Kasviskapina text logo
Kategoriat
artikkelit ( 29 )reseptit ( 483 )aamupalat ( 20 )alkuruoat ( 17 )jälkiruoat ( 13 )juomat ( 26 )kastikkeet ( 29 )keitot ( 41 )kokoelma ( 19 )kuukauden kasvikset ( 4 )leivät ( 14 )lisukkeet ( 39 )makeat leivonnaiset ( 34 )pääruoka ( 148 )pasta ( 50 )pienet herkut ( 5 )raaka-aineet ( 6 )säilöntä ( 11 )salaatit ( 39 )suolaiset leivonnaiset ( 22 )
Tägit
aamiainen ( 3 )aasialainen ( 62 )alle 20 min ( 22 )alle 30 min ( 57 )ananas ( 12 )appelsiini ( 7 )aquafaba ( 6 )arkiruoka ( 67 )aurinkokuivatut tomaatit ( 16 )avokado ( 11 )banaani ( 5 )basilika ( 39 )bataatti ( 10 )cashew ( 4 )chia-siemenet ( 9 )chili ( 37 )curry ( 7 )dippi ( 3 )drinkki ( 6 )fenkoli ( 3 )gini ( 3 )glögi ( 3 )gluteeniton ( 5 )gnocchit ( 4 )gochujang ( 7 )granaattiomena ( 11 )granola ( 3 )hapanjuuri ( 7 )harissa ( 5 )herkkusieni ( 10 )herne ( 8 )hummus ( 4 )hunajameloni ( 3 )idut ( 6 )inkivääri ( 56 )jalapeno ( 7 )joulu ( 53 )kaali ( 15 )kahvi ( 3 )kahvikakku ( 3 )kakku ( 11 )kantarelli ( 6 )kapris ( 7 )karpalo ( 5 )kasvisjauhis ( 16 )kasvisnakki ( 3 )kasvisruokavalio ( 5 )kaura ( 6 )keltajuuri ( 3 )kesäkurpitsa ( 12 )kevätsipuli ( 23 )kiinankaali ( 3 )kikherne ( 18 )kimchi ( 3 )kirsikkatomaatti ( 17 )kookosmaito ( 4 )korianteri ( 62 )kukkakaali ( 15 )kurkku ( 24 )kurpitsa ( 16 )kuukauden kasvis ( 9 )kyssäkaali ( 3 )lakritsi ( 3 )lanttu ( 11 )lasagne ( 3 )lehtikaali ( 12 )lehtiselleri ( 25 )leipä ( 4 )leivonta ( 24 )lime ( 53 )linssit ( 14 )lipstikka ( 7 )maapähkinävoi ( 13 )maissi ( 6 )mämmi ( 3 )mango ( 8 )mangoldi ( 4 )mansikka ( 5 )manteli ( 10 )merilevämäti ( 5 )minttu ( 18 )miso ( 7 )mocktail ( 4 )mökkiruoka ( 4 )munakoiso ( 9 )myskikurpitsa ( 11 )nippusipuli ( 19 )nokkonen ( 6 )nuudelit ( 19 )nyhtökaura ( 5 )ohra ( 3 )oliivit ( 5 )omena ( 15 )päärynä ( 3 )pääsiäinen ( 14 )pähkinät ( 27 )paksoi ( 3 )palsternakka ( 4 )paprika ( 43 )parsa ( 4 )parsakaali ( 8 )pasta ( 6 )pataruoka ( 3 )pavut ( 21 )perilla ( 3 )persilja ( 34 )persimon ( 8 )peruna ( 49 )pesto ( 8 )pinaatti ( 11 )piparjuuri ( 6 )pistaasi ( 6 )porkkala ( 3 )porkkana ( 71 )pulla ( 3 )punaherukka ( 7 )punajuuri ( 17 )punakaali ( 15 )punasipuli ( 54 )purjo ( 8 )puuro ( 4 )raparperi ( 7 )ravintohiivahiutaleet ( 38 )retiisi ( 10 )riisi ( 16 )risotto ( 10 )rosmariini ( 8 )ruohosipuli ( 8 )ruokalahjat ( 5 )rusinat ( 4 )salaatti ( 14 )salottisipuli ( 9 )sämpylät ( 4 )seesaminsiemenet ( 8 )seitan ( 11 )siemenet ( 11 )sienet ( 26 )sipuli ( 147 )sitruuna ( 110 )smoothie ( 4 )soijarouhe ( 18 )soijasuikaleet ( 17 )speltti ( 4 )suklaa ( 4 )sumakki ( 3 )suolakurkku ( 9 )suolapähkinät ( 9 )suppilovahvero ( 14 )taateli ( 4 )tahini ( 11 )tahnat ( 4 )tatti ( 7 )tee ( 3 )tempe ( 6 )texmex ( 7 )thaibasilika ( 4 )tilli ( 19 )timjami ( 14 )toast ( 4 )tofu ( 56 )tomaatti ( 22 )tortilla ( 8 )tuorepuuro ( 3 )valkosipuli ( 245 )vappu ( 10 )vegaaninen tonnikala ( 3 )vegefeta ( 21 )vegekana ( 5 )vegekinkku ( 3 )vegepekoni ( 3 )veriappelsiini ( 8 )villivihannekset ( 15 )voikukka ( 4 )yrtit ( 25 )

LASKIAIS­PULLAT

Laskiaispullat maistuvat kaikille – mutta kuuluuko väliin hillo vai mantelimassa? Vegaaniset pullat ovat perinteisiä pullia pehmoisempia ja herkullisempia, kokeile vaikka!

Pullien leipominen itse on helppoa ja lopputulos on herkullinen, kun muistaa pari asiaa. Taikinaa tulee vaivata riittävästi, jotta siihen muodostuu hyvä sitko. Yleiskone on tässä oiva kaveri, mutta käsivoiminkin onnistuu. Jauhoja ei pidä taikinaan lisätä liikaa, jotta pullista tulee pehmoisia. Hyvä merkki on, että taikina irtoaa kulhon reunoista. Ja lopuksi: älä paista pullia liikaa, ylikypsyneistä pullista tulee kuivia korppuja.

Annoskuva reseptille laskiaispullat

LASKIAIS­PULLAT

pala kakkua
20 kpl
kello
2 h +
jäähtyminen

Ainekset:

Pullat:

  • 5 dl kaura- tai ruisjuomaa tai vettä
  • 50 g hiivaa 
  • 100 g vegaanista voita tai margariinia tai rypsiöljyä
  • 2 dl sokeria
  • 1 rkl kardemummaa
  • 1 tl suolaa
  • n. 1,4 l vehnäjauhoja

Täytteeksi:

Valmistus:

  1. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja murustele hiiva sekaan. Sekoita niin, että hiiva liukenee.
  2. Sulata rasva ja anna sen jäähtyä.
  3. Sekoita hiivaseoksen joukkoon sokeri, kardemumma ja suola.
  4. Ala lisäämään jauhoja taikinan sekaan vähän kerrallaan. Vaivaa taikina huolella käsin tai yleiskoneessa. Lisää rasva, kun suurin osa jauhoista on käytetty ja sekoita se hyvin taikinan joukkoon.
  5. Vaivaa taikinaa yhteensä noin 10 minuuttia, jotta siihen muodostuu hyvä sitko. Taikina on hyvää, kun se irtoaa vuoan reunoista eikä tartu käsiin. Varo kuitenkin, ettet tee liian jäykkää taikinaa.
  6. Peitä kulho leivinliinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi, noin 30-45 min.
  7. Kippaa taikina jauhotetulle työpöydälle ja jaa yhteensä kahdeksikymmeneksi palaksi. Pyörittele pulliksi ja laita leivinpaperille uunipellille. Peitä pullat liinalla ja kohota taas puolisen tuntia.
  8. Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen.
  9. Voitele pullat kaurajuomalla tai -kermalla ja ripottele päälle rae- tai hienoa sokeria. 
  10. Paista pullia noin 8-10 minuuttia tai kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita.
  11. Jäähdytä pullat.
  12. Halkaise pullat ja täytä hillolla ja/tai mantelimassalla sekä kermavaahdolla. Tarjoile heti.
reseptitmakeat leivonnaiset
pulla