Lipstikkapesto on voimakkaan makuinen tahna, joka sopii hyvin esimerkiksi pastan, salaatin tai leivän kanssa herkuteltavaksi. Lipstikkapesto on helppo tehdä ja voit myös pakastaa sitä talven varalle.
![Annoskuva reseptille lipstikkapesto](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fkasviskapinastor.blob.core.windows.net%2Fimages%2Fwp-content%2Fuploads%2F2023%2F05%2Flipstikkapesto-1.jpg&w=3840&q=75)
LIPSTIKKAPESTO
Ainekset:
- 3 dl tuoretta lipstikkaa hienonnettuna
- 1 valkosipulinkynsi
- ½ dl saksanpähkinöitä
- 3/4 dl rypsiöljyä
- 2 rkl sitruunan mehua
- 1 rkl ravintohiivahiutaleita
- ½ tl suolaa
Valmistus:
- Hienonna lipstikat. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi.
- Rouhi saksanpähkinöitä hieman veitsellä. Laita ne kuivalle kuumalle pannulle ja paahda muutaman minuutin ajan. Anna jäähtyä.
- Mittaa kaikki peston ainekset tehosekoittimeen ja surauttele tahnaksi. Tarkista maku ja lisää vielä vähän suolaa tarvittaessa.
Vinkit!
Voit käyttää pestoon myös muita pähkinöitä tai siemeniä.
reseptitkastikkeet
lipstikkapähkinätpestoravintohiivahiutaleetsitruunavalkosipuli