Kasviskapina text logo
Kategoriat
artikkelit ( 29 )reseptit ( 503 )aamupalat ( 21 )alkuruoat ( 18 )jälkiruoat ( 14 )juomat ( 26 )kastikkeet ( 29 )keitot ( 42 )kokoelma ( 19 )kuukauden kasvikset ( 4 )leivät ( 15 )lisukkeet ( 41 )makeat leivonnaiset ( 35 )pääruoka ( 159 )pasta ( 50 )pienet herkut ( 6 )raaka-aineet ( 6 )säilöntä ( 11 )salaatit ( 40 )suolaiset leivonnaiset ( 22 )
Tägit
aamiainen ( 3 )aasialainen ( 65 )alle 20 min ( 23 )alle 30 min ( 60 )ananas ( 14 )appelsiini ( 8 )aquafaba ( 6 )arkiruoka ( 68 )aurinkokuivatut tomaatit ( 16 )avokado ( 12 )banaani ( 5 )basilika ( 40 )bataatti ( 10 )cashew ( 4 )chia-siemenet ( 9 )chili ( 38 )curry ( 7 )dippi ( 3 )drinkki ( 6 )fenkoli ( 3 )gini ( 3 )glögi ( 3 )gluteeniton ( 5 )gnocchit ( 4 )gochujang ( 7 )granaattiomena ( 11 )granola ( 3 )hapanjuuri ( 7 )harissa ( 5 )herkkusieni ( 10 )herne ( 8 )hummus ( 5 )hunajameloni ( 3 )idut ( 7 )inkivääri ( 58 )jalapeno ( 8 )joulu ( 53 )kaali ( 15 )kahvi ( 3 )kahvikakku ( 3 )kakku ( 11 )kantarelli ( 6 )kapris ( 8 )karpalo ( 5 )kasvisjauhis ( 16 )kasvisnakki ( 3 )kasvisruokavalio ( 5 )kaura ( 6 )keltajuuri ( 3 )kesäkurpitsa ( 12 )kevätsipuli ( 25 )kiinankaali ( 3 )kikherne ( 19 )kimchi ( 3 )kirsikkatomaatti ( 20 )kookosmaito ( 4 )korianteri ( 68 )kukkakaali ( 16 )kurkku ( 27 )kurpitsa ( 16 )kuukauden kasvis ( 9 )kyssäkaali ( 3 )lakritsi ( 3 )lanttu ( 12 )lasagne ( 3 )lehtikaali ( 12 )lehtiselleri ( 26 )leipä ( 4 )leivonta ( 24 )lime ( 55 )linssit ( 14 )lipstikka ( 7 )maapähkinävoi ( 13 )maissi ( 6 )mämmi ( 3 )mango ( 9 )mangoldi ( 4 )mansikka ( 5 )manteli ( 10 )merilevämäti ( 5 )minttu ( 21 )miso ( 8 )mocktail ( 4 )mökkiruoka ( 4 )munakoiso ( 11 )myskikurpitsa ( 11 )nippusipuli ( 20 )nokkonen ( 6 )nuudelit ( 20 )nyhtökaura ( 5 )ohra ( 3 )oliivit ( 5 )omena ( 15 )päärynä ( 3 )pääsiäinen ( 15 )pähkinät ( 29 )paksoi ( 3 )palsternakka ( 4 )paprika ( 45 )parsa ( 4 )parsakaali ( 9 )pasta ( 6 )pataruoka ( 3 )pavut ( 24 )perilla ( 3 )persilja ( 35 )persimon ( 8 )peruna ( 53 )pesto ( 9 )pinaatti ( 11 )piparjuuri ( 6 )pistaasi ( 6 )porkkala ( 3 )porkkana ( 75 )pulla ( 4 )punaherukka ( 7 )punajuuri ( 17 )punakaali ( 15 )punasipuli ( 57 )purjo ( 8 )puuro ( 4 )ranskalaiset ( 4 )raparperi ( 7 )ravintohiivahiutaleet ( 38 )retiisi ( 12 )riisi ( 18 )risotto ( 10 )rosmariini ( 8 )rucola ( 3 )ruohosipuli ( 9 )ruokalahjat ( 5 )rusinat ( 5 )salaatti ( 15 )salottisipuli ( 9 )sämpylät ( 4 )seesaminsiemenet ( 9 )seitan ( 12 )siemenet ( 12 )sienet ( 27 )sipuli ( 150 )sitruuna ( 118 )smoothie ( 4 )soijarouhe ( 22 )soijasuikaleet ( 18 )speltti ( 4 )suklaa ( 4 )sumakki ( 4 )suolakurkku ( 9 )suolapähkinät ( 10 )suppilovahvero ( 14 )taateli ( 4 )tahini ( 12 )tahnat ( 4 )tatti ( 7 )tee ( 3 )tempe ( 6 )texmex ( 8 )thaibasilika ( 4 )tilli ( 20 )timjami ( 15 )toast ( 4 )tofu ( 58 )tomaatti ( 23 )tortilla ( 8 )tuorepuuro ( 4 )valkosipuli ( 256 )vappu ( 10 )varhaiskaali ( 3 )vegaaninen tonnikala ( 4 )vegefeta ( 21 )vegekana ( 5 )vegekinkku ( 3 )vegepekoni ( 3 )veriappelsiini ( 8 )villivihannekset ( 15 )voikukka ( 4 )vuusto ( 3 )yrtit ( 25 )

MINCE PIES TAATELI­TÄYTTEELLÄ

Mince pies ovat englantilaisia joulun ajan klassikkoleivonnaisia. Pienet piiraset ovat hurmaavia herkkupaloja, jotka sopivat täydellisesti glögin kanssa tarjottavaksi.

Mince pies -nimestä saattaisi ajatella, että niissä olisi sisällä jauhelihaa, mutta ne ovatkin makeita pikku torttusia. Tosin alun perin niissä ON ollut jauhelihaa, siksi nimi. Toisinaan piiraita kutsutaan myös nimellä christmas pies.

Tämän reseptin avulla voi valmistaa gluteenittomia mince pieseja käyttäen riisi- ja kikhernejauhoja sekä vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta. Perinteisesti taikina tehdään vehnäjauhoista.

Täytteessä maistuu joulukuussa sesongissa oleva taateli. Ihanan makeat taatelit sisältävät monia kivennäis- ja hivenaineita sekä kuitua ja ne antavat rutkasti energiaa. Niiden lisäksi täytteessä maistuu hasselpähkinät ja omena.

Annoskuva reseptille mince pies

MINCE PIES TAATELI­TÄYTTEELLÄ

Ainekset:

Taikina:

  • 1 dl riisijauhoja
  • ¾ dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
  • ¾ dl kikhernejauhoja
  • 70 g vegaanista voita
  • 1 appelsiinin raastettu kuori
  • 4 rkl kookossokeria + 1 rkl pinnalle

Täyte:

  • 200 g taateleita
  • ½ dl kuivattuja karpaloita
  • ½ dl hasselpähkinöitä
  • 1 omena (125 g)
  • ½ dl appelsiinin mehua
  • ¼ tl kanelia
  • hyppysellinen raastettua muskottipähkinää

Valmistus:

  1. Valmista ensin taikina. Sekoita riisijauho, gluteeniton jauhoseos ja kikhernejauhot keskenään. Leikkaa huoneenlämpöinen voi kuutioiksi ja nypi jauhojen joukkoon. Lisää appelsiinin raastettu kuori, 4 rkl kookossokeria ja n. 2 rkl vettä, sekoita nopeasti taikinaksi. Kääri kelmu taikinan ympärille ja siirrä jääkaappiin 30 minuutiksi.
  2. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  3. Valmista täyte. Irrota taateleista kivet ja leikkaa taatelit pienemmiksi paloiksi. Rouhi hasselpähkinöitä veitsellä karkeaksi rouheeksi. Raasta omena. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.
  4. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli gluteenittomien jauhojen avulla ohuiksi levyiksi. Leikkaa 12 muffinsivuokaan menevää pohjaa pyöreän muotin avulla sekä 12 kantta tähden mallisella piparkakkumuotilla.
  5. Painele pohjapalat muffinsivuoan kuppien pohjalle ja reunoille. Jaa täyte kuppeihin ja laita kansitähdet päälle. Ripottele pinnalle hieman kookossokeria.
  6. Paista uunissa noin 15 minuuttia, kunnes taikina on kypsää ja piiraat ovat kauniin ruskistuneita.
reseptitmakeat leivonnaiset
appelsiinigluteenitonjouluomenapähkinättaateli

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit