RAAS­TETTU TOFU ELI NYHTÖTOFU

Raastettu tofu kääntää viimeisetkin tofun vihaajat sen rakastajiksi. Nyhtötofu (pulled tofu) on helppo tapa valmistaa rapeaa ja maukasta tofua ja se sopii monenlaisiin ruokiin.

Tofussa on omanlaisensa koostumus ja suutuntuma, joka ei ainakaan ensimaistelulla vakuuta kaikkia. Kumimaisen koostumuksen voi kuitenkin selättää tällä näppärällä kikalla: tofun raastamisella. Nyhtötofu maistuu kyllä myös vannoutuneille tofun ystäville.

raastettu tofu

Valmista raastettu tofu näin:

  1. Ota tofu pakkauksestaan ja painele kuivaksi pyyhkeellä tai talouspaperilla. Nyhtötofua tehdessä tofua ei tarvitse erikseen prässätä kuivaksi, sillä nesteet haihtuvat raasteesta näppärästi kypsennyksen aikana.
  2. Raasta tofu kaartioraastimen karkealla terällä.
  3. Levitä tofu leivinpaperin päälle uunipellille. Sekoita joukkoon pieni tilkka öljyä. Paahda tofua 200 asteessa uunissa noin 20-30 minuuttia riippuen siitä, haluatko lopputuloksesta mehevää vai kenties tosi rapeaa. Kääntele tofua vähintään kerran paistamisen aikana.
  4. Voit paistaa raastetun tofun myös pannulla tilkassa öljyä. Paista keskilämmöllä välillä sekoittaen, kunnes lopputulos on mieluinen.
  5. Mausta kypsennetty tofu haluamallasi tai reseptin neuvomalla tavalla. Nyhtötofu sopii hyvin mm. erilaisiin kulhoruokiin, tortilloihin ja tacoihin, salaatteihin sekä aasialaisiin ruokiin.

Kokeile näitä nyhtötofureseptejä:

nyhtötofu-bibimbap

NYHTÖ­TOFU-BIBIMBAP

Nyhtötofu-bibimbap on vegaaninen versio korealaisesta kulhoruoasta. Tässä reseptissä tofu raastetaan ja paistetaan rapeaksi. Lisäksi kulhoihin kasataan reilusti kasviksia ja herkullista goochunjangista tehtyä kastiketta.

reseptitpääruoka
tofu tinga tostadat

TOFU TINGA TOSTA­DAT

Tofu tinga tostadat tuovat hauskaa vaihtelua tortilloille. Rapeaksi paistetut maissitortillat lastataan mausteisella tofutäytteellä, avokadolla ja marinoidulla punasipulilla.

reseptitpääruoka
bbq-nyhtötofupizza

BBQ-NYHTÖ­TOFU­PIZZA

BBQ-nyhtötofupizzassa on makumaailma kohdillaan: BBQ-kastikkeella maustettu nyhtötofu saa kaverikseen tuoretta ananasta (kyllä, ananas kuuluu pizzaan) ja jalapenoa.

reseptitsuolaiset leivonnaiset
reseptitraaka-aineet
tofu

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit