet rapeiksi. Siirrä sivuun odottamaan.
  3. Kuori sipulit ja leikkaa ne lohkoiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri hienoksi raasteeksi.
  4. Leikkaa herkkusienet lohkoiksi tai siivuiksi. Kuori ja paloittele perunat, porkkana ja lanttu. Raasta omena.
  5. Kuumenna 1 rkl öljyä paistokasarissa ja kuullota sipulia muutaman minuutin ajan. Lisää valkosipuli ja inkivääri, kuullota hetken aikaa. Lisää sitten juurekset ja paista vielä hetki.
  6. Lisää soijasuikaleiden turvottamisesta jääneeseen kasvisliemeen vettä sen verran, että nestettä on yhteensä 7 dl. Kaada liemi kasvisten joukkoon, lisää myös raastettu omena. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta currya noin 15 minuuttia tai kunnes juurekset ovat napakan kypsiä.
  7. Leikkaa currykuutio pienemmiksi paloiksi ja lisää soijasuikaleiden kanssa kastikkeeseen. Kypsennä vielä sen aikaa, että currykuutio on liuennut ja kastike saostunut, noin viisi minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä, jos kastike menee liian paksuksi (melko paksua se kuitenkin saa olla).
  8. Tarjoile japanilainen curry hienonnetulla persiljalla viimeisteltynä keitetyn kauran tai riisin kanssa. Lisukkeeksi sopii hyvin pikkelöidyt kasvikset.

Vinkit!

Kaikki japanilaiset curry roux -kuutiot eivät ole vegaanisia. Suomessa myydään S&B Golden Curry -kuutioita, jotka ovat täysin kasvipohjaisia. Niitä saa ostaa hyvin varustelluista ruokakaupoista tai aasialaisista marketeista.

Soijasuikaleiden sekaan voit tehdä ruoan myös esim. nyhtökaurasta tai tofusta. Paista ne rapeiksi öljyssä ja lisää ruoan joukkoon kypsennyksen lopussa.

Voit käyttää myös muita juureksia, kuten palsternakkaa, juuriselleriä tai bataattia.

reseptitpääruoka
aasialainenarkiruokaherkkusieniinkiväärilanttuomenaperunaporkkanasipulisoijasuikaleetvalkosipuli

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit