Kinkuton kiusaus on loistavaa arkiruokaa. Tarvitset vain muutaman raaka-aineen ja hetken keittiössä, uuni hoitaa loput. Kiusauksen parhaat kaverit ovat tietenkin etikkapunajuuret ja suolakurkut.
![Annoskuva reseptille kinkuton kiusaus](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fkasviskapinastor.blob.core.windows.net%2Fimages%2Fwp-content%2Fuploads%2F2023%2F03%2Fkinkuton-kiusaus-1.jpg&w=3840&q=75)
KINKUTON KIUSAUS
![Lautanen ja aterimet ikoni](https://kasviskapinastor.blob.core.windows.net/images/wp-content/uploads/2022/11/fork-plate-knife-32.png)
![kello](https://kasviskapinastor.blob.core.windows.net/images/wp-content/uploads/2022/11/clock-32.png)
Ainekset:
- ½ ruukkua persiljaa
- 1 kg peruna-sipulisekoitusta
- suolaa (n. 1 tl) ja mustapippuria (n. ½ tl)
- 150 g vegaanista “kinkku”suikaletta (esim. Muu Kink*usuikale)
- 4 dl kaurakermaa (maustettua tai maustamatonta)
- öljyä tai margariinia vuoan voiteluun
Valmistus:
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Voitele uunivuoka öljyllä tai margariinilla. Hienonna persilja.
- Kippaa puolet peruna-sipulisekoituksesta uunivuokaan ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Levitä “kinkku”suikaleet perunoiden päälle ja ripottele niiden päälle hienonnettu persilja (säästä halutessasi osa kypsän kiusauksen pinnalle ripoteltavaksi).
- Levitä loput peruna-sipulisuikaleet kinkkujen päälle ja mausta taas suolalla ja mustapippurilla.
- Kaada kaurakermat tasaisesti vuokaan.
- Paista noin tunnin ajan tai kunnes kiusauksen pinta on kauniisti ruskistunut ja perunat ovat kypsiä. Anna vetäytyä hetken aikaa ennen tarjoilua.
reseptitpääruoka
arkiruokapersiljaperunasipulivegekinkku