Mansikkajuustokakku maistuu kesälle! Mansikkasesongin ulkopuolella kakku on helppo valmistaa pakastemarjoista. Kasvipohjainen juustokakku hyydytetään vegegelillä, jonka käyttö on yhtä helppoa kuin liivatteenkin.

MANSIKKAJUUSTOKAKKU


hyytyminen
Ainekset:
Pohja:
- 300 g digestive-keksejä
- 150 g kasvipohjaista voita tai margariinia
Täyte:
- 400 g mansikoita
- 1 dl sokeria
- ½ vaniljatanko
- ½ dl vettä
- 2 ½ dl kasvipohjaista vispikermaa
- 2 ½ dl soijajogurttia
- 200 g kasvipohjaista tuorejuustoa
- 1 sitruunan kuori hienona raasteena
- 2 rkl sitruunan mehua
- 3 pss vegegeliä
Koristeeksi:
- mansikoita tai metsämansikoita
- mansikan lehtiä tai esim. mintun tai sitruunamelissan lehtiä
- (ruusun terälehtiä)
Valmistus:
- Murskaa keksit hienoksi muruksi esimerkiksi tehosekoittimessa. Sulata rasva ja sekoita keksimurun joukkoon.
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (24 cm) pohjalle ja painele keksiseos tasaisesti pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen tekemisen ajaksi.
- Perkaa mansikat tarvittaessa ja laita ne kattilaan sokerin, halkaistun vaniljatangon ja veden kanssa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hissukseen n. 10 minuuttia. Soseuta ja jätä jäähtymään.
- Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon soijajogurtti. Notkista tuorejuustoa ensin sekoittelemalla sitä yksinään ja vatkaa sitten kermavaahdon joukkoon. Mausta sitruunan kuorella ja mehulla.
- Siirrä mansikkasosekattila takaisin hellalle ja vispaa joukkoon vegegel. Kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla vielä pari minuuttia koko ajan sekoitelle.
- Sekoita mansikkaseos kermavaahdon joukkoon ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Vegegel alkaa jähmettyä nopeasti, joten ole ripeä! Sekoita ainekset huolellisesti sekaisin ja levitä seos sitten tasaisesti keksipohjan päälle.
- Hyydytä kakkua yön yli jääkaapissa.
- Koristele esimerkiksi mansikoilla, mansikan lehdillä ja halutessasi myös ruusun terälehdillä.
Vinkit!
Gluteeniton kakku on helppo tehdä käyttämällä gluteenittomia keksejä ja kasvimaitotuotteita.
reseptitkakutmakeat leivonnaiset
juustokakkumansikkaruususitruuna