Kasviskapina text logo
Kategoriat
artikkelit ( 28 )reseptit ( 508 )aamupalat ( 21 )alkuruoat ( 18 )jälkiruoat ( 14 )juomat ( 26 )kastikkeet ( 29 )keitot ( 42 )kokoelma ( 19 )kuukauden kasvikset ( 4 )leivät ( 15 )lisukkeet ( 41 )makeat leivonnaiset ( 37 )pääruoka ( 160 )pasta ( 50 )pienet herkut ( 6 )raaka-aineet ( 6 )säilöntä ( 11 )salaatit ( 41 )suolaiset leivonnaiset ( 22 )
Tägit
aamiainen ( 3 )aasialainen ( 66 )alle 20 min ( 23 )alle 30 min ( 62 )ananas ( 14 )appelsiini ( 8 )aquafaba ( 6 )arkiruoka ( 68 )aurinkokuivatut tomaatit ( 16 )avokado ( 13 )banaani ( 5 )basilika ( 40 )bataatti ( 10 )broccoliini, varsiparsakaali ( 3 )cashew ( 4 )chia-siemenet ( 9 )chili ( 38 )curry ( 7 )dippi ( 3 )drinkki ( 6 )fenkoli ( 3 )gini ( 3 )glögi ( 3 )gluteeniton ( 5 )gnocchit ( 4 )gochujang ( 7 )granaattiomena ( 11 )granola ( 3 )hapanjuuri ( 7 )harissa ( 5 )herkkusieni ( 10 )herne ( 8 )hummus ( 5 )hunajameloni ( 3 )idut ( 7 )inkivääri ( 59 )jalapeno ( 8 )joulu ( 53 )kaali ( 15 )kahvi ( 3 )kahvikakku ( 3 )kakku ( 11 )kantarelli ( 6 )kapris ( 8 )karpalo ( 5 )kasvisjauhis ( 16 )kasvisnakki ( 3 )kasvisruokavalio ( 5 )kaura ( 6 )keltajuuri ( 3 )kesäkurpitsa ( 12 )kevätsipuli ( 25 )kiinankaali ( 3 )kikherne ( 19 )kimchi ( 3 )kirsikkatomaatti ( 20 )kookosmaito ( 4 )korianteri ( 69 )kukkakaali ( 16 )kurkku ( 28 )kurpitsa ( 16 )kuukauden kasvis ( 9 )kyssäkaali ( 3 )lakritsi ( 3 )lanttu ( 12 )lasagne ( 3 )lehtikaali ( 12 )lehtiselleri ( 26 )leipä ( 4 )leivonta ( 26 )lime ( 56 )linssit ( 14 )lipstikka ( 7 )maapähkinävoi ( 14 )maissi ( 6 )mämmi ( 3 )mango ( 9 )mangoldi ( 4 )mansikka ( 5 )manteli ( 10 )merilevämäti ( 5 )minttu ( 21 )miso ( 8 )mocktail ( 4 )mökkiruoka ( 4 )munakoiso ( 11 )myskikurpitsa ( 11 )nippusipuli ( 20 )nokkonen ( 6 )nuudelit ( 20 )nyhtökaura ( 5 )ohra ( 3 )oliivit ( 5 )omena ( 15 )päärynä ( 3 )pääsiäinen ( 15 )pähkinät ( 30 )paksoi ( 3 )palsternakka ( 4 )paprika ( 45 )parsa ( 5 )parsakaali ( 9 )pasta ( 6 )pataruoka ( 3 )pavut ( 24 )perilla ( 3 )persilja ( 35 )persimon ( 8 )peruna ( 53 )pesto ( 9 )pinaatti ( 11 )piparjuuri ( 6 )pistaasi ( 6 )porkkala ( 3 )porkkana ( 75 )pulla ( 4 )punaherukka ( 7 )punajuuri ( 17 )punakaali ( 15 )punasipuli ( 57 )purjo ( 8 )puuro ( 4 )ranskalaiset ( 4 )raparperi ( 8 )ravintohiivahiutaleet ( 38 )retiisi ( 13 )riisi ( 18 )risotto ( 10 )rosmariini ( 8 )rucola ( 3 )ruohosipuli ( 9 )ruokalahjat ( 5 )rusinat ( 5 )salaatti ( 16 )salottisipuli ( 9 )sämpylät ( 4 )seesaminsiemenet ( 9 )seitan ( 12 )siemenet ( 12 )sienet ( 27 )sipuli ( 151 )sitruuna ( 118 )smoothie ( 4 )soijarouhe ( 23 )soijasuikaleet ( 18 )speltti ( 4 )suklaa ( 4 )sumakki ( 4 )suolakurkku ( 9 )suolapähkinät ( 10 )suppilovahvero ( 14 )taateli ( 4 )tahini ( 12 )tahnat ( 4 )tatti ( 7 )tee ( 3 )tempe ( 6 )texmex ( 8 )thaibasilika ( 4 )tilli ( 20 )timjami ( 15 )toast ( 4 )tofu ( 59 )tomaatti ( 23 )tortilla ( 8 )tuorepuuro ( 4 )valkosipuli ( 258 )vappu ( 11 )varhaiskaali ( 3 )vegaaninen tonnikala ( 4 )vegefeta ( 21 )vegekana ( 5 )vegekinkku ( 3 )vegepekoni ( 3 )veriappelsiini ( 8 )villivihannekset ( 15 )voikukka ( 4 )vuusto ( 3 )yrtit ( 25 )

LANTTU-KIKHERNE­CURRY

Lanttu-kikhernecurry osoittaa, että lanttu toimii loistavasti myös aasialaisten makujen kanssa. Maukas curry tarjoillaan jogurttipohjaisen porkkanaraidan kanssa. Lisukkeeksi sopii keitetty riisi, kaura tai niiden sekoitus.

Annoskuva reseptille lanttu-kikhernecurry

LANTTU-KIKHERNE­CURRY

Lautanen ja aterimet ikoni
4-6 annosta
kello
50 min

Ainekset:

  • 500 g lanttua
  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 tl tuoretta inkivääriä hienona raasteena
  • 3 rkl öljyä
  • 4 rkl tomaattipyreetä
  • 2 rkl curryjauhetta
  • 1 rkl jauhettua juustokuminaa (jeeraa)
  • 1 prk kypsiä kiherneitä (n. 230 g)
  • 4 dl kasvislientä (esim. vettä + 1 kasvisliemikuutio)
  • 250 ml kookosmaitoa
  • 1 limen mehu
  • suolaa ja rouhittua mustapippuria
  • tuoretta korianteria ja chiliä
  • lisukkeeksi esim. keitettyä riisiä, kauraa tai niiden sekoitusta

Porkkanaraita:

  • 100 g porkkanaa (1-2 kpl)
  • 1 (vihreä) chili
  • 1 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna
  • 2 ½ dl vegaanista turkkilaista jogurttia
  • ½ tl juustokuminaa jauhettuna
  • ½ tl garam masalaa
  • ½ tl suolaa

Valmistus:

  1. Valmista ensin porkkanaraita alla olevan ohjeen mukaan. Tarkista lisukkeen keittoaika ja valmista se sopivassa välissä.
  2. Kuori ja paloittele lanttu noin kahden sentin kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuori inkivääri ja raasta se hienoksi raasteeksi.
  3. Kuumenna öljy paistokasarissa tai suurella pannulla ja kuullota sipulia muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon valkosipuli, inkivääri, tomaattipyre, curryjauhe ja juustokumina. Paista pari minuuttia. Sekoita joukkoon lanttupalat ja paista vielä hetki.
  4. Lisää kikherneet ja kasvisliemi. Kiehauta ja anna lanttujen kypsyä noin puolen tunnin ajan. Lisää tarvittaessa vettä, jos nesteet haihtuvat liikaa.
  5. Lisää lopuksi sekaan kookosmaito ja anna kuumentua. Säädä sopivan paksuksi joko vettä tai kookosmaitoa lisäämällä tai jos kastike on liian ohutta, keitä kasaan muutaman minuutin ajan.
  6. Mausta curry limen mehulla, suolalla ja mustapippurilla.
  7. Viimeistele tuoreella korianterilla ja chilillä. Tarjoile esim. keitetyn riisin tai kauran ja porkkanaraidan kera.

Porkkanaraita:

  1. Kuori ja raasta porkkana karkeaksi raasteeksi. Halkaise chili, poista halutessasi siemenet ja hienonna se. Hienonna myös korianteri.
  2. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja laita jääkaappiin maustumaan.
reseptitpääruoka
aasialainenchiliinkiväärikikhernekorianterilanttulimeporkkanasipulivalkosipuli

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit