KESÄ­RULLAT TOFULLA JA HUNAJA­MELONILLA

Kesärullat ovat ihanaa kesäruokaa! Tofulla, hunajamelonilla ja riisivermisellillä täytettynä ne ovat raikkaita ja ruokaisia. Tarjoile kesärullat vegaanisen nuoc cham chay -kastikkeen ja maapähkinävoidipin kanssa.

kesärullat tofulla ja hunajamelonilla

KESÄ­RULLAT TOFULLA JA HUNAJA­MELONILLA

Lautanen ja aterimet ikoni
n. 12 kpl
kello
n. 1 h

Ainekset:

  • 1 pkt tofua (n. 250-300 g)
  • öljyä
  • 1-2 rkl soijakastiketta
  • 55 g riisivermiselliä
  • 150 g hunajamelonia
  • 1/4 kurkku
  • 1 porkkana
  • salaattia
  • koreanminttua / thaibasilikaa / korianteria
  • riisipapereita (n. 12 kpl)

Nuoc cham chay:

  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½-1 punainen chili
  • 3 rkl vettä
  • 2 rkl limen mehua
  • 1 rkl vegaanista kalakastiketta (tai light soijakastiketta)
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl soijakastiketta

Maapähkinävoidippi:

  • 4 rkl maapähkinävoita
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl agave- tai vaahterasiirappia
  • 1 rkl riisiviinietikkaa 
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 1 rkl limen mehua
  • 1-2 tl sambal oelekia tai muuta chilikastiketta
  • vettä

Valmistus:

  1. Laita ensin tofu kuivumaan: ota se pois paketista ja kääräise puhtaan keittiöpyyhkeen sisään ja laita painon alle vähintään 15 minuutiksi.
  2. Valmista sitten kastikkeet. Nuoc cham chayta varten kuori ja hienonna valkosipulinkynsi ja hienonna chili. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
  3. Maapähkinävoidippi valmistuu sekoittamalla ainekset keskenään. Lisää vettä vähän kerrallaan, kunnes koostumus on mieleinen.
  4. Ota tofu pois painon alta ja leikkaa sormen paksuisiksi suikaleiksi. Paahda paloja kuivalla pannulla muutama minuutti, lisää sitten loraus öljyä ja paista joka sivulta rapeaksi. Mausta lopuksi lorauksella soijakastiketta. Anna jäähtyä.
  5. Kypsennä riisivermiselli pakkauksen ohjeen mukaan. Voit maustaa sen pakkauksen mausteseoksella, jos käytät pikanuudelikeittoaineksia.
  6. Valmistele kasvikset. Kuori hunajameloni, poista siemenet ja leikkaa siivuiksi. Leikkaa kurkku viipaleiksi tai suikaleiksi. Kuori porkkana tarvittaessa ja leikkaa suikaleiksi. Laita kaikki täytteet esille.
  7. Laita laakeaan, riisipaperia isompaan astiaan kylmää vettä. Liota riisipaperia parisenkymmentä sekuntia vedessä ja asettele se leikkuulaudalle eteesi. Paperi pehmenee vielä lisää leikkuulaudalla. Täytä yrteillä, kasviksilla, riisivermisellillä ja tofulla. Käännä riisipaperin reunat keskelle ja kääri paperi sitten tiukalle rullalle. Tee loput kesärullat samalla tavalla.
  8. Tarjoile rullat kastikkeiden kanssa mahdollisimman pian valmistamisen jälkeen.

Vinkit!

Voit käyttää täytteeseen muitakin kasviksia, esimerkiksi paprika, kesäkurpitsa, retiisi, avokado, mango ja erilaiset kaalit sopivat hyvin.

Riisipaperit voi pehmittää esimerkiksi paistinpannulla, jos muita sopivan kokoisia astioita ei keittiöstä löydy.

Jos et tarjoile rullia samantien, peitä ne kostealla pyyhkeellä ja säilytä jääkaapissa. Rullat kannattaa ottaa kuitenkin huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen tarjoilua, sillä ne eivät ole parhaimmillaan jääkaappikylminä.

reseptitalkuruoatpääruoka
aasialainenchilihunajamelonikurkkulimemaapähkinävoinuudelitporkkanariisipaperisalaattitofuvalkosipuliyrtit

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit