Kasviskapina text logo
Kategoriat
artikkelit ( 29 )reseptit ( 500 )aamupalat ( 21 )alkuruoat ( 18 )jälkiruoat ( 14 )juomat ( 26 )kastikkeet ( 29 )keitot ( 41 )kokoelma ( 19 )kuukauden kasvikset ( 4 )leivät ( 15 )lisukkeet ( 41 )makeat leivonnaiset ( 35 )pääruoka ( 157 )pasta ( 50 )pienet herkut ( 6 )raaka-aineet ( 6 )säilöntä ( 11 )salaatit ( 40 )suolaiset leivonnaiset ( 22 )
Tägit
aamiainen ( 3 )aasialainen ( 64 )alle 20 min ( 23 )alle 30 min ( 60 )ananas ( 13 )appelsiini ( 8 )aquafaba ( 6 )arkiruoka ( 67 )aurinkokuivatut tomaatit ( 16 )avokado ( 12 )banaani ( 5 )basilika ( 40 )bataatti ( 10 )cashew ( 4 )chia-siemenet ( 9 )chili ( 38 )curry ( 7 )dippi ( 3 )drinkki ( 6 )fenkoli ( 3 )gini ( 3 )glögi ( 3 )gluteeniton ( 5 )gnocchit ( 4 )gochujang ( 7 )granaattiomena ( 11 )granola ( 3 )hapanjuuri ( 7 )harissa ( 5 )herkkusieni ( 10 )herne ( 8 )hummus ( 5 )hunajameloni ( 3 )idut ( 6 )inkivääri ( 57 )jalapeno ( 8 )joulu ( 53 )kaali ( 15 )kahvi ( 3 )kahvikakku ( 3 )kakku ( 11 )kantarelli ( 6 )kapris ( 8 )karpalo ( 5 )kasvisjauhis ( 16 )kasvisnakki ( 3 )kasvisruokavalio ( 5 )kaura ( 6 )keltajuuri ( 3 )kesäkurpitsa ( 12 )kevätsipuli ( 25 )kiinankaali ( 3 )kikherne ( 19 )kimchi ( 3 )kirsikkatomaatti ( 20 )kookosmaito ( 4 )korianteri ( 67 )kukkakaali ( 15 )kurkku ( 26 )kurpitsa ( 16 )kuukauden kasvis ( 9 )kyssäkaali ( 3 )lakritsi ( 3 )lanttu ( 11 )lasagne ( 3 )lehtikaali ( 12 )lehtiselleri ( 25 )leipä ( 4 )leivonta ( 24 )lime ( 54 )linssit ( 14 )lipstikka ( 7 )maapähkinävoi ( 13 )maissi ( 6 )mämmi ( 3 )mango ( 8 )mangoldi ( 4 )mansikka ( 5 )manteli ( 10 )merilevämäti ( 5 )minttu ( 21 )miso ( 8 )mocktail ( 4 )mökkiruoka ( 4 )munakoiso ( 11 )myskikurpitsa ( 11 )nippusipuli ( 20 )nokkonen ( 6 )nuudelit ( 20 )nyhtökaura ( 5 )ohra ( 3 )oliivit ( 5 )omena ( 15 )päärynä ( 3 )pääsiäinen ( 15 )pähkinät ( 29 )paksoi ( 3 )palsternakka ( 4 )paprika ( 45 )parsa ( 4 )parsakaali ( 9 )pasta ( 6 )pataruoka ( 3 )pavut ( 24 )perilla ( 3 )persilja ( 35 )persimon ( 8 )peruna ( 52 )pesto ( 9 )pinaatti ( 11 )piparjuuri ( 6 )pistaasi ( 6 )porkkala ( 3 )porkkana ( 73 )pulla ( 4 )punaherukka ( 7 )punajuuri ( 17 )punakaali ( 15 )punasipuli ( 56 )purjo ( 8 )puuro ( 4 )ranskalaiset ( 4 )raparperi ( 7 )ravintohiivahiutaleet ( 38 )retiisi ( 11 )riisi ( 16 )risotto ( 10 )rosmariini ( 8 )rucola ( 3 )ruohosipuli ( 8 )ruokalahjat ( 5 )rusinat ( 5 )salaatti ( 15 )salottisipuli ( 9 )sämpylät ( 4 )seesaminsiemenet ( 8 )seitan ( 12 )siemenet ( 12 )sienet ( 27 )sipuli ( 148 )sitruuna ( 118 )smoothie ( 4 )soijarouhe ( 21 )soijasuikaleet ( 18 )speltti ( 4 )suklaa ( 4 )sumakki ( 4 )suolakurkku ( 9 )suolapähkinät ( 9 )suppilovahvero ( 14 )taateli ( 4 )tahini ( 11 )tahnat ( 4 )tatti ( 7 )tee ( 3 )tempe ( 6 )texmex ( 8 )thaibasilika ( 4 )tilli ( 20 )timjami ( 15 )toast ( 4 )tofu ( 57 )tomaatti ( 23 )tortilla ( 8 )tuorepuuro ( 4 )valkosipuli ( 254 )vappu ( 10 )varhaiskaali ( 3 )vegaaninen tonnikala ( 4 )vegefeta ( 21 )vegekana ( 5 )vegekinkku ( 3 )vegepekoni ( 3 )veriappelsiini ( 8 )villivihannekset ( 15 )voikukka ( 4 )vuusto ( 3 )yrtit ( 25 )

HASSEL­BACKAN ROSOLLI

Tänä vuonna rosollilla on uudet vaatteet! Hasselbackan rosolli on hauska rosolli-inspiroitunut juureslisuke, joka sopii hyvin joulunpyhien ruokapöytään.

Hasselbackan rosollista löytyy perinteisen rosollin raaka-aineet uudessa muodossa. Punajuuret, porkkanat ja sipuli päätyvät hasselbackan-tyyliin leikattuna uuniin ja lisäsinpä joukkoon myös suosikkejani keltajuuria. Omena ja suolakurkku taasen löytyvät jogurtista ja majoneesista sekoitetusta kastikkeesta. Raikas soosi on täydellinen kaveri uunissa paahdetuille juureksille.

Annoskuva reseptille hasselbackan rosolli

HASSEL­BACKAN ROSOLLI

Lautanen ja aterimet ikoni
4-6 annosta
Kello ikoni
40 min

Ainekset:

  • 2 punajuurta
  • 3 keltajuurta
  • 4-5 porkkanaa
  • 1 sipuli
  • 1-2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa & mustapippuria

Kastike:

  • 1 ½ dl vegaanista turkkilaista jogurttia
  • ½ dl vegaanista majoneesia
  • 1 pieni omena
  • 1 suolakurkku
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ sitruunan mehu
  • 1 tl agavesiirappia (tai hunajaa)
  • suolaa

Valmistus:

  1. Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen.
  2. Kuori juurekset ja sipuli. Halkaise sipuli sekä isot juurikkaat, pienet juurikkaat voi käyttää kokonaisina. Leikkaa juureksiin ja sipuliin siivuja vieri viereen lähes pohjaan asti. Käytä apuna esimerkiksi juureksen molemmin puolin aseteltuja syömäpuikkoja.
  3. Asettele juurekset ja sipulit pellille leivinpaperin päälle ja sudi pintaan oliiviöljyä. Ripsi pintaan suolaa ja mustapippuria. Paahda vihanneksia uunissa noin puoli tuntia, kunnes ne ovat kypsiä.
  4. Valmista kastike juuresten paahtuessa. Sekoita keskenään jogurtti ja majoneesi. Poista omenasta siemenkota ja leikkaa omppu pieniksi kuutioiksi. Leikkaa myös suolakurkku pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita jogurtti-majoneesiseokseen omenat, suolakurkut, valkosipuli ja sitruunanmehu. Mausta kastike agavesiirapilla ja suolalla. Anna maustua hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.
  5. Tarjoile hasselbackan rosolli lämpimänä kylmän kastikkeen kanssa.


reseptitlisukkeet
joulukeltajuuriomenaporkkanapunajuurisipulisitruunasuolakurkkuvalkosipuli