OKONO­MIYAKI – JAPANI­LAINEN KAALI­PANNUKAKKU

Okonomiyaki on japanilainen pannukakun ja munakkaan risteytystä muistuttava ruokalaji. Se onnistuu erinomaisesti myös ilman kananmunia. Vegaaninen okonomiyaki maistuu lounaalla tai brunssiruokana.

Kaalia ja porkkanaa sisältävä okonomiyaki tarjoillaan veikeän makuisen kastikkeen, chilimajoneesin ja sushi-inkiväärin kera, lisäfiilistä makumaailmaan tuovat nori-levästä saksitut suikaleet ja tuore korianteri. Ruoka on nopsasti valmista, helppo tehdä vain yhdelle ja mikä parasta: ihan himputin herkullista!

Jos haluat okonomiyakiin enemmän omeletin henkeä, voit maustaa sen kala namak -suolalla. Tuossa mustassa mineraalisuolassa on rikkimäinen maku, joka muistuttaa erehdyttävästi kananmunaa. Löydät kala namak -suolaa hyvin varustelluista marketeista ja erikoisliikkeistä.

okonomiyaki

OKONO­MIYAKI – JAPANI­LAINEN KAALI­PANNUKAKKU

Lautanen ja aterimet ikoni
1-2 annosta
Kello ikoni
35 min

Ainekset:

  • pala kaalia (150 g)
  • 1 iso porkkana
  • 2 kevätsipulia
  • 3 dl vettä
  • 1 ½ dl kikhernejauhoja
  • 1 1/4 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl ravintohiivahiutaleita
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl (kala namak) suolaa
  • öljyä paistamiseen
  • viimeistelyyn esim. vegaanista chilimajoneesia, seesaminsiemeniä, sushi-inkivääriä, nori-levää ja tuoretta korianteria

Okonomiyaki-kastike:

  • 1/4 dl ketsuppia
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl miriniä
  • 1 rkl riisiviinietikkaa
  • ½ rkl sokeria
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl tuoretta inkivääriä hienona raasteena

Valmistus:

  1. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori porkkana halutessasi tai pese se vain huolellisesti ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Hienonna kevätsipulit.
  2. Sekoita taikina: mittaa vesi kulhoon ja sekoita sen joukkoon kikhernejauhot, vehnäjauhot, ravintohiivahiutaleet, leivinjauhe ja suola.
  3. Sekoita kasvikset taikinan joukkoon. Anna taikinan turvota noin vartin verran.
  4. Kuumenna öljy pannulla ja levitä taikina pannulle paistumaan. Pannun koosta riippuen okonomiyakista tulee ohuempi tai paksumpi. Paista sitä miedolla lämmöllä, kunnes se on hyytynyt ja paistopinta kauniin ruskistunut. Käännä okonomiyaki ja paista myös toinen puoli kauniin ruskistuneeksi.
  5. Okonomiyakin paistuessa valmista kastike. Sekoita ketsuppi, soijakastike, mirin, riisiviinetikka ja sokeri keskenään. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi, raasta inkivääri. Sekoita valkosipuli ja inkivääri kastikkeen joukkoon.
  6. Siirrä okonomiyaki tarjoilulautaselle ja viimeistele se esimerkiksi chilimajoneesilla, seesaminsiemenillä, sushi-inkiväärillä, suikaloidulla nori-levällä ja tuoreella korianterilla. Tarjoile kastikkeen kanssa.
reseptitpääruoka
aasialainenarkiruokakaalikevätsipulikikhernajauhotkorianterimerileväporkkanaravintohiivahiutaleet

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit