Persikka-rahkapiirakka on keväinen leivonnainen, täydellinen pääsiäisen kahvipöytään! Mehevä pullapohja ja makeat persikat tekevät tästä kasvipohjaisesta rahkapiirakasta ikisuosikin!

PERSIKKA-RAHKAPIIRAKKA


Ainekset:
Pullapohja:
- 2 ½ dl kaura- tai soijamaitoa (tai muuta kasvijuomaa tai vettä)
- 25 g hiivaa
- 50 g kasvipohjaista voita tai margariinia
- 1 dl sokeria
- 2 tl kardemummaa
- ½ tl suolaa
- n. 8 dl vehnäjauhoja
Täyte:
- 800 g vegaanista rahkaa (Alpro Greek Style)
- 1 sitruunan kuori raastettuna
- 2 rkl sitruunan mehua
- ½ dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 1 iso purkki persikan puolikkaita mehussa (n. 470 g)
Valmistus:
- Valmista ensin pullataikina. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja murustele hiiva sekaan. Sekoita niin, että hiiva liukenee.’
- Sulata rasva ja anna sen jäähtyä.
- Sekoita hiivaseoksen joukkoon sokeri, kardemumma ja suola.
- Ala lisäämään jauhoja taikinan sekaan vähän kerrallaan. Vaivaa taikina huolella käsin tai yleiskoneessa. Lisää rasva, kun suurin osa jauhoista on käytetty ja sekoita se hyvin taikinan joukkoon.
- Vaivaa taikinaa yhteensä noin 10 minuuttia, jotta siihen muodostuu hyvä sitko. Taikina on hyvää, kun se irtoaa vuoan reunoista eikä tartu käsiin. Varo kuitenkin, ettet tee liian jäykkää taikinaa.
- Peitä kulho leivinliinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi, noin 30-45 min.
- Kippaa taikina jauhotetulle työpöydälle, vaivaa hieman ja kauli leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi levyksi. Vedä taikina papereineen pellille ja jätä kohoamaan liinalla peitettynä 15-20 minuutiksi.
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Valmista täyte. Sekoita vegerahkan joukkoon sitruunan raastettu kuori ja mehu, sokeri ja vaniljasokeri. Kaada täyte pullapohjan päälle.
- Lohko persikan puolikkaat ja levitä ne tasaisesti täytteen pinnalle.
- Paista piirakkaa uunin alaosassa n. 25-30 minuuttia, kunnes pullapohja on kypsä. Tarjoile jäähtyneenä.
reseptitmakeat leivonnaiset
leivontapääsiäinenpersikkapullasitruuna