PALSTER­NAKKA­FILEET JA LEHTI­KAALI-PERUNA­MUUSI

Palsternakkafileet ovat kasvisversio klassisista leivitetyistä kalafileistä. Rapea leivitys, tilli ja mehevä lehtikaali-perunamuusi tekevät tästä arkiruoasta juhla-annoksen ilman yhtäkään eläinperäistä ainesta.

Annoskuva reseptille palsternakkafileet

PALSTER­NAKKA­FILEET JA LEHTI­KAALI-PERUNA­MUUSI

Lautanen ja aterimet ikoni
4-6 annosta
kello
1 h

Ainekset:

  • 2 palsternakkaa (n. 300 g)
  • (halutessasi 1 nori merileväarkki)
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1–2 dl kaurakermaa
  • 2 rkl tilliä hienonnettuna 
  • 1–2 dl korppu- tai pankojauhoja
  • suolaa ja valko- tai mustapippuria
  • kasvipohjaista voita ja öljyä paistamiseen
  • sitruunalohkoja

Lehtikaali-perunamuusi:

  • 1 kg jauhoisia perunoita
  • 50 g lehtikaalia
  • 2 rkl kasvipohjaista voita
  • n. 2 dl barista kaurajuomaa
  • suolaa

Valmistus:

Palsternakkafileet:

  1. Kuori palsternakat ja keitä niitä suolalla maustetussa vedessä n. 10 minuuttia, jotta ne hieman pehmenevät. Anna jäähtyä käsittelylämpöisiksi.
  2. Leivitystä varten ota kolme laakeaa kulhoa tai lautasta. Laita yhteen vehnäjauhot, toiseen kerma ja tilli, kolmanteen korppujauhot.
  3. Leikkaa palsternakka n. sentin paksuisiksi fileiksi pituussuunnassa. Jos haluat lisää kalamaista fiilistä, leikkaa merileväarkista hieman palsternakkafileitä pienempiä paloja ja kiinnitä ne veden tai öljyn avulla fileeseen.
  4. Leivistä palsternakkasiivut: pyörittele ne ensin vehnäjauhoissa, sitten kermassa ja lopuksi korppujauhoissa.
  5. Kuumenna pannulla reilusti voita ja öljyä, paista palsternakkafileet muutamassa erässä kauniin ruskistuneiksi molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä hetkeksi talouspaperin päälle ja sitten tarjoiluastiaan. 
  6. Tarjoile sitruunalohkojen ja lehtikaali-perunamuusin kanssa. Lisukkeeksi sopii hyvin munaton kastike.

Lehtikaali-perunamuusi:

  1. Kuori perunat ja leikkaa ne tasakokoisiksi paloiksi. 
  2. Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. 
  3. Perunoiden kiehuessa riivi lehtikaalista kova ranka irti. Hienonna lehdet. Lisää lehtikaalisilppu kypsien perunoiden joukkoon ja anna pehmentyä pari minuuttia. Valuta perunat.
  4. Lisää voi ja desi kaurajuomaa kuumien perunoiden joukkoon, muussaa perunasurvimella tai vatkaa käsivatkaimella muusiksi. Lisää nestettä tarpeen mukaan, jotta saat sopivan rakenteen muusiin. Mausta muusi suolalla.
reseptitpääruoka
lehtikaalipalsternakkaperunatilli

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit