LIPSTIKKA­PESTO

Lipstikkapesto on voimakkaan makuinen tahna, joka sopii hyvin esimerkiksi pastan, salaatin tai leivän kanssa herkuteltavaksi. Lipstikkapesto on helppo tehdä ja voit myös pakastaa sitä talven varalle.

lipstikkapesto

LIPSTIKKA­PESTO

Ainekset:

  • 3 dl tuoretta lipstikkaa hienonnettuna
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ dl saksanpähkinöitä
  • 3/4 dl rypsiöljyä
  • 2 rkl sitruunan mehua
  • 1 rkl ravintohiivahiutaleita
  • ½ tl suolaa

Valmistus:

  1. Hienonna lipstikat. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi.
  2. Rouhi saksanpähkinöitä hieman veitsellä. Laita ne kuivalle kuumalle pannulle ja paahda muutaman minuutin ajan. Anna jäähtyä.
  3. Mittaa kaikki peston ainekset tehosekoittimeen ja surauttele tahnaksi. Tarkista maku ja lisää vielä vähän suolaa tarvittaessa.

Vinkit!

Voit käyttää pestoon myös muita pähkinöitä tai siemeniä.

reseptitkastikkeet
lipstikkapähkinätpestoravintohiivahiutaleetsitruunavalkosipuli

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit