Omenavispipuuro maistuu niin aamu- ja välipalana kuin jälkiruokanakin. Kuohkeassa puurossa maistuvat kotimaiset omenat ja lempeä sävähdys kanelia.
![Annoskuva reseptille omenavispipuuro](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fkasviskapinastor.blob.core.windows.net%2Fimages%2Fwp-content%2Fuploads%2F2023%2F09%2Fomenavispipuuro.jpg&w=3840&q=75)
OMENAVISPIPUURO
![Lautanen ja aterimet ikoni](https://kasviskapinastor.blob.core.windows.net/images/wp-content/uploads/2022/11/fork-plate-knife-32.png)
![kello](https://kasviskapinastor.blob.core.windows.net/images/wp-content/uploads/2022/11/clock-32.png)
jäähtyminen
Ainekset:
- 600 g omenoita
- 1 l vettä
- 1 dl sokeria
- ½ tl suolaa
- 1 kanelitanko
- 2 dl mannasuurimoita
Valmistus:
- Poista omenoista siemenkodat. Raasta omenat ja laita kattilaan.
- Lisää vesi, sokeri, suola ja kanelitanko. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hetken aikaa, jotta omenat pehmenevät.
- Vispaa kiehuvan nesteen sekaan mannasuurimot. Kypsennä puuroa noin 10 minuuttia, sekoittele välillä ja vahdi, ettei pala pohjaan.
- Anna puuron jäähtyä kunnolla. Poista kanelitanko jäähtyneestä puurosta.
- Vatkaa puuro vispipuuroksi käsivatkaimella.
- Tarjoile esimerkiksi barista-kaurajuoman ja vaniljasokerin kanssa.
reseptitaamupalatjälkiruoat
omenavispipuuro