Kasviskapina text logo
Kategoriat
artikkelit ( 29 )reseptit ( 498 )aamupalat ( 21 )alkuruoat ( 18 )jälkiruoat ( 14 )juomat ( 26 )kastikkeet ( 29 )keitot ( 41 )kokoelma ( 19 )kuukauden kasvikset ( 4 )leivät ( 14 )lisukkeet ( 41 )makeat leivonnaiset ( 35 )pääruoka ( 156 )pasta ( 50 )pienet herkut ( 6 )raaka-aineet ( 6 )säilöntä ( 11 )salaatit ( 40 )suolaiset leivonnaiset ( 22 )
Tägit
aamiainen ( 3 )aasialainen ( 64 )alle 20 min ( 23 )alle 30 min ( 59 )ananas ( 12 )appelsiini ( 8 )aquafaba ( 6 )arkiruoka ( 67 )aurinkokuivatut tomaatit ( 16 )avokado ( 12 )banaani ( 5 )basilika ( 40 )bataatti ( 10 )cashew ( 4 )chia-siemenet ( 9 )chili ( 38 )curry ( 7 )dippi ( 3 )drinkki ( 6 )fenkoli ( 3 )gini ( 3 )glögi ( 3 )gluteeniton ( 5 )gnocchit ( 4 )gochujang ( 7 )granaattiomena ( 11 )granola ( 3 )hapanjuuri ( 7 )harissa ( 5 )herkkusieni ( 10 )herne ( 8 )hummus ( 5 )hunajameloni ( 3 )idut ( 6 )inkivääri ( 57 )jalapeno ( 8 )joulu ( 53 )kaali ( 15 )kahvi ( 3 )kahvikakku ( 3 )kakku ( 11 )kantarelli ( 6 )kapris ( 8 )karpalo ( 5 )kasvisjauhis ( 16 )kasvisnakki ( 3 )kasvisruokavalio ( 5 )kaura ( 6 )keltajuuri ( 3 )kesäkurpitsa ( 12 )kevätsipuli ( 24 )kiinankaali ( 3 )kikherne ( 19 )kimchi ( 3 )kirsikkatomaatti ( 19 )kookosmaito ( 4 )korianteri ( 66 )kukkakaali ( 15 )kurkku ( 26 )kurpitsa ( 16 )kuukauden kasvis ( 9 )kyssäkaali ( 3 )lakritsi ( 3 )lanttu ( 11 )lasagne ( 3 )lehtikaali ( 12 )lehtiselleri ( 25 )leipä ( 4 )leivonta ( 24 )lime ( 54 )linssit ( 14 )lipstikka ( 7 )maapähkinävoi ( 13 )maissi ( 6 )mämmi ( 3 )mango ( 8 )mangoldi ( 4 )mansikka ( 5 )manteli ( 10 )merilevämäti ( 5 )minttu ( 20 )miso ( 8 )mocktail ( 4 )mökkiruoka ( 4 )munakoiso ( 11 )myskikurpitsa ( 11 )nippusipuli ( 20 )nokkonen ( 6 )nuudelit ( 20 )nyhtökaura ( 5 )ohra ( 3 )oliivit ( 5 )omena ( 15 )päärynä ( 3 )pääsiäinen ( 15 )pähkinät ( 29 )paksoi ( 3 )palsternakka ( 4 )paprika ( 45 )parsa ( 4 )parsakaali ( 9 )pasta ( 6 )pataruoka ( 3 )pavut ( 23 )perilla ( 3 )persilja ( 35 )persimon ( 8 )peruna ( 52 )pesto ( 9 )pinaatti ( 11 )piparjuuri ( 6 )pistaasi ( 6 )porkkala ( 3 )porkkana ( 73 )pulla ( 4 )punaherukka ( 7 )punajuuri ( 17 )punakaali ( 15 )punasipuli ( 55 )purjo ( 8 )puuro ( 4 )ranskalaiset ( 4 )raparperi ( 7 )ravintohiivahiutaleet ( 38 )retiisi ( 11 )riisi ( 16 )risotto ( 10 )rosmariini ( 8 )rucola ( 3 )ruohosipuli ( 8 )ruokalahjat ( 5 )rusinat ( 5 )salaatti ( 14 )salottisipuli ( 9 )sämpylät ( 4 )seesaminsiemenet ( 8 )seitan ( 12 )siemenet ( 12 )sienet ( 27 )sipuli ( 148 )sitruuna ( 116 )smoothie ( 4 )soijarouhe ( 20 )soijasuikaleet ( 18 )speltti ( 4 )suklaa ( 4 )sumakki ( 4 )suolakurkku ( 9 )suolapähkinät ( 9 )suppilovahvero ( 14 )taateli ( 4 )tahini ( 11 )tahnat ( 4 )tatti ( 7 )tee ( 3 )tempe ( 6 )texmex ( 7 )thaibasilika ( 4 )tilli ( 20 )timjami ( 15 )toast ( 4 )tofu ( 56 )tomaatti ( 22 )tortilla ( 8 )tuorepuuro ( 4 )valkosipuli ( 252 )vappu ( 10 )vegaaninen tonnikala ( 4 )vegefeta ( 21 )vegekana ( 5 )vegekinkku ( 3 )vegepekoni ( 3 )veriappelsiini ( 8 )villivihannekset ( 15 )voikukka ( 4 )vuusto ( 3 )yrtit ( 25 )

KELTA­JUURI TARTE TATIN

Keltajuuri tarte tatin on näyttävä, mutta helppo piirakka, jonka viimeistelevät vegaaninen fetajuusto ja karamellisoidut saksanpähkinät.

Tästä ei enää piirakka parane. Tatinin siskosten klassikkopiiras maistuu myös suolaisena versiona. Keikaustyyliin valmistettu piirakka on helppotekoinen, mutta tekee saletisti vaikutuksen vieraisiin.

Annoskuva reseptille keltajuuri tarte tatin

KELTA­JUURI TARTE TATIN

Lautanen ja aterimet ikoni
6-8 annosta
Kello ikoni
1 h

Ainekset:

  • 500 g lehtitaikinaa
  • n. 650 g keltajuuria
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 oksaa rosmariinia
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vaahterasiirappia
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • suolaa & mustapippuria
  • 200 g vegaanista fetaa, esim. Porlammin vegejuustokuutioita

Karamellisoidut saksanpähkinät:

  • 50 g saksanpähkinöitä
  • 3 rkl sokeria
  • 2 tl vegaanista voita
  • ripaus suolaa

Valmistus:

  1. Sulata lehtitaikina.
  2. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  3. Kuori keltajuuret ja leikkaa ne lohkoiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Hienonna rosmariini.
  4. Kuumenna voi uunin kestävässä pannussa ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää keltajuurilohkot ja jatka kuullottamista miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Lisää pannulle valkosipuli, rosmariini, vaahterasiirappi ja valkoviinietikka. Anna kiehahtaa. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  5. Ota pannu pois liedeltä. Levitä murusteltu vegejuusto keltajuurien päälle. Leikkaa voitaikinasta hieman pannua suurempi pala ja asettele keltajuurien peitoksi. Asettele reunat esimerkiksi veitsen avulla syvemmälle pannulle.
  6. Paista keltajuuri tarte tatinia uunissa noin puoli tuntia, kunnes se on kauniin paistuneenruskea.
  7. Valmista karamellisoidut saksanpähkinät piiraan ollessa uunissa. Rouhi pähkinöitä hieman veitsellä. Mittaa ainekset kattilaan ja keitä muutama minuutti. Anna jäähtyä.
  8. Anna jäähtyä hetki ja kippaa tarjoiluvadille. Ripottele päälle karamellisoituja saksanpähkinöitä ja rosmariinin lehtiä. Tarjoile lämpimänä.

Vinkit!

Gluteeniton versio valmistuu vaihtamalla voitaikina gluteenittomaan.

Keltajuurien sijaan piiraan voi hyvin tehdä myös punajuurista.

Saksanpähkinät voi korvata muilla pähkinöillä tai vaihtaa esimerkiksi auringonkukansiemeniin.

reseptitsuolaiset leivonnaiset
joulukeltajuuripähkinätpiirakkarosmariinisipulivalkosipulivegefeta