Joululaatikkorieskat taikovat joulusta yli jääneet laatikot herkuksi! Nopeatekoiset rieskat valmistuvat helposti esimerkiksi porkkana-, lanttu- tai bataattilaatikosta.
![Annoskuva reseptille joululaatikkorieskat](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fkasviskapinastor.blob.core.windows.net%2Fimages%2Fwp-content%2Fuploads%2F2022%2F12%2Fjoululaatikkorieskat.jpg&w=3840&q=75)
JOULULAATIKKORIESKAT
![Lautanen ja aterimet ikoni](https://kasviskapinastor.blob.core.windows.net/images/wp-content/uploads/2022/11/fork-plate-knife-32.png)
![Kello ikoni](https://kasviskapinastor.blob.core.windows.net/images/wp-content/uploads/2022/11/clock-32.png)
Ainekset:
- 5 dl joululaatikkoa (esim. porkkana- tai lanttulaatikkoa)
- 1 ½ dl kaurajuomaa
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl kaurahiutaleita
- ½ dl rypsiöljyä
- ½ tl suolaa
Valmistus:
- Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen.
- Mittaa joululaatikko kulhoon ja notkista sekoittamalla. Sekoita joukkoon kaurajuoma ja loput ainekset.
- Jaa taikina nokareiksi leivinpaperin päälle (viisi rieskaa mahtuu hyvin per pelti) ja levitä kostean lusikan avulla pyöreähköiksi littanoiksi rieskoiksi.
- Paista rieskoja 15-20 minuuttia. Anna hieman jäähtyä ennen tarjoilua.
Vinkit!
Gluteenittomat rieskat onnistuvat vaihtamalla vehnäjauhot vaaleaan gluteenittomaan jauhoseokseen ja varmistamalla, että kaurajuoma ja -hiutaleet ovat gluteenittomia.
reseptitsuolaiset leivonnaiset
joululeipä