LINSSI­CURRY

Linssicurry on mausteinen arjen sankari! Voit tehdä kerralla reilun satsin helppoa currya, joka vain paranee uudelleen lämmitettäessä.

linssicurry

LINSSI­CURRY

Lautanen ja aterimet ikoni
Kuudelle
kello
45 min

Ainekset:

  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1-2 tl inkivääriä hienona raasteena
  • 3 rkl öljyä
  • 2 tl juustokuminaa jauhettuna
  • 1 tl korianteria jauhettuna
  • 1 tl kurkumaa jauhettuna
  • 1 tl curryjauhetta
  • 500 g tomaattimurskaa
  • 3 dl punaisia linssejä (kuivattuja)
  • 8 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 2 dl kookosmaitoa
  • suolaa
  • chiliä tarjoiluun (esim. tuoretta tai crispy chilli in oilia)
  • tuoretta korianteria
  • limelohkoja
  • lisukkeeksi esim. keitettyä riisiä tai kauraa

Valmistus:

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori inkivääri ja raasta se hienoksi raasteeksi.
  2. Kuumenna öljy paistokasarissa tai isolla pannulla. Kuullota sipulia muutaman minuutin ajan. Lisää valkosipuli ja inkivääri, kuullota hetki. Sekoita joukkoon juustokumina, korianterijauhe, kurkuma ja curryjauhe. Paista hetki.
  3. Lisää tomaattimurska pannulle. Huuhtele linssit ja lisää pannulle. Kaada sekaan vesi ja murustele joukkoon liemikuutio.
  4. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen noin puolen tunnin ajan, kunnes linssit ovat kypsiä. Lisää tarvittaessa vettä noin desi kerrallaan, jos kastike keittyy liikaa kokoon.
  5. Sekoita joukkoon kookosmaito. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.
  6. Tarjoile linssicurry chilin, tuoreen korianterin ja limelohkojen kanssa. Lisukkeeksi sopii esimerkiksi keitetty riisi.
reseptitpääruoka
aasialainenarkiruokainkiväärikorianterilimelinssitsipulivalkosipuli

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit