Kasviskapina text logo
Kategoriat
artikkelit ( 29 )reseptit ( 482 )aamupalat ( 20 )alkuruoat ( 17 )jälkiruoat ( 13 )juomat ( 26 )kastikkeet ( 29 )keitot ( 41 )kokoelma ( 19 )kuukauden kasvikset ( 4 )leivät ( 14 )lisukkeet ( 39 )makeat leivonnaiset ( 34 )pääruoka ( 147 )pasta ( 50 )pienet herkut ( 5 )raaka-aineet ( 6 )säilöntä ( 11 )salaatit ( 39 )suolaiset leivonnaiset ( 22 )
Tägit
aamiainen ( 3 )aasialainen ( 62 )alle 20 min ( 22 )alle 30 min ( 57 )ananas ( 12 )appelsiini ( 7 )aquafaba ( 6 )arkiruoka ( 67 )aurinkokuivatut tomaatit ( 16 )avokado ( 11 )banaani ( 5 )basilika ( 38 )bataatti ( 10 )cashew ( 4 )chia-siemenet ( 9 )chili ( 37 )curry ( 7 )dippi ( 3 )drinkki ( 6 )fenkoli ( 3 )gini ( 3 )glögi ( 3 )gluteeniton ( 5 )gnocchit ( 4 )gochujang ( 7 )granaattiomena ( 11 )granola ( 3 )hapanjuuri ( 7 )harissa ( 5 )herkkusieni ( 10 )herne ( 7 )hummus ( 4 )hunajameloni ( 3 )idut ( 6 )inkivääri ( 56 )jalapeno ( 7 )joulu ( 53 )kaali ( 15 )kahvi ( 3 )kahvikakku ( 3 )kakku ( 11 )kantarelli ( 6 )kapris ( 7 )karpalo ( 5 )kasvisjauhis ( 16 )kasvisnakki ( 3 )kasvisruokavalio ( 5 )kaura ( 6 )keltajuuri ( 3 )kesäkurpitsa ( 12 )kevätsipuli ( 23 )kiinankaali ( 3 )kikherne ( 18 )kimchi ( 3 )kirsikkatomaatti ( 17 )kookosmaito ( 4 )korianteri ( 62 )kukkakaali ( 15 )kurkku ( 24 )kurpitsa ( 16 )kuukauden kasvis ( 9 )kyssäkaali ( 3 )lakritsi ( 3 )lanttu ( 11 )lasagne ( 3 )lehtikaali ( 12 )lehtiselleri ( 25 )leipä ( 4 )leivonta ( 24 )lime ( 53 )linssit ( 14 )lipstikka ( 7 )maapähkinävoi ( 13 )maissi ( 6 )mämmi ( 3 )mango ( 8 )mangoldi ( 4 )mansikka ( 5 )manteli ( 10 )merilevämäti ( 5 )minttu ( 18 )miso ( 7 )mocktail ( 4 )mökkiruoka ( 4 )munakoiso ( 9 )myskikurpitsa ( 11 )nippusipuli ( 19 )nokkonen ( 6 )nuudelit ( 19 )nyhtökaura ( 5 )ohra ( 3 )oliivit ( 5 )omena ( 15 )päärynä ( 3 )pääsiäinen ( 14 )pähkinät ( 27 )paksoi ( 3 )palsternakka ( 4 )paprika ( 43 )parsa ( 4 )parsakaali ( 8 )pasta ( 6 )pataruoka ( 3 )pavut ( 21 )perilla ( 3 )persilja ( 34 )persimon ( 8 )peruna ( 49 )pesto ( 8 )pinaatti ( 11 )piparjuuri ( 6 )pistaasi ( 6 )porkkala ( 3 )porkkana ( 71 )pulla ( 3 )punaherukka ( 7 )punajuuri ( 17 )punakaali ( 15 )punasipuli ( 54 )purjo ( 8 )puuro ( 4 )raparperi ( 7 )ravintohiivahiutaleet ( 37 )retiisi ( 10 )riisi ( 16 )risotto ( 10 )rosmariini ( 8 )ruohosipuli ( 8 )ruokalahjat ( 5 )rusinat ( 4 )salaatti ( 14 )salottisipuli ( 9 )sämpylät ( 4 )seesaminsiemenet ( 8 )seitan ( 11 )siemenet ( 11 )sienet ( 26 )sipuli ( 146 )sitruuna ( 109 )smoothie ( 4 )soijarouhe ( 18 )soijasuikaleet ( 17 )speltti ( 4 )suklaa ( 4 )sumakki ( 3 )suolakurkku ( 9 )suolapähkinät ( 9 )suppilovahvero ( 14 )taateli ( 4 )tahini ( 11 )tahnat ( 4 )tatti ( 7 )tee ( 3 )tempe ( 6 )texmex ( 7 )thaibasilika ( 4 )tilli ( 19 )timjami ( 14 )toast ( 4 )tofu ( 56 )tomaatti ( 22 )tortilla ( 8 )tuorepuuro ( 3 )valkosipuli ( 244 )vappu ( 10 )vegaaninen tonnikala ( 3 )vegefeta ( 21 )vegekana ( 5 )vegekinkku ( 3 )vegepekoni ( 3 )veriappelsiini ( 8 )villivihannekset ( 15 )voikukka ( 4 )yrtit ( 25 )

MUNA­KOISO-HASSEL­PÄHKINÄ­PASTA

Munakoiso-hasselpähkinäpasta on simppelien, mutta voimakkaiden makujen ruoka. Pehmeäksi paistettua munakoisoa, paahdettuja hasselpähkinöitä, uunissa paahdettuja kirsikkatomaatteja, sitruunan kuorta ja mehua.. Tämä pasta nousee takuulla pastalemppareidesi kärkijoukkoihin!

Annoskuva reseptille munakoiso-hasselpähkinäpasta

MUNA­KOISO-HASSEL­PÄHKINÄ­PASTA

Lautanen ja aterimet ikoni
Neljälle
kello
2 h

Ainekset:

  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • ½ rkl oliiviöljyä + lisää munakoisojen paistamiseen
  • 100 g hasselpähkinöitä
  • 1 munakoiso
  • suolaa
  • 350-400 g pastaa
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 sitruuna
  • mustapippuria
  • vegaanista parmesaania tai ravintohiivahiutaleita
  • kevätsipulia tai nippusipulin varsia hienonnettuna
  • chilihiutaleita

Valmistus:

  1. Valmista ensin tomaatit uunissa. Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen. Halkaise kirsikkatomaatit ja levitä ne leivinpaperille uunipellille. Sekoita joukkoon ½ rkl oliiviöljyä. Paista uunissa pari tuntia. Voit tehdä kerralla tuplasatsin, tomskut säilyvät jääkaapissa noin viikon ja maistuvat vaikkapa salaattien joukossa!
  2. Paahda hasselpähkinöitä kuumalla kuivalla pannulla muutama minuutti, jotta ne saavat hieman väriä ja ihanaa paahteista makua. Anna jäähtyä, rouhi kevyesti veitsellä tai morttelissa, siirrä sivuun odottamaan.
  3. Leikkaa munakoiso suupaloiksi, ripottele päälle suolaa ja jätä siivilään itkemään vartiksi. Puristele ylimääräinen vesi pois. Paista munakoisot pannulla reilussa määrässä öljyä oikein pehmoisiksi, käytä tähän tarpeeksi aikaa.
  4. Munakoisojen itkiessä laita pastavesi kiehumaan ja keitä pasta al denteksi reilusti suolalla maustetussa vedessä. Valuta, mutta säästä noin desi keitinvettä.
  5. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Lisää ne pannulle munakoisojen joukkoon ja anna kypsyä hetki. Sekoita joukkoon sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu sekä uunikuivatut tomaatit. Sekoita pasta munakoisoseoksen joukkoon ja lisää tarpeen mukaan pastan keitinvettä. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa vielä suolalla.
  6. Tarjoile pasta paahdettujen hasselpähkinöiden ja vegeparmesaanin/ravintohiivahiutaleiden kanssa. Viimeistele annokset hienonnetulla kevätsipulilla ja ripottele vielä halutessasi päälle chilihiutaleita.

Esivalmistele munakoiso-hasselpähkinäpasta etukäteen

Tämä pasta ei ole mikään arjen nopein ruoka, paitsi jos preppaa aikaa vievät osuudet valmiiksi edellisenä päivänä tai vaikkapa edellisenä viikonloppuna. Voit siis valmistaa uunikuivatut tomaatit hyvissä ajoin, samoin paahtaa hasselpähkinät ja myös itkettää ja paistaa munakoisot. Munakoisojahan ei maun takia tarvitse itkettää (ennen lajikkeet olivat karvaita), mutta se vaikuttaa rakenteeseen positiivisesti. Kokeile, onko itkettämisellä mielestäsi eroa makuun ja suutuntumaan!

reseptitpasta
kevätsipulikirsikkatomaattimunakoisopähkinätsitruunavalkosipuli