Kasviskapina text logo
Kategoriat
artikkelit ( 28 )reseptit ( 504 )aamupalat ( 21 )alkuruoat ( 18 )jälkiruoat ( 14 )juomat ( 26 )kastikkeet ( 29 )keitot ( 42 )kokoelma ( 19 )kuukauden kasvikset ( 4 )leivät ( 15 )lisukkeet ( 41 )makeat leivonnaiset ( 35 )pääruoka ( 159 )pasta ( 50 )pienet herkut ( 6 )raaka-aineet ( 6 )säilöntä ( 11 )salaatit ( 40 )suolaiset leivonnaiset ( 22 )
Tägit
aamiainen ( 3 )aasialainen ( 65 )alle 20 min ( 23 )alle 30 min ( 60 )ananas ( 14 )appelsiini ( 8 )aquafaba ( 6 )arkiruoka ( 68 )aurinkokuivatut tomaatit ( 16 )avokado ( 12 )banaani ( 5 )basilika ( 40 )bataatti ( 10 )cashew ( 4 )chia-siemenet ( 9 )chili ( 38 )curry ( 7 )dippi ( 3 )drinkki ( 6 )fenkoli ( 3 )gini ( 3 )glögi ( 3 )gluteeniton ( 5 )gnocchit ( 4 )gochujang ( 7 )granaattiomena ( 11 )granola ( 3 )hapanjuuri ( 7 )harissa ( 5 )herkkusieni ( 10 )herne ( 8 )hummus ( 5 )hunajameloni ( 3 )idut ( 7 )inkivääri ( 58 )jalapeno ( 8 )joulu ( 53 )kaali ( 15 )kahvi ( 3 )kahvikakku ( 3 )kakku ( 11 )kantarelli ( 6 )kapris ( 8 )karpalo ( 5 )kasvisjauhis ( 16 )kasvisnakki ( 3 )kasvisruokavalio ( 5 )kaura ( 6 )keltajuuri ( 3 )kesäkurpitsa ( 12 )kevätsipuli ( 25 )kiinankaali ( 3 )kikherne ( 19 )kimchi ( 3 )kirsikkatomaatti ( 20 )kookosmaito ( 4 )korianteri ( 68 )kukkakaali ( 16 )kurkku ( 27 )kurpitsa ( 16 )kuukauden kasvis ( 9 )kyssäkaali ( 3 )lakritsi ( 3 )lanttu ( 12 )lasagne ( 3 )lehtikaali ( 12 )lehtiselleri ( 26 )leipä ( 4 )leivonta ( 24 )lime ( 55 )linssit ( 14 )lipstikka ( 7 )maapähkinävoi ( 13 )maissi ( 6 )mämmi ( 3 )mango ( 9 )mangoldi ( 4 )mansikka ( 5 )manteli ( 10 )merilevämäti ( 5 )minttu ( 21 )miso ( 8 )mocktail ( 4 )mökkiruoka ( 4 )munakoiso ( 11 )myskikurpitsa ( 11 )nippusipuli ( 20 )nokkonen ( 6 )nuudelit ( 20 )nyhtökaura ( 5 )ohra ( 3 )oliivit ( 5 )omena ( 15 )päärynä ( 3 )pääsiäinen ( 15 )pähkinät ( 29 )paksoi ( 3 )palsternakka ( 4 )paprika ( 45 )parsa ( 4 )parsakaali ( 9 )pasta ( 6 )pataruoka ( 3 )pavut ( 24 )perilla ( 3 )persilja ( 35 )persimon ( 8 )peruna ( 53 )pesto ( 9 )pinaatti ( 11 )piparjuuri ( 6 )pistaasi ( 6 )porkkala ( 3 )porkkana ( 75 )pulla ( 4 )punaherukka ( 7 )punajuuri ( 17 )punakaali ( 15 )punasipuli ( 57 )purjo ( 8 )puuro ( 4 )ranskalaiset ( 4 )raparperi ( 7 )ravintohiivahiutaleet ( 38 )retiisi ( 12 )riisi ( 18 )risotto ( 10 )rosmariini ( 8 )rucola ( 3 )ruohosipuli ( 9 )ruokalahjat ( 5 )rusinat ( 5 )salaatti ( 15 )salottisipuli ( 9 )sämpylät ( 4 )seesaminsiemenet ( 9 )seitan ( 12 )siemenet ( 12 )sienet ( 27 )sipuli ( 150 )sitruuna ( 118 )smoothie ( 4 )soijarouhe ( 22 )soijasuikaleet ( 18 )speltti ( 4 )suklaa ( 4 )sumakki ( 4 )suolakurkku ( 9 )suolapähkinät ( 10 )suppilovahvero ( 14 )taateli ( 4 )tahini ( 12 )tahnat ( 4 )tatti ( 7 )tee ( 3 )tempe ( 6 )texmex ( 8 )thaibasilika ( 4 )tilli ( 20 )timjami ( 15 )toast ( 4 )tofu ( 58 )tomaatti ( 23 )tortilla ( 8 )tuorepuuro ( 4 )valkosipuli ( 256 )vappu ( 10 )varhaiskaali ( 3 )vegaaninen tonnikala ( 4 )vegefeta ( 21 )vegekana ( 5 )vegekinkku ( 3 )vegepekoni ( 3 )veriappelsiini ( 8 )villivihannekset ( 15 )voikukka ( 4 )vuusto ( 3 )yrtit ( 25 )

KUKKA­KAALI­GRATIINI

Kukkakaaligratiini on klassikko, joka onnistuu mainiosti myös täysin kasvipohjaisena. Vegaanisella béchamel-kastikkeella kuorrutettu gratiini on hyvä lisuke oikeastaan mille tahansa ruoalle.

Annoskuva reseptille kukkakaaligratiini

KUKKA­KAALI­GRATIINI

Lautanen ja aterimet ikoni
Neljälle
kello
1 h

Ainekset:

  • 1 kukkakaali (n. 700 g)
  • suolaa
  • 3 rkl panko- tai korppujauhoja

Béchamel-kastike:

  • 1 sipuli
  • 1 rkl öljyä
  • 3 rkl vegaanista voita tai margariinia
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 3 dl kahviin tarkoitettua kaurajuomaa
  • 2 dl kukkakaalin keitinvettä (tai kasvislientä)
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 1/8 tl muskottipähkinää
  • 1 dl vegaanista juustoraastetta

Valmistus:

  1. Leikkaa kukkakaali kukinnoiksi. Kuumenna isossa kattilassa vesi kiehuvaksi, mausta suolalla. Keitä kukkakaaleja viisi minuuttia. Valuta, säästä 2 dl keitinvettä.
  2. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  3. Valmista juustoinen béchamel-kastike. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia, kunnes se muuttuu läpikuultavaksi.
  4. Lisää voi kattilaan ja anna sulaa. Sekoita joukkoon vehnäjauhot.
  5. Vispaa sekaan kaurajuoma ja kukkakaalin keitinvesi.
  6. Anna kastikkeen kypsyä välillä sekoitellen noin 8 minuutin ajan. Mausta suolalla, mustapippurilla ja muskottipähkinällä. Sekoita vegejuustoraaste joukkoon ja anna sulaa.
  7. Levitä muutama lusikallinen kastiketta uunivuoan pohjalle. Levitä kukkakaalit päälle ja peittele lopulla kastikkeella. Ripottele pinnalle pankojauhoja.
  8. Paista 20 minuuttia. Käännä lopuksi halutessasi grillivastukset päälle ja paista vielä 5-10 minuuttia tai kunnes gratiinin pinnassa on kaunis ruskistunut sävy.
reseptitlisukkeet
kukkakaalisipuli

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit