Kebabkiusaus on helppo muutaman raaka-aineen ruoka, joka valmistuu lähes itsekseen uunin lämmössä. Vegaaninen kiusaus valmistetaan seitankebabista ja kaurakermasta.
Kiusaukset ovat lapsiperheiden suosikkeja ja näppäriä valmistaa: tarvitaan vain muutama raaka-aine ja tunnin verran aikaa. Aktiivista valmistusaikaa on kuitenkin alle viisi minuuttia, uuni hoitaa loput.
![Annoskuva reseptille kebabkiusaus](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fkasviskapinastor.blob.core.windows.net%2Fimages%2Fwp-content%2Fuploads%2F2021%2F08%2Fkebabkiusaus-2.jpg&w=3840&q=75)
KEBABKIUSAUS VEGAANISESTI
![Lautanen ja aterimet ikoni](https://kasviskapinastor.blob.core.windows.net/images/wp-content/uploads/2022/11/fork-plate-knife-32.png)
![Kello ikoni](https://kasviskapinastor.blob.core.windows.net/images/wp-content/uploads/2022/11/clock-32.png)
Ainekset:
- 1 kg peruna-sipulisekoitusta
- n. 230 g seitan-kebabia
- suolaa ja mustapippuria
- 4 dl kaurakermaa
- viimeistelyyn esim. tuoretta basilikaa
- tarjoiluun marinoitua punasipulia (helppo ohje täällä) ja säilykepunajuuria
Valmistus:
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Sekoita peruna-sipuliseos ja seitan-kebab keskenään uunivuuassa. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Kaada kaurakerma tasaisesti vuokaan.
- Paista kebebkiusausta uunissa tunnin ajan. Jos pinta meinaa tummua liikaa, peitä vuoka kannella tai foliolla paistamisen loppuvaiheessa. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
- Viimeistele ruoka tuoreella basilikalla ja tarjoile marinoidun punasipulin ja vaikkapa säilöttyjen punajuurien kera.
reseptitpääruoka
arkiruokaperunaseitan