Kurpitsapihvit ja kylmä sienikastike maistuu syksylle! Paneroidut myskikurpitsapihvit ovat todella herkullisia ja kylmä suppilovahveroista tehty kastike yllättää.
Kurpitsapihvit vaativat hieman aikaa ja vaivaa, mutta vaikeaa niiden tekeminen ei ole. Ruoka on suorastaan juhlava, joten sitä passaa tarjoilla vähän paremmillakin päivällisillä. Tarjoile lisukkeena esimerkiksi keitettyä kvinoaa tai perunoita.
KURPITSAPIHVIT JA KYLMÄ SIENIKASTIKE
Ainekset:
Kurpitsapihvit:
- 1 iso myskikurpitsa, jossa on paksu kaula
- 2 dl paksua kaurakermaa (esim. Pirkka)
- 1 ½ dl korppujauhoa
- suolaa & mustapippuria
- öljyä paistamiseen
- sitruunalohkoja tarjoiluun
Kylmä sienikastike:
- n. 1 l tuoreita suppilovahveroita
- 1 (banaani)salottisipuli
- 1 dl kaurafraichea
- 1 dl vegaanista majoneesia
- suolaa & mustapippuria
- ½ dl lehtipersiljaa hienonnettuna
Valmistus:
Kurpitsapihvit:
- Leikkaa myskikurpitsa halki siitä kohtaa, josta kapeampi kaula alkaa levenemään. Tarvitset pihveihin vain kaulaosan. Lopun kurpitsan voit vaikka paahtaa salaattitarpeiksi.
- Kuori kurpitsa ja leikkaa se noin 1-1 ½ sentin pihveiksi (yhdelle hengelle tarvitset 1-2 pihviä).
- Kaada yhteen kulhoon kaurakerma. Mittaa toiseen kulhoon korppujauhot. Paneroi kurpitsaviipaleet dippaamalla ne ensin kaurakermaan ja kääntelemällä sitten korppujauhoissa.
- Kuumenna öljy pannussa ja paista pihvejä miedolla lämmöllä yhteensä noin 15 minuuttia, kunnes pihvit ovat paistuneet napakan kypsiksi. Käännä puolivälissä paistamista. Varo polttamasta pihvejä. Mausta molemmat puolet suolalla ja mustapippurilla. Tarjoile pihvit sitruunalohkojen kanssa.
Kylmä sienikastike:
- Putsaa sienet ja paista niitä pannulla, kunnes enimmät nesteet ovat haihtuneet. Anna jäähtyä.
- Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja mausta suolalla, mustapippurilla ja hienonnetulla tuoreella lehtipersiljalla.
Vinkit!
Kurpitsapihvit onnistuvat mainiosti gluteenittomina, kun käyttää gluteenittomia korppujauhoja.
Tuoreiden suppilovahveroiden sijaan voit käyttää myös kuivattuja. Tarvitset niitä noin 25 grammaa. Liota ne kuumassa vedessä ja käytä liotusliemi johonkin toiseen ruokaan.
reseptitkastikkeetpääruoka
kurpitsamyskikurpitsapersiljasalottisipulisienetsitruunasuppilovahvero