HOT “HONEY” -GLASEERAT­TU TOFU

Hot honey -glaseerattu tofu on tämän joulun trendikkäin ruoka ja täydellinen vaihtoehto perinteiselle kinkulle. Makean tulinen kuorrute tekee tästä tahmeasta, mutta rapeakuorisesta ja näyttävästä joulupöydän pääruoasta ihanan ylellisen.

Annoskuva reseptille HOT HONEY glaseerattu tofu

HOT “HONEY” -GLASEERAT­TU TOFU

Lautanen ja aterimet ikoni
4-6 annosta
kello
45 min

Ainekset:

  • 1 iso tofu (400-540 g) tai kaksi pientä, n. 200-300 g/kpl
  • 1 rkl suolaa
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 2 valkosipulinkynttä

Hot “honey” -glaseeraus:

  • 3 rkl agavesiirappia
  • 2-3 rkl srirachaa
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl omenaviinietikkaa (tai muuta viinietikkaa)
  • ½ tl savupaprikaa
  • (chilihiutaleita)

Valmistus:

  1. Ota tofu pois pakkauksesta ja kuivaa puhtaalla keittiöpyyhkeellä tai talouspaperilla painelemalla.
  2. Mittaa kattilaan 1 l vettä, suola ja soijakastike. Murskaa valkosipulinkynnet veitsen lappeella ja irrota kuoret, laita valkosipuli kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi.
  3. Laita tofu kiehuvaan veteen ja keitä 5-10 minuuttia kevyesti poreillen. Nosta tofu talouspaperille ja kuivaa pinta.
  4. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  5. Sekoita glaseerauksen ainekset keskenään.
  6. Tee tofun pintaan ½-1 cm ristikkoviillot ja sudi glaseerauskastiketta reilu kerros.
  7. Paahda tofua uunissa yhteensä 20 minuuttia, sudi lisää glaseerauskastiketta viiden minuutin välein. Halutessasi voit ripotella tofun pinnalle chilihiutaleita.
  8. Laita lopuksi vielä uunin grillivastukset päälle ja nosta tofu niiden lähelle uunin yläosaan. Paista vielä muutama minuutti, mutta varo, ettei se pääse palamaan.
reseptitpääruoka
joulutofuvalkosipuli

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit