OMENA-SIPULI­TOAST

Omena-sipulitoast on omppusesongin maukkain täytetty lämmin leipä. Hapokkaan kotimaisen omenan, karamellisoidun sipulin, vegejuuston ja dijonsinapin yhdistelmä vie jalat alta!

Uudenlainen herkullinen täyteidea toasteihin on omena + karamellisoitu sipuli. Lisämakua tämä yhdistelmä saa voimakkaasta vegejuustosta (esimerkiksi Violife Epic Mature Cheddar) ja sipaisusta kokojyvä-dijonia. Kotimaiset omenat ovat koko syksyn sesongissa ja niillä saa herkutella pitkälle talveen.

Toastit ovat oivallista hävikkiruokaa. Niitä voi tehdä siinä vaiheessa, kun leipä uhkaa muuttua jättimäiseksi korpuksi ja väliin sopii laittaa mitä nyt jääkaapissa sattuu olemaan. Maukkauden salaisuus on leipien voitelu sinapilla (tai lasten tapauksessa ketsupilla) tai majoneesilla ja väliin kannattaa laittaa ainakin vuustoa ja vihanneksia, kuten tomaattia, paprikaa, pinaattia tai kesäkurpitsaa.

omena-sipulitoast

OMENA-SIPULI­TOAST

Lautanen ja aterimet ikoni
Kahdelle
Kello ikoni
10 min

Ainekset:

  • 1 kotimainen omena
  • 4 siivua hapanjuurileipää
  • dijon kokojyväsinappia
  • karamellisoitua sipulia (ohje alla)
  • vegaanista juustoa raastettuna
  • voita tai öljyä

Valmistus:

  1. Leikkaa omena siivuiksi, samoin hapanjuurileipä.
  2. Voitele leivät toiselta puolelta dijon kokojyväsinapilla ja levitä kahdelle leivälle omenasiivuja, karamellisoitua sipulia ja runsaasti juustoraastetta. Paina kannet kiinni.
  3. Kuumenna voi tai öljy pannulla ja paista leivät oikein rapeiksi ja ruskistuneiksi molemmin puolin. Voit hieman myös painaa leipiä kasaan lastan avulla. Toastit voi valmistaa myös voileipägrillissä tai vohveliraudassa. Tarjoile heti.

KARAMELLISOITU SIPULI

Ainekset:

  • 2 sipulia
  • 1 rkl vegaanista voita
  • 1 rkl öljyä
  • 1 tl kookossokeria
  • ½ tl suolaa

Valmistus:

  1. Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi renkaiksi. Kuumenna voi ja öljy kattilassa ja kuullota sipulia miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia. Lisää sokeri ja suola ja jatka muhittelua vielä 20-30 minuuttia. Sekoittele välillä ja pidä lämpötila sen verran alhaisena, ettei sipuli pala pohjaan. Lisää lusikallinen vettä, jos sipulit vaikuttavat sitä kaipaavan.
reseptitleivät
alle 20 minomenasipulitoast

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit