Keltajuurisosekeitto on upean värinen ja lempeän makuinen soppa, joka maistuu ihanalta yrttiöljyn kanssa tarjoiltuna.
Voit valmistaa tämän keiton myös punajuurista, jolloin lopputulos on kauniin punainen. Kelta- ja punajuurissa on hyvin samankaltainen maku, joten niitä voi hyvin käyttää resepteissä ristiin. Keltajuuri on siitä kiva, että se ei värjää kaikkea punaisen toverinsa tavoin, vaikka kyllä siitäkin keltaista väriä hieman irtoaa.
Hävikkiuhan alla olevista yrttipuskista kannattaa valmistaa yrttiöljyä! Silppua yrtit varsineen tehosekoittimeen ja heitä sekaan sopiva määrä oliiviöljyä, tiraus sitruunamehua ja ripaus suolaa. Blendauksen jälkeen siirrä öljy lasipurkkiin jääkaappiin, jossa se säilyy useamman päivän ja sopii melkeinpä kaikkien ruokien maustajaksi.