MANSIKKA­JUUSTO­KAKKU

Mansikkajuustokakku maistuu kesälle! Mansikkasesongin ulkopuolella kakku on helppo valmistaa pakastemarjoista. Kasvipohjainen juustokakku hyydytetään vegegelillä, jonka käyttö on yhtä helppoa kuin liivatteenkin.

Annoskuva reseptille mansikkajuustokakku

MANSIKKA­JUUSTO­KAKKU

pala kakkua
n. 12 palaa
kello
30 min +
hyytyminen

Ainekset:

Pohja:

  • 300 g digestive-keksejä
  • 150 g kasvipohjaista voita tai margariinia

Täyte:

  • 400 g mansikoita
  • 1 dl sokeria
  • ½ vaniljatanko
  • ½ dl vettä
  • 2 ½ dl kasvipohjaista vispikermaa
  • 2 ½ dl soijajogurttia
  • 200 g kasvipohjaista tuorejuustoa
  • 1 sitruunan kuori hienona raasteena
  • 2 rkl sitruunan mehua
  • 3 pss vegegeliä

Koristeeksi:

  • mansikoita tai metsämansikoita
  • mansikan lehtiä tai esim. mintun tai sitruunamelissan lehtiä
  • (ruusun terälehtiä)

Valmistus:

  1. Murskaa keksit hienoksi muruksi esimerkiksi tehosekoittimessa. Sulata rasva ja sekoita keksimurun joukkoon.
  2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (24 cm) pohjalle ja painele keksiseos tasaisesti pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen tekemisen ajaksi.
  3. Perkaa mansikat tarvittaessa ja laita ne kattilaan sokerin, halkaistun vaniljatangon ja veden kanssa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hissukseen n. 10 minuuttia. Soseuta ja jätä jäähtymään.
  4. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon soijajogurtti. Notkista tuorejuustoa ensin sekoittelemalla sitä yksinään ja vatkaa sitten kermavaahdon joukkoon. Mausta sitruunan kuorella ja mehulla.
  5. Siirrä mansikkasosekattila takaisin hellalle ja vispaa joukkoon vegegel. Kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla vielä pari minuuttia koko ajan sekoitelle.
  6. Sekoita mansikkaseos kermavaahdon joukkoon ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Vegegel alkaa jähmettyä nopeasti, joten ole ripeä! Sekoita ainekset huolellisesti sekaisin ja levitä seos sitten tasaisesti keksipohjan päälle.
  7. Hyydytä kakkua yön yli jääkaapissa.
  8. Koristele esimerkiksi mansikoilla, mansikan lehdillä ja halutessasi myös ruusun terälehdillä.

Vinkit!

Gluteeniton kakku on helppo tehdä käyttämällä gluteenittomia keksejä ja kasvimaitotuotteita.

reseptitkakutmakeat leivonnaiset
juustokakkumansikkaruususitruuna

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit
Tilaa uutis-kirje