Omenapiirakka on syksyn ihanin leivonnainen! Tällä reseptillä valmistuu pellillinen mehevää vegaanista omenapiirakkaa, jonka kanssa voi tarjoilla esimerkiksi vaniljakastiketta tai -jäätelöä.
![Annoskuva reseptille omenapiirakka](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fkasviskapinastor.blob.core.windows.net%2Fimages%2Fwp-content%2Fuploads%2F2023%2F09%2Fomenapiirakka-1.jpg&w=3840&q=75)
OMENAPIIRAKKA
![pala kakkua](https://kasviskapinastor.blob.core.windows.net/images/wp-content/uploads/2023/01/piece-of-cake-32.png)
![kello](https://kasviskapinastor.blob.core.windows.net/images/wp-content/uploads/2022/11/clock-32.png)
Ainekset:
- 750 g omenoita
- 7 ½ dl vehnäjauhoja
- 2 dl kaurahiutaleita
- 1 ½ rkl leivinjauhetta
- 1 ½ rkl vaniljasokeria
- 1 ½ rkl kanelia
- 2 tl kardemummaa
- 375 g leivontamargariinia
- 2 dl sokeria
- 2 dl fariinisokeria
- 3 dl soijajogurttia
- 1 ½ dl kaurajuomaa tai muuta kasvijuomaa
Valmistus:
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Poista omenoista siemenkodat ja leikkaa omenat lohkoiksi.
- Sekoita vehnäjauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe, vaniljasokeri, kaneli ja kardemumma keskenään.
- Kuutioi toiseen kulhoon margariini. Lisää sokeri ja fariinisokeri, vatkaa vaahdoksi.
- Sekoita vaahdon joukkoon kuivat aineet. Ota kolmisen desiä seosta erikseen piirakan päälle ripoteltavaksi ja sekoita lopun joukkoon jogurtti ja kaurajuoma.
- Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Levitä omenalohkot taikinan päälle ja murustele lopuksi säästämäsi taikina omenoiden päälle.
- Paista uunissa 45 minuuttia. Tarkista kypsyys hammastikulla: tökkää se piirakkaan ja jos siihen jää taikinaa, jatka paistamista. Jos piirakan pinta meinaa tummua, voit peittää sen leivinpaperilla.
- Anna jäähtyä ennen tarjoilua.
- Tarjoile esimerkiksi vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.
reseptitmakeat leivonnaiset
leivontaomena