Kasviskapina text logo
Kategoriat
artikkelit ( 29 )reseptit ( 503 )aamupalat ( 21 )alkuruoat ( 18 )jälkiruoat ( 14 )juomat ( 26 )kastikkeet ( 29 )keitot ( 42 )kokoelma ( 19 )kuukauden kasvikset ( 4 )leivät ( 15 )lisukkeet ( 41 )makeat leivonnaiset ( 35 )pääruoka ( 159 )pasta ( 50 )pienet herkut ( 6 )raaka-aineet ( 6 )säilöntä ( 11 )salaatit ( 40 )suolaiset leivonnaiset ( 22 )
Tägit
aamiainen ( 3 )aasialainen ( 65 )alle 20 min ( 23 )alle 30 min ( 60 )ananas ( 14 )appelsiini ( 8 )aquafaba ( 6 )arkiruoka ( 68 )aurinkokuivatut tomaatit ( 16 )avokado ( 12 )banaani ( 5 )basilika ( 40 )bataatti ( 10 )cashew ( 4 )chia-siemenet ( 9 )chili ( 38 )curry ( 7 )dippi ( 3 )drinkki ( 6 )fenkoli ( 3 )gini ( 3 )glögi ( 3 )gluteeniton ( 5 )gnocchit ( 4 )gochujang ( 7 )granaattiomena ( 11 )granola ( 3 )hapanjuuri ( 7 )harissa ( 5 )herkkusieni ( 10 )herne ( 8 )hummus ( 5 )hunajameloni ( 3 )idut ( 7 )inkivääri ( 58 )jalapeno ( 8 )joulu ( 53 )kaali ( 15 )kahvi ( 3 )kahvikakku ( 3 )kakku ( 11 )kantarelli ( 6 )kapris ( 8 )karpalo ( 5 )kasvisjauhis ( 16 )kasvisnakki ( 3 )kasvisruokavalio ( 5 )kaura ( 6 )keltajuuri ( 3 )kesäkurpitsa ( 12 )kevätsipuli ( 25 )kiinankaali ( 3 )kikherne ( 19 )kimchi ( 3 )kirsikkatomaatti ( 20 )kookosmaito ( 4 )korianteri ( 68 )kukkakaali ( 16 )kurkku ( 27 )kurpitsa ( 16 )kuukauden kasvis ( 9 )kyssäkaali ( 3 )lakritsi ( 3 )lanttu ( 12 )lasagne ( 3 )lehtikaali ( 12 )lehtiselleri ( 26 )leipä ( 4 )leivonta ( 24 )lime ( 55 )linssit ( 14 )lipstikka ( 7 )maapähkinävoi ( 13 )maissi ( 6 )mämmi ( 3 )mango ( 9 )mangoldi ( 4 )mansikka ( 5 )manteli ( 10 )merilevämäti ( 5 )minttu ( 21 )miso ( 8 )mocktail ( 4 )mökkiruoka ( 4 )munakoiso ( 11 )myskikurpitsa ( 11 )nippusipuli ( 20 )nokkonen ( 6 )nuudelit ( 20 )nyhtökaura ( 5 )ohra ( 3 )oliivit ( 5 )omena ( 15 )päärynä ( 3 )pääsiäinen ( 15 )pähkinät ( 29 )paksoi ( 3 )palsternakka ( 4 )paprika ( 45 )parsa ( 4 )parsakaali ( 9 )pasta ( 6 )pataruoka ( 3 )pavut ( 24 )perilla ( 3 )persilja ( 35 )persimon ( 8 )peruna ( 53 )pesto ( 9 )pinaatti ( 11 )piparjuuri ( 6 )pistaasi ( 6 )porkkala ( 3 )porkkana ( 75 )pulla ( 4 )punaherukka ( 7 )punajuuri ( 17 )punakaali ( 15 )punasipuli ( 57 )purjo ( 8 )puuro ( 4 )ranskalaiset ( 4 )raparperi ( 7 )ravintohiivahiutaleet ( 38 )retiisi ( 12 )riisi ( 18 )risotto ( 10 )rosmariini ( 8 )rucola ( 3 )ruohosipuli ( 9 )ruokalahjat ( 5 )rusinat ( 5 )salaatti ( 15 )salottisipuli ( 9 )sämpylät ( 4 )seesaminsiemenet ( 9 )seitan ( 12 )siemenet ( 12 )sienet ( 27 )sipuli ( 150 )sitruuna ( 118 )smoothie ( 4 )soijarouhe ( 22 )soijasuikaleet ( 18 )speltti ( 4 )suklaa ( 4 )sumakki ( 4 )suolakurkku ( 9 )suolapähkinät ( 10 )suppilovahvero ( 14 )taateli ( 4 )tahini ( 12 )tahnat ( 4 )tatti ( 7 )tee ( 3 )tempe ( 6 )texmex ( 8 )thaibasilika ( 4 )tilli ( 20 )timjami ( 15 )toast ( 4 )tofu ( 58 )tomaatti ( 23 )tortilla ( 8 )tuorepuuro ( 4 )valkosipuli ( 256 )vappu ( 10 )varhaiskaali ( 3 )vegaaninen tonnikala ( 4 )vegefeta ( 21 )vegekana ( 5 )vegekinkku ( 3 )vegepekoni ( 3 )veriappelsiini ( 8 )villivihannekset ( 15 )voikukka ( 4 )vuusto ( 3 )yrtit ( 25 )

PAAHDETUT KURPITSA­LOHKOT & MISO-CASHEW­KASTIKE

Paahdetut kurpitsalohkot miso-cashewkastikkeen, granaattiomenan siementen ja mantelirouheen kanssa on hauskan näköinen ja superherkullinen tarjottava vaikkapa joulupöytään.

Huomioithan, ettö cashew-pähkinät pitää muistaa laittaa ajoissa likoamaan, sillä se on silkkisen sileän kastikkeen salaisuus.

Annoskuva reseptille paahdetut kurpitsalohkot ja miso-cashewkastike

PAAHDETUT KURPITSA­LOHKOT & MISO-CASHEW­KASTIKE

Lautanen ja aterimet ikoni
6-8 annosta
Kello ikoni
45 min

Ainekset:

  • 1 keskikokoinen tai pienehkö kurpitsa (myskikurpitsa käy myös)
  • 2 rkl öljyä
  • ½ tl suolaa

Miso-cashewkastike:

  • 2 ½ dl cashew-pähkinöitä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 dl vettä
  • ½ dl kaurafraichea
  • ½ sitruunan mehu
  • 2 rkl ravintohiivahiutaleita
  • 2 rkl vaaleaa misotahnaa
  • tilkka srirachaa
  • suolaa

Lisäksi:

  • 100 g manteleita + ripaus suolaa
  • granaattiomenan siemeniä
  • tuoretta korianteria

Valmistus:

  1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  2. Leikkaa kurpitsa suunnilleen tasakokoisiksi lohkoiksi. Levitä lohkot pellille (siemeniä ei tarvitse poistaa), lorauta päälle öljyä ja ripsi suolaa.
  3. Paahda uunissa, kunnes napakan kypsiä (lohkojen koosta riippuen suunnilleen 10-25 minuuttia). Anna jäähtyä.
  4. Paahda manteleita uunissa n. 5-10 minuuttia, kunnes saavat hieman väriä – varo polttamasta. Anna jäähtyä. Rouhi veitsellä karkeaksi rouheeksi ja sekoita joukkoon hieman suolaa.
  5. Levitä miso-cashewkastike tarjoiluvadin pohjalle ja asettele kurpitsalohkot päälle. Ripottele pinnalle mantelirouhetta, granaattiomenan siemeniä ja tuoretta korianteria.

Miso-cashewkastike:

  1. Liota cashewpähkinöitä runsaassa vedessä noin neljä tuntia. Valuta.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Mittaa blenderiin cashew-pähkinät, valkosipulit, vesi, kaurafraiche, sitruunan mehu, ravintohiivahiutaleet ja misotahna. Aja oikein sileäksi kastikkeeksi. Mausta maun mukaan srirachalla ja suolalla.
reseptitkastikkeetlisukkeet
cashewgranaattiomenakorianterikurpitsamantelimisoravintohiivahiutaleetsitruunavalkosipuli