Papu-perunamuusi on oivallinen lisuke varsinkin tilanteissa, kun pääruuaksi haluaa tarjota jotain vähempiproteiinista. Mutta maistuu samettinen muusi klassisten lisukkeidenkin kanssa!
![Annoskuva reseptille papu-perunamuusi](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fkasviskapinastor.blob.core.windows.net%2Fimages%2Fwp-content%2Fuploads%2F2024%2F04%2Fpapu-perunamuusi-1.jpg&w=3840&q=75)
PAPU-PERUNAMUUSI
![Lautanen ja aterimet ikoni](https://kasviskapinastor.blob.core.windows.net/images/wp-content/uploads/2022/11/fork-plate-knife-32.png)
![kello](https://kasviskapinastor.blob.core.windows.net/images/wp-content/uploads/2022/11/clock-32.png)
Ainekset:
- 1 kg perunaa (jauhoinen lajike)
- 1 prk valkoisia papuja (n. 230 g)
- n. 2 dl kauramaitoa
- 2 rkl kasvipohjaista voita tai margariinia
- suolaa
- (muskottipähkinää)
Valmistus:
- Kuori perunat ja leikkaa ne suunnilleen samankokoisiksi paloiksi.
- Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.
- Valuta pavut ja muussaa ne sileäksi tahnaksi 1 dl kauramaidon kanssa.
- Valuta perunat ja kaada papuseos kattilaan, lisää myös voi. Lisää maitoa vähän kerrallaa ja valmista muusiksi survimen tai käsivatkaimen avulla. Mausta suolalla sekä halutessasi ripauksella muskottipähkinää.
Tarjoile papu-perunamuusin kanssa esimerkiksi:
reseptitlisukkeet
pavutperuna