Kasviskapina text logo
Kategoriat
artikkelit ( 29 )reseptit ( 503 )aamupalat ( 21 )alkuruoat ( 18 )jälkiruoat ( 14 )juomat ( 26 )kastikkeet ( 29 )keitot ( 42 )kokoelma ( 19 )kuukauden kasvikset ( 4 )leivät ( 15 )lisukkeet ( 41 )makeat leivonnaiset ( 35 )pääruoka ( 159 )pasta ( 50 )pienet herkut ( 6 )raaka-aineet ( 6 )säilöntä ( 11 )salaatit ( 40 )suolaiset leivonnaiset ( 22 )
Tägit
aamiainen ( 3 )aasialainen ( 65 )alle 20 min ( 23 )alle 30 min ( 60 )ananas ( 14 )appelsiini ( 8 )aquafaba ( 6 )arkiruoka ( 68 )aurinkokuivatut tomaatit ( 16 )avokado ( 12 )banaani ( 5 )basilika ( 40 )bataatti ( 10 )cashew ( 4 )chia-siemenet ( 9 )chili ( 38 )curry ( 7 )dippi ( 3 )drinkki ( 6 )fenkoli ( 3 )gini ( 3 )glögi ( 3 )gluteeniton ( 5 )gnocchit ( 4 )gochujang ( 7 )granaattiomena ( 11 )granola ( 3 )hapanjuuri ( 7 )harissa ( 5 )herkkusieni ( 10 )herne ( 8 )hummus ( 5 )hunajameloni ( 3 )idut ( 7 )inkivääri ( 58 )jalapeno ( 8 )joulu ( 53 )kaali ( 15 )kahvi ( 3 )kahvikakku ( 3 )kakku ( 11 )kantarelli ( 6 )kapris ( 8 )karpalo ( 5 )kasvisjauhis ( 16 )kasvisnakki ( 3 )kasvisruokavalio ( 5 )kaura ( 6 )keltajuuri ( 3 )kesäkurpitsa ( 12 )kevätsipuli ( 25 )kiinankaali ( 3 )kikherne ( 19 )kimchi ( 3 )kirsikkatomaatti ( 20 )kookosmaito ( 4 )korianteri ( 68 )kukkakaali ( 16 )kurkku ( 27 )kurpitsa ( 16 )kuukauden kasvis ( 9 )kyssäkaali ( 3 )lakritsi ( 3 )lanttu ( 12 )lasagne ( 3 )lehtikaali ( 12 )lehtiselleri ( 26 )leipä ( 4 )leivonta ( 24 )lime ( 55 )linssit ( 14 )lipstikka ( 7 )maapähkinävoi ( 13 )maissi ( 6 )mämmi ( 3 )mango ( 9 )mangoldi ( 4 )mansikka ( 5 )manteli ( 10 )merilevämäti ( 5 )minttu ( 21 )miso ( 8 )mocktail ( 4 )mökkiruoka ( 4 )munakoiso ( 11 )myskikurpitsa ( 11 )nippusipuli ( 20 )nokkonen ( 6 )nuudelit ( 20 )nyhtökaura ( 5 )ohra ( 3 )oliivit ( 5 )omena ( 15 )päärynä ( 3 )pääsiäinen ( 15 )pähkinät ( 29 )paksoi ( 3 )palsternakka ( 4 )paprika ( 45 )parsa ( 4 )parsakaali ( 9 )pasta ( 6 )pataruoka ( 3 )pavut ( 24 )perilla ( 3 )persilja ( 35 )persimon ( 8 )peruna ( 53 )pesto ( 9 )pinaatti ( 11 )piparjuuri ( 6 )pistaasi ( 6 )porkkala ( 3 )porkkana ( 75 )pulla ( 4 )punaherukka ( 7 )punajuuri ( 17 )punakaali ( 15 )punasipuli ( 57 )purjo ( 8 )puuro ( 4 )ranskalaiset ( 4 )raparperi ( 7 )ravintohiivahiutaleet ( 38 )retiisi ( 12 )riisi ( 18 )risotto ( 10 )rosmariini ( 8 )rucola ( 3 )ruohosipuli ( 9 )ruokalahjat ( 5 )rusinat ( 5 )salaatti ( 15 )salottisipuli ( 9 )sämpylät ( 4 )seesaminsiemenet ( 9 )seitan ( 12 )siemenet ( 12 )sienet ( 27 )sipuli ( 150 )sitruuna ( 118 )smoothie ( 4 )soijarouhe ( 22 )soijasuikaleet ( 18 )speltti ( 4 )suklaa ( 4 )sumakki ( 4 )suolakurkku ( 9 )suolapähkinät ( 10 )suppilovahvero ( 14 )taateli ( 4 )tahini ( 12 )tahnat ( 4 )tatti ( 7 )tee ( 3 )tempe ( 6 )texmex ( 8 )thaibasilika ( 4 )tilli ( 20 )timjami ( 15 )toast ( 4 )tofu ( 58 )tomaatti ( 23 )tortilla ( 8 )tuorepuuro ( 4 )valkosipuli ( 256 )vappu ( 10 )varhaiskaali ( 3 )vegaaninen tonnikala ( 4 )vegefeta ( 21 )vegekana ( 5 )vegekinkku ( 3 )vegepekoni ( 3 )veriappelsiini ( 8 )villivihannekset ( 15 )voikukka ( 4 )vuusto ( 3 )yrtit ( 25 )

RATA­TOUILLE­RISOTTO

Ratatouillerisotto lainaa makunsa legendaariselta ranskalaisruualta. Ihanan umamisessa risotossa maistuvat munakoiso, kesäkurpitsa, paprika, valkosipuli ja sipuli.

Risotto on helppo tehdä vegaanisena. Perinteisen risoton parmesaanin ja voin voi vaihtaa vegaanisiin versioihin, mutta tässä reseptissä käytetään niiden sijaan kaurafraichea ja ravintohiivahiutaleita. Ihanan kermainen ja juustomainen lopputulos ilman eläinperäisiä aineksia.

Jos kaipaat risottoannokseesi lisää proteiinia, niin paahda kaveriksi vaikkapa kikherneitä tai tofukuutioita tai tarjoile risotto vegaanisten valmispihvien kanssa. Pesto sopii myös ihanasti ratatouillerisoton kera tarjottavaksi.

Annoskuva reseptille ratatouillerisotto

RATA­TOUILLE­RISOTTO

Lautanen ja aterimet ikoni
Neljälle
Kello ikoni
1 h

Ainekset:

  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 8 aurinkokuivatun tomaatin puolikasta
  • 1 pieni munakoiso
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 1 punainen paprika
  • 4 rkl öljyä (rypsi- tai oliiviöljyä tai öljyä aurinkokuivattujen tomaattien purkista)
  • 3 rkl tomaattipyrettä
  • 2 tl kuivattua oreganoa
  • 3 dl risottoriisiä
  • 1 ½ dl valkoviiniä
  • n. 1 l kasvislientä lämmitettynä
  • n. 1 dl kaurafraichea
  • ½ dl ravintohiivahiutaleita
  • suolaa ja mustapippuria
  • (basilikaa ja/tai kevätsipulia tai nippusipulin varsia)

Valmistus:

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Suikaloi aurinkokuivatut tomaatit.
  2. Leikkaa munakoiso pieniksi kuutioiksi. Leikkaa kesäkurpitsa siivuiksi. Halkaise paprika, poista siemenet ja leikkaa paprika paloiksi.
  3. Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla ja paista munakoisoa keskilämmöllä, kunnes se pehmenee ja saa väriä. Lisää kesäkurpitsa ja paprika ja paista hetki, mutta älä päästä niitä liian kypsiksi. Mausta kasvikset suolalla ja mustapippurilla. Siirrä sivuun odottamaan.
  4. Kuumenna loput 2 rkl öljyä isolla pannulla tai kasarissa. Kuullota sipulia, kunnes se pehmenee. Lisää valkosipuli ja aurinkokuivatut tomaatit, paista hetki. Lisää tomaattipyre ja oregano, paista taas hetki.
  5. Lisää risottoriisi pannulle ja sekoita hyvin. Paista pari minuuttia.
  6. Lisää valkoviini ja anna sen imeytyä.
  7. Ala lisäämään kasvislientä kauhallinen kerrallaan. Anna edellisen liemimäärän aina imeytyä riiseihin ennen seuraavan lisäämistä. Sekoittele usein. Jatka näin, kunnes riisi on napakan kypsää ja risotossa hyvä puuromainen, ei liian jäykkä rakenne.
  8. Sekoita risoton joukkoon aiemmin paistamasi kasvikset sekä kaurafraiche, anna kuumentua.
  9. Sekoita lopuksi risoton joukkoon ravintohiivahiutaleet. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  10. Viimeistele tuoreella basilikalla ja/tai hienonnetulla kevätsipulilla.
  11. Tarjoile heti.

Vinkit!

Voit vaihtaa kaurafraichen ja ravintohiivahiutaleet vegaaniseen hienoksi raastettuun “parmesaaniin”. Käytä sitä puolentoista desin verran.

reseptitpääruoka
kesäkurpitsamunakoisopaprikaravintohiivahiutaleetrisottosipulivalkosipuli