Hot honey -glaseerattu tofu on tämän joulun trendikkäin ruoka ja täydellinen vaihtoehto perinteiselle kinkulle. Makean tulinen kuorrute tekee tästä tahmeasta, mutta rapeakuorisesta ja näyttävästä joulupöydän pääruoasta ihanan ylellisen.

HOT “HONEY” -GLASEERATTU TOFU


Ainekset:
- 1 iso tofu (400-540 g) tai kaksi pientä, n. 200-300 g/kpl
- 1 rkl suolaa
- 1 rkl soijakastiketta
- 2 valkosipulinkynttä
Hot “honey” -glaseeraus:
- 3 rkl agavesiirappia
- 2-3 rkl srirachaa
- 1 rkl soijakastiketta
- 1 rkl omenaviinietikkaa (tai muuta viinietikkaa)
- ½ tl savupaprikaa
- (chilihiutaleita)
Valmistus:
- Ota tofu pois pakkauksesta ja kuivaa puhtaalla keittiöpyyhkeellä tai talouspaperilla painelemalla.
- Mittaa kattilaan 1 l vettä, suola ja soijakastike. Murskaa valkosipulinkynnet veitsen lappeella ja irrota kuoret, laita valkosipuli kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi.
- Laita tofu kiehuvaan veteen ja keitä 5-10 minuuttia kevyesti poreillen. Nosta tofu talouspaperille ja kuivaa pinta.
- Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
- Sekoita glaseerauksen ainekset keskenään.
- Tee tofun pintaan ½-1 cm ristikkoviillot ja sudi glaseerauskastiketta reilu kerros.
- Paahda tofua uunissa yhteensä 20 minuuttia, sudi lisää glaseerauskastiketta viiden minuutin välein. Halutessasi voit ripotella tofun pinnalle chilihiutaleita.
- Laita lopuksi vielä uunin grillivastukset päälle ja nosta tofu niiden lähelle uunin yläosaan. Paista vielä muutama minuutti, mutta varo, ettei se pääse palamaan.
reseptitpääruoka
joulutofuvalkosipuli












