Kasviskapina text logo
Kategoriat
artikkelit ( 29 )reseptit ( 500 )aamupalat ( 21 )alkuruoat ( 18 )jälkiruoat ( 14 )juomat ( 26 )kastikkeet ( 29 )keitot ( 41 )kokoelma ( 19 )kuukauden kasvikset ( 4 )leivät ( 15 )lisukkeet ( 41 )makeat leivonnaiset ( 35 )pääruoka ( 157 )pasta ( 50 )pienet herkut ( 6 )raaka-aineet ( 6 )säilöntä ( 11 )salaatit ( 40 )suolaiset leivonnaiset ( 22 )
Tägit
aamiainen ( 3 )aasialainen ( 64 )alle 20 min ( 23 )alle 30 min ( 60 )ananas ( 13 )appelsiini ( 8 )aquafaba ( 6 )arkiruoka ( 67 )aurinkokuivatut tomaatit ( 16 )avokado ( 12 )banaani ( 5 )basilika ( 40 )bataatti ( 10 )cashew ( 4 )chia-siemenet ( 9 )chili ( 38 )curry ( 7 )dippi ( 3 )drinkki ( 6 )fenkoli ( 3 )gini ( 3 )glögi ( 3 )gluteeniton ( 5 )gnocchit ( 4 )gochujang ( 7 )granaattiomena ( 11 )granola ( 3 )hapanjuuri ( 7 )harissa ( 5 )herkkusieni ( 10 )herne ( 8 )hummus ( 5 )hunajameloni ( 3 )idut ( 6 )inkivääri ( 57 )jalapeno ( 8 )joulu ( 53 )kaali ( 15 )kahvi ( 3 )kahvikakku ( 3 )kakku ( 11 )kantarelli ( 6 )kapris ( 8 )karpalo ( 5 )kasvisjauhis ( 16 )kasvisnakki ( 3 )kasvisruokavalio ( 5 )kaura ( 6 )keltajuuri ( 3 )kesäkurpitsa ( 12 )kevätsipuli ( 25 )kiinankaali ( 3 )kikherne ( 19 )kimchi ( 3 )kirsikkatomaatti ( 20 )kookosmaito ( 4 )korianteri ( 67 )kukkakaali ( 15 )kurkku ( 26 )kurpitsa ( 16 )kuukauden kasvis ( 9 )kyssäkaali ( 3 )lakritsi ( 3 )lanttu ( 11 )lasagne ( 3 )lehtikaali ( 12 )lehtiselleri ( 25 )leipä ( 4 )leivonta ( 24 )lime ( 54 )linssit ( 14 )lipstikka ( 7 )maapähkinävoi ( 13 )maissi ( 6 )mämmi ( 3 )mango ( 8 )mangoldi ( 4 )mansikka ( 5 )manteli ( 10 )merilevämäti ( 5 )minttu ( 21 )miso ( 8 )mocktail ( 4 )mökkiruoka ( 4 )munakoiso ( 11 )myskikurpitsa ( 11 )nippusipuli ( 20 )nokkonen ( 6 )nuudelit ( 20 )nyhtökaura ( 5 )ohra ( 3 )oliivit ( 5 )omena ( 15 )päärynä ( 3 )pääsiäinen ( 15 )pähkinät ( 29 )paksoi ( 3 )palsternakka ( 4 )paprika ( 45 )parsa ( 4 )parsakaali ( 9 )pasta ( 6 )pataruoka ( 3 )pavut ( 24 )perilla ( 3 )persilja ( 35 )persimon ( 8 )peruna ( 52 )pesto ( 9 )pinaatti ( 11 )piparjuuri ( 6 )pistaasi ( 6 )porkkala ( 3 )porkkana ( 73 )pulla ( 4 )punaherukka ( 7 )punajuuri ( 17 )punakaali ( 15 )punasipuli ( 56 )purjo ( 8 )puuro ( 4 )ranskalaiset ( 4 )raparperi ( 7 )ravintohiivahiutaleet ( 38 )retiisi ( 11 )riisi ( 16 )risotto ( 10 )rosmariini ( 8 )rucola ( 3 )ruohosipuli ( 8 )ruokalahjat ( 5 )rusinat ( 5 )salaatti ( 15 )salottisipuli ( 9 )sämpylät ( 4 )seesaminsiemenet ( 8 )seitan ( 12 )siemenet ( 12 )sienet ( 27 )sipuli ( 148 )sitruuna ( 118 )smoothie ( 4 )soijarouhe ( 21 )soijasuikaleet ( 18 )speltti ( 4 )suklaa ( 4 )sumakki ( 4 )suolakurkku ( 9 )suolapähkinät ( 9 )suppilovahvero ( 14 )taateli ( 4 )tahini ( 11 )tahnat ( 4 )tatti ( 7 )tee ( 3 )tempe ( 6 )texmex ( 8 )thaibasilika ( 4 )tilli ( 20 )timjami ( 15 )toast ( 4 )tofu ( 57 )tomaatti ( 23 )tortilla ( 8 )tuorepuuro ( 4 )valkosipuli ( 254 )vappu ( 10 )varhaiskaali ( 3 )vegaaninen tonnikala ( 4 )vegefeta ( 21 )vegekana ( 5 )vegekinkku ( 3 )vegepekoni ( 3 )veriappelsiini ( 8 )villivihannekset ( 15 )voikukka ( 4 )vuusto ( 3 )yrtit ( 25 )

MUSTA­PAPU­PYÖRYKÄT

Mustapapupyörykät ovat herkullinen lihaton vaihtoehto pyöryköiden himoon. Maukkaat ja mehevät papupullat maistuvat vaikka helpon tomaattikastikkeen kanssa.

Annoskuva reseptille Mustapapupyörykät

MUSTA­PAPU­PYÖRYKÄT

Lautanen ja aterimet ikoni
Neljälle
kello
45 min

Ainekset:

  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl chiansiemeniä 
  • 3 rkl vettä
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 460 g kypsiä mustapapuja (n. 6 1/2 dl)
  • 2 rkl öljyä 
  • 1 rkl kuivattua oreganoa
  • 1 rkl jauhelihamaustetta
  • (suolaa)
  • öljyä tai kasvipohjaista voita paistamiseen

Tomaattikastike:

  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl öljyä
  • 2 tl kuivattua oreganoa 
  • 3 rkl punaviiniä (tai 2 tl punaviinietikkaa)
  • 500 g tomaattimurskaa
  • 1 1/2 – 2 dl vettä
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistus:

  1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita chiansiemenet ja vesi keskenään ja anna turvota 10 minuuttia.
  2. Laita kaurahiutaleet tehosekoittimeen ja aja jauhoksi. Lisää n. 3/4 mustapapavuista, öljy, oregano ja jauhelihamauste. Surauttele suht tasaiseksi massaksi. Lisää loput mustapavut ja chiansiemengeeli, surauttele vielä vähän, mutta jätä osa pavuista reilun kokoisiksi. Maista ja sekoita joukkoon tarvittaessa hieman suolaa.
  3. Jätä pyörykkätaikina maustumaan ja laita tomaattikastike tulille. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  4. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia muutaman minuutin ajan. Lisää valkosipuli ja oregano, paista vielä hetki. Lisää punaviini ja anna kiehahtaa.
  5. Lisää tomaattimurska ja vesi. Anna kiehua hiljaa poreillen, kunnes pyörykät ovat valmiit. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  6. Pyörittele mustapaputaikinasta pyöryköitä ja paista ne rasvassa pannulla joka puolelta kauniin ruskistuneeksi. Tarjoile tomaattikastikkeen ja esimerkiksi pastan kanssa.
reseptitpääruoka
chia-siemenetpavutsipulivalkosipuli