KANATON KEITTO (CURRY-TOFU­KEITTO)

Kanaton keitto on koko perheen lemppari: lempeän mausteisessa keitossa maistuvat suosikkijuurekset ja tofu.

Pottujen ja porkkanoiden lisäksi kanattomassa keitossa on tofua ja vihreitä papuja. Chili sopii hyvin kanattoman keiton makumaailmaan. Ripsauta siis omalle lautasellesi sitä hyppysellinen jos toinenkin, mikäli teilläkin asuu chilistä piittaamatonta väkeä ja valmistat keiton ohjeen mukaisesti chilittömänä.

kanaton keitto

KANATON KEITTO (CURRY-TOFU­KEITTO)

Lautanen ja aterimet ikoni
Neljälle
Kello ikoni
45 min

Ainekset:

  • 1 pkt maustamatonta tofua tai Jalotofun maustettuja tofu paahtopaloja (n. 250-300 g)
  • 1 + 1 rkl öljyä
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl inkivääriä raastettuna
  • 6 keskikokoista perunaa
  • 2 porkkanaa (minulla oli keltainen ja oranssi porkkana)
  • 1 rkl curry-jauhetta
  • 1 tl (savustettua) paprikajauhetta
  • n. 7 dl kasvislientä
  • 400 ml kookosmaitoa
  • 150 g vihreitä papuja (pakastetut myös ok)
  • ½ sitruunan mehu
  • suolaa ja mustapippuria
  • ½ ruukkua tuoretta meiramia (tai persiljaa tai korianteria)
  • chilihiutaleita

Valmistus:

  1. Jos käytät tavallista tofua, ota se pois paketista ja kääräise puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen ja laita painon alle noin vartiksi. Revi käsin paloiksi. Paahtopalat voi käyttää sellaisenaan. Ruskista tofu ruokalusikallisessa öljyä ja siirrä sivuun odottamaan.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Kuori ja kuutioi perunat, pese porkkanat hyvin ja leikkaa ne kolikoiksi (voit kuoria ne tietysti niin halutessasi).
  3. Kuumenna 1 rkl öljyä kattilassa ja kuullota sipulia viitisen minuuttia keskilämmöllä. Lisää valkosipuli, inkivääri, curryjauhe ja paprikajauhe, kuullota vielä pari minuuttia. Sekoita joukkoon perunat ja porkkanat.
  4. Lisää kasvisliemi ja kuumenna keitto kiehuvaksi. Keitä kevyesti poreillen noin 15 minuuttia, kunnes vihannekset alkavat olla kypsiä.
  5. Lisää keittoon tofu, kookosmaito ja vihreät pavut. Kuumenna taas kiehuvaksi ja anna papujen kypsyä pari minuuttia.
  6. Mausta keitto sitruunan mehulla, suolalla ja mustapippurilla. Viimeistele tuoreella hienonnetulla yrtillä.
  7. Annoksiin voi halutessaan lisätä hieman chilihiutaleita, ne antavat keitolle viimeisen säväyksen.
reseptitkeitot
curryinkivääriperunaporkkanasipulitofuvalkosipulivihreät pavut

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit