KAURA­PIIRAKAT

Kaurapiirakka on karjalanpiirakan rustiikkinen lähisukulainen, perinneherkun entistä kotimaisempi versio. Nämä herkulliset, mehevät ja rapeakuoriset piirakat leivotaan samalla tavalla kuin riisipiirakatkin ja ne sopivat mainiosti esimerkiksi jouluaterialle munattoman voin kanssa tarjoiltuna.

Annoskuva reseptille kaurapiirakat

KAURA­PIIRAKAT

Lautanen ja aterimet ikoni
20 kpl
kello
1 ½ h

Ainekset:

Kaurapuuro:

  • 2 dl kaurasuurimoita
  • 1 l vettä
  • 2 dl kaurakermaa
  • 1/2 – 1 tl suolaa

Taikina:

  • 3 dl ruisjauhoja
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl suolaa
  • 1 ½ dl vettä
  • 1 rkl rypsiöljyä

Voiteluun:

  • 1 dl vettä
  • 60 g vegaanista voita tai margariinia

Valmistus:

  1. Tee ensin puuro. Mittaa kaura ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kypsäksi välillä sekoittaen (n. 40-50 min).
  2. Sekoita joukkoon kerma ja suola. Anna jäähtyä.
  3. Valmista taikina sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Lisää jauhoja tarvittaessa, jotta saat kiinteän ja sormiin tarttumattoman taikinan. Älä vaivaa sen enempää, kuin tarvitsee.
  4. Kauli taikina noin sentin paksuiseksi levyksi ruisjauhojen avulla. Leikkaa siitä muotilla (tai esim. vesilasilla) pyörylöitä ja kauli ne ohuiksi soikeiksi piirakkapohjiksi. Voit myös muotoilla taikinasta tangon, leikata sen 20 yhtä suureen osaan ja kaulia ohuiksi piirakkapohjiksi.
  5. Täytä piirakat kaurapuurolla (n. 1 ½ rkl per piirakka) ja taita reunat puuron päälle. Rypytä reunat.
  6. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Paista piirakoita n. 12-15 minuuttia.
  7. Kiehauta voiteluun tarkoitettu vesi ja sulata voi siihen. Voitele piirakat voisulalla kauttaaltaan ja anna jäähtyä voipaperin ja leivinliinan alla, jotta piirakat pehmenevät.
reseptitsuolaiset leivonnaiset
joulukaura

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit