Papu-perunamuusi on oivallinen lisuke varsinkin tilanteissa, kun pääruuaksi haluaa tarjota jotain vähempiproteiinista. Mutta maistuu samettinen muusi klassisten lisukkeidenkin kanssa!
PAPU-PERUNAMUUSI
Ainekset:
- 1 kg perunaa (jauhoinen lajike)
- 1 prk valkoisia papuja (n. 230 g)
- n. 2 dl kauramaitoa
- 2 rkl kasvipohjaista voita tai margariinia
- suolaa
- (muskottipähkinää)
Valmistus:
- Kuori perunat ja leikkaa ne suunnilleen samankokoisiksi paloiksi.
- Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.
- Valuta pavut ja muussaa ne sileäksi tahnaksi 1 dl kauramaidon kanssa.
- Valuta perunat ja kaada papuseos kattilaan, lisää myös voi. Lisää maitoa vähän kerrallaa ja valmista muusiksi survimen tai käsivatkaimen avulla. Mausta suolalla sekä halutessasi ripauksella muskottipähkinää.
Tarjoile papu-perunamuusin kanssa esimerkiksi:
reseptitlisukkeet
pavutperuna