Kasviskapina text logo
Kategoriat
artikkelit ( 29 )reseptit ( 500 )aamupalat ( 21 )alkuruoat ( 18 )jälkiruoat ( 14 )juomat ( 26 )kastikkeet ( 29 )keitot ( 41 )kokoelma ( 19 )kuukauden kasvikset ( 4 )leivät ( 15 )lisukkeet ( 41 )makeat leivonnaiset ( 35 )pääruoka ( 157 )pasta ( 50 )pienet herkut ( 6 )raaka-aineet ( 6 )säilöntä ( 11 )salaatit ( 40 )suolaiset leivonnaiset ( 22 )
Tägit
aamiainen ( 3 )aasialainen ( 64 )alle 20 min ( 23 )alle 30 min ( 60 )ananas ( 13 )appelsiini ( 8 )aquafaba ( 6 )arkiruoka ( 67 )aurinkokuivatut tomaatit ( 16 )avokado ( 12 )banaani ( 5 )basilika ( 40 )bataatti ( 10 )cashew ( 4 )chia-siemenet ( 9 )chili ( 38 )curry ( 7 )dippi ( 3 )drinkki ( 6 )fenkoli ( 3 )gini ( 3 )glögi ( 3 )gluteeniton ( 5 )gnocchit ( 4 )gochujang ( 7 )granaattiomena ( 11 )granola ( 3 )hapanjuuri ( 7 )harissa ( 5 )herkkusieni ( 10 )herne ( 8 )hummus ( 5 )hunajameloni ( 3 )idut ( 6 )inkivääri ( 57 )jalapeno ( 8 )joulu ( 53 )kaali ( 15 )kahvi ( 3 )kahvikakku ( 3 )kakku ( 11 )kantarelli ( 6 )kapris ( 8 )karpalo ( 5 )kasvisjauhis ( 16 )kasvisnakki ( 3 )kasvisruokavalio ( 5 )kaura ( 6 )keltajuuri ( 3 )kesäkurpitsa ( 12 )kevätsipuli ( 25 )kiinankaali ( 3 )kikherne ( 19 )kimchi ( 3 )kirsikkatomaatti ( 20 )kookosmaito ( 4 )korianteri ( 67 )kukkakaali ( 15 )kurkku ( 26 )kurpitsa ( 16 )kuukauden kasvis ( 9 )kyssäkaali ( 3 )lakritsi ( 3 )lanttu ( 11 )lasagne ( 3 )lehtikaali ( 12 )lehtiselleri ( 25 )leipä ( 4 )leivonta ( 24 )lime ( 54 )linssit ( 14 )lipstikka ( 7 )maapähkinävoi ( 13 )maissi ( 6 )mämmi ( 3 )mango ( 8 )mangoldi ( 4 )mansikka ( 5 )manteli ( 10 )merilevämäti ( 5 )minttu ( 21 )miso ( 8 )mocktail ( 4 )mökkiruoka ( 4 )munakoiso ( 11 )myskikurpitsa ( 11 )nippusipuli ( 20 )nokkonen ( 6 )nuudelit ( 20 )nyhtökaura ( 5 )ohra ( 3 )oliivit ( 5 )omena ( 15 )päärynä ( 3 )pääsiäinen ( 15 )pähkinät ( 29 )paksoi ( 3 )palsternakka ( 4 )paprika ( 45 )parsa ( 4 )parsakaali ( 9 )pasta ( 6 )pataruoka ( 3 )pavut ( 24 )perilla ( 3 )persilja ( 35 )persimon ( 8 )peruna ( 52 )pesto ( 9 )pinaatti ( 11 )piparjuuri ( 6 )pistaasi ( 6 )porkkala ( 3 )porkkana ( 73 )pulla ( 4 )punaherukka ( 7 )punajuuri ( 17 )punakaali ( 15 )punasipuli ( 56 )purjo ( 8 )puuro ( 4 )ranskalaiset ( 4 )raparperi ( 7 )ravintohiivahiutaleet ( 38 )retiisi ( 11 )riisi ( 16 )risotto ( 10 )rosmariini ( 8 )rucola ( 3 )ruohosipuli ( 8 )ruokalahjat ( 5 )rusinat ( 5 )salaatti ( 15 )salottisipuli ( 9 )sämpylät ( 4 )seesaminsiemenet ( 8 )seitan ( 12 )siemenet ( 12 )sienet ( 27 )sipuli ( 148 )sitruuna ( 118 )smoothie ( 4 )soijarouhe ( 21 )soijasuikaleet ( 18 )speltti ( 4 )suklaa ( 4 )sumakki ( 4 )suolakurkku ( 9 )suolapähkinät ( 9 )suppilovahvero ( 14 )taateli ( 4 )tahini ( 11 )tahnat ( 4 )tatti ( 7 )tee ( 3 )tempe ( 6 )texmex ( 8 )thaibasilika ( 4 )tilli ( 20 )timjami ( 15 )toast ( 4 )tofu ( 57 )tomaatti ( 23 )tortilla ( 8 )tuorepuuro ( 4 )valkosipuli ( 254 )vappu ( 10 )varhaiskaali ( 3 )vegaaninen tonnikala ( 4 )vegefeta ( 21 )vegekana ( 5 )vegekinkku ( 3 )vegepekoni ( 3 )veriappelsiini ( 8 )villivihannekset ( 15 )voikukka ( 4 )vuusto ( 3 )yrtit ( 25 )

KURPITSA-MUSTA­KAALI­KEITTO

Kurpitsa-mustakaalikeitto on vihanneksia pullollaan oleva sakea soppa, chowder-tyylinen. Vegaaninen keitto on helppo ja nopea valmistaa ja se maistuu myös uudelleen lämmitettynä.

Tässä syksyisessä sakeassa keitossa on runsaasti sesongin kasviksia ja herkullinen kaurakermalla aateloitu liemi.

Aurinkokuivatut tomaatit antavat keitolle hauskan makuvivahteen, samoin tekee kuivattu salvia. Mikään ei tosin estä käyttämästä tuoretta salviaa, sitä riittänee muutama hienonnettu lehti.

Huomioi, että kasvisliemen määrä reseptissä on suuntaa antava. Lisää sitä sen verran, että kasvikset peittyvät, mutta eivät lillu nesteessä. Keitosta on tarkoitus tulla melko sakea.

Annoskuva reseptille kurpitsa-mustakaalikeitto

KURPITSA-MUSTA­KAALI­KEITTO

KURPITSA-MUSTAKAALIKEITTO

Lautanen ja aterimet ikoni
Neljälle
Kello ikoni
45 min

Ainekset:

  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 5 aurinkokuivattua tomaattia
  • n. 1 kg hokkaido-kurpitsaa tai muuta kurpitsaa
  • 2 porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • 2 rkl öljyä
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl kuivattua salviaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • n. 8 dl kasvislientä (liemijauheesta tehty passaa hyvin)
  • muutama musta- tai lehtikaalin lehti
  • 2 dl kaurakermaa
  • viimeistelyyn paahdettuja ja suolattuja kurpitsansiemeniä

Valmistus:

  1. Kuori ja paloittele ensin kasvikset. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Suikaloi aurinkokuivatut tomaatit. Kuori kurpitsa, poista siemenet ja leikkaa kurpitsa reiluiksi kuutioiksi. Kuori ja paloittele porkkanat ja palsternakka.
  2. Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää valkosipulit ja aurinkokuivatut tomaatit ja kuullota pari minuuttia.
  3. Lisää kurpitsat, porkkanat ja palsternakat. Sekoita joukkoon valkoviinietikka, suola, salvia ja mustapippuri.
  4. Lisää kasvislientä sen verran, että kasvikset peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi ja anna keiton kypsyä kevyesti poreillen noin 15 minuutin ajan.
  5. Hienonna mustakaalit ja sekoita keiton joukkoon yhdessä kaurakerman kanssa. Keitä vielä pari minuuttia.
  6. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa, pippuria tai etikkaa.
  7. Tarjoile sopan kanssa paahdettuja ja suolattuja kurpitsansiemeniä.
reseptitkeitot
aurinkokuivatut tomaatitkurpitsamustakaalipalsternakkaporkkanasipulivalkosipuli