Lanttu-kikhernecurry osoittaa, että lanttu toimii loistavasti myös aasialaisten makujen kanssa. Maukas curry tarjoillaan jogurttipohjaisen porkkanaraidan kanssa. Lisukkeeksi sopii keitetty riisi, kaura tai niiden sekoitus.
![Annoskuva reseptille lanttu-kikhernecurry](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fkasviskapinastor.blob.core.windows.net%2Fimages%2Fwp-content%2Fuploads%2F2023%2F02%2Flanttu-kikhernecurry-1.jpg&w=3840&q=75)
LANTTU-KIKHERNECURRY
![Lautanen ja aterimet ikoni](https://kasviskapinastor.blob.core.windows.net/images/wp-content/uploads/2022/11/fork-plate-knife-32.png)
![kello](https://kasviskapinastor.blob.core.windows.net/images/wp-content/uploads/2022/11/clock-32.png)
Ainekset:
- 500 g lanttua
- 1 sipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- 2 tl tuoretta inkivääriä hienona raasteena
- 3 rkl öljyä
- 4 rkl tomaattipyreetä
- 2 rkl curryjauhetta
- 1 rkl jauhettua juustokuminaa (jeeraa)
- 1 prk kypsiä kiherneitä (n. 230 g)
- 4 dl kasvislientä (esim. vettä + 1 kasvisliemikuutio)
- 250 ml kookosmaitoa
- 1 limen mehu
- suolaa ja rouhittua mustapippuria
- tuoretta korianteria ja chiliä
- lisukkeeksi esim. keitettyä riisiä, kauraa tai niiden sekoitusta
Porkkanaraita:
- 100 g porkkanaa (1-2 kpl)
- 1 (vihreä) chili
- 1 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna
- 2 ½ dl vegaanista turkkilaista jogurttia
- ½ tl juustokuminaa jauhettuna
- ½ tl garam masalaa
- ½ tl suolaa
Valmistus:
- Valmista ensin porkkanaraita alla olevan ohjeen mukaan. Tarkista lisukkeen keittoaika ja valmista se sopivassa välissä.
- Kuori ja paloittele lanttu noin kahden sentin kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuori inkivääri ja raasta se hienoksi raasteeksi.
- Kuumenna öljy paistokasarissa tai suurella pannulla ja kuullota sipulia muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon valkosipuli, inkivääri, tomaattipyre, curryjauhe ja juustokumina. Paista pari minuuttia. Sekoita joukkoon lanttupalat ja paista vielä hetki.
- Lisää kikherneet ja kasvisliemi. Kiehauta ja anna lanttujen kypsyä noin puolen tunnin ajan. Lisää tarvittaessa vettä, jos nesteet haihtuvat liikaa.
- Lisää lopuksi sekaan kookosmaito ja anna kuumentua. Säädä sopivan paksuksi joko vettä tai kookosmaitoa lisäämällä tai jos kastike on liian ohutta, keitä kasaan muutaman minuutin ajan.
- Mausta curry limen mehulla, suolalla ja mustapippurilla.
- Viimeistele tuoreella korianterilla ja chilillä. Tarjoile esim. keitetyn riisin tai kauran ja porkkanaraidan kera.
Porkkanaraita:
- Kuori ja raasta porkkana karkeaksi raasteeksi. Halkaise chili, poista halutessasi siemenet ja hienonna se. Hienonna myös korianteri.
- Sekoita kaikki ainekset keskenään ja laita jääkaappiin maustumaan.
reseptitpääruoka
aasialainenchiliinkiväärikikhernekorianterilanttulimeporkkanasipulivalkosipuli